• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    GREW
    GREW --- ---
    CORNELA: Na smichove ses z mnisku za cca 20 minut autem a cca 30 minut busem... Podle DPP ti cesta Stodulky-Vaclavak metrem zaberem cca 20min.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Panelák naležato.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    MART1NKA: Vyrostl jsem u Jižní spojky, bydlel v centru Prahy. Hluk dálnice je to nejmenší, na to se dá zvyknout. Ona i ta kvalita vzduchu v Mníšku je prostě poznat. Nemluvě o tom, jak Praha v létě sálá teplo. Tak se nediv, že se do Mníšku (nebo až do Dobříše) lidé rádi stěhují.
    Jinak ta zastávka MHD je to nejméně podstatné. Moje máma v 6 letech chodila do vesnické školy 4 km pěšky, protože bydlela na samotě. Ujít jeden kilometr by pro dítě opravdu neměl být problém.
    A kromě toho tam zastávka autobusu je (Nad Špejcharem).
    SITH
    SITH --- ---
    MART1NKA: pokud máš od dálnice val, tak ten hluk tam je srovnatelný, ba menší, než máš v centru Prahy. A když fouká opačně, tak to neslyšíš. A když ano, tak prostě hluk lidí, tramvají a aut vyměníš za hluk aut.

    Ten eden je pro ty, kteří chtějí zůstat v bytě / paneláku a být v Mníšku, kde není moc bytů a lidi se kvůli tomu nechtějí stěhovat do Prahy.

    Autem seš v centru stejně rychle jako z okrajů Prahy typu černý most, Stodůlky nebo Letňany. Jen s 30% nižší cenou

    Mníšek je komplet zařízen btw
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Jak zminila GEISHA. Kombinuje to nevyhody mestskeho bydleni s nevyhodami bydleni mimo mesto. Je to fakt zlo a rada lidi je do toho proste donucena. Jsou to presne tyhle lokality bez jakehokoliv "kulturniho" zazemi, vztahu. Uz kdyz je to satelit male obce kde funguje nejake kulturni vztahy (idealni priklad Horomerice a jeho satelit - to je relativne OK) tak to jde. Ale tohle je na urovni odjet na nekolikaletou staz s pridelenou ubikaci nekde na janevim vojenske zakladne. Par lidi co takhle bydli (nechci napsat zijou) znam a znam hlavne ty mista. Naopak znam radu prikladu kdy bydleni za mestem i v radovce nebo samostatnem dome je uplne v pohode. Pritom i tahle vystavba by se dala udelat dobre, ale bez regulaci ze strany statu a obci to nejde.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    mňa neprestáva fascinovať komplex Eden v Mníšku pod Brdy. Od diaľnice ho oddeluje pouhá kopa navezenej zeminy.

    JIMX: tak niekto má názor, že bude radšiej v Prahe v byte s občianskou vybavenosťou ako v baráku za Prahou s 2 metrami trávy akurát na lehátko a tujku a tráviť hodiny v aute, pretože developer jaksi zabudol, že ľudia jazdia do Prahy do práce a deti do školy a novučičkému komplexu chýba zastávka MHD.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JIMX: Ne, v paneláku. Není v ulici takové místo, odkud by mi bylo vidět byť jenom na balkón, natož pak až do místnosti. Tyhle nalepené domečky s průhledem z kuchyně do kuchyně jsou pro mě noční můra o ztrátě soukromí.
    JIMX
    JIMX --- ---
    koukám, že tady všichni bydlí v milionářských vilách s minimálně 1000 m2 pozemkem ... :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: hele, jde to i jinak. u nás jsou dost přísný územní regulativy - sklon střechy, maximální výška, povolené barvy fasád, koeficienty zastavěnosti, provedení plotů atd. - ze začátku nabízeli asi sedm základních typovek, takže ta nejstandardnější 4+1 je tu zastoupená asi nejvíc, ale pak developer začal prodávat čistě pozemky a obec už hlídá jen ty regulativy. Ve finále trochu každej pes jiná ves, ale aspoň je to všechno pes a ne sem tam klokan či veleraptor :-)
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    GRANTORINO: sice po botoxu, ale tak nejak vkusne, je porad hezka.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: možná, ale jen možná, najdu nějaký fotky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: simtě, já používám ruční vývrtku
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KATIA: fotila to zjevně s kypou za zády, ta tomu dává poctivej příbramsko-karvinskej tón
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: neznám detailně tento projekt (ano nechci :-)) jen první pohled působí o něco lépe. ex některé hrůzy jichž jsem svědkem v našem lázeňském městečku ;-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KATIA: za mne je to proste peklo - vyhazet sileny prachy za hnusnej mini barak, cumet sousedum do loznice, plus byt nekde v v p*deli uprosted niceho - proste zlo. Radovy UK baraky mam taky rada.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KATIA: snažili se to sjednocování, ale ... je to tristní a ta atmosféra tam není. Doporučuju výlet. Krom toho to není levné městečko 4 km od fabriky a tisíce pracovních míst, s velkou školou a dalším zázemím.
    SITH
    SITH --- ---
    to je tak, když nechcete platit 35k měsíčně v Praze, ale jen 20k za hypotéku, a nechcete se deset let srát s rekonstrukcí nějaké zříceniny po babičce, tak Vám vyjde jen tohle peklo.

    Ale zas máte kde bydlet, do Prahy to nemáte tak daleko a dokonce vám tam v zimě postavili Billu a nemusíte pro rohlíky do Hostivic

    pro zájemce: https://mapy.cz/zakladni?x=14.2279950&y=50.0553613&z=17
    KATIA
    KATIA --- ---
    SARAJ: jako když vidím, jak občas vypadá individuální zástavba: malý/velký, rovná/šikmá/sedlová, všechny barvy, obklad dřevem, kamenem...vše naplâcane vedle sebe, plus pochopitelně malý pozemek, takže túje aby si neviděli do oken... tak si fakt myslím, že tohle je super a rozumný developer. a třeba miluju v UK ty dlouhé a dlouhé řady stejných baráků z režných cihel....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: no nekup to. pokud si vzpomínám, tak jeden majitel boxerskýho klubu s existencí skládky na jeho pozemku nebyl tak docela nadšenej.
    MAR_TINA: to už vypadá normálně, teda, já tam 2017 překračoval trámy, sporáky, suť a ocelový lana, bylo cítit ředidlo. zakládala se teprve komunikace, čov a sítě.
    dokonce jsme našel chlapa, kterej to tam jako strojník zavážel, asi 10-15m hluboká pískovna naplněná vším hnusem co byl po ruce. to bude prosedat dalších 30 let.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MART1NKA:
    MAR_TINA:
    tohle je proste nocni mura, peklo, ani kdyby mi nekdo platil. Brrr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam