• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TABBY: tyhle srovnani mi vzdycky pripadaj hrozne usmevny, zvlast potom co clovek vidi obe ta mista v realu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZCR
    ZCR --- ---
    KAIRRA: pokud si dobře pamatuju, tak není, nehledě na to, že celá ta scéna je poněkud fantasmagorie (Breaking Bad si na chemii většinou bohužel jenom holywoodsky hraje)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ZCR: není to takovýto čím v Breaking bad rozpouštěli mrtvoly? (Ano vzápětí si to vygooglim ;)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ARGANNAH: směs koncentrované kyseliny sírové a 30% peroxidu vodíku, anglicky piranha solution
    https://en.wikipedia.org/wiki/Piranha_solution
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZCR: Sorry za OT, ale co je Stalinův hněv? Google vyhodil jen jakýsi nechutný drink, kterým zamlada vybíjela mozkové buňky generace mého otce
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Zrovna jsem jdu s něčím podobným... Zkuste si tipnout... :)



    Bruce Willis



    Další na http://knowledge-sastha.blogspot.com/2012/08/17-celebrity-yearbook-photos.html
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GREATDRAKE: :D auditko pred a po... tak ja se na to PO vy... bozi!!
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Leslieho Nielsena "po" asi dávat netřeba.

    ZCR
    ZCR --- ---
    LEENVECKA: mno, já měl tu čest s ledasčím (PřF), ale při rozpouštění louhu se fakt držím stranou a nečuchám... savo je růžová zahrada, ledová octová zase jiná liga. (Samozřejmě jak se hydroxid rozpustí, už ten roztok sám o sobě nepáchne.)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    ZCR: me treba ten "zapach" i voni nebo mi nevadi, ale ja jsem studovala stredni chemicarnu a tohle je proste ten lepsi zapach :) horsi imho savo a nebo ocet. Oproti tomu je louch fakt skoro bez zapachu :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    JAJITA: ono toostatně neplatí bezpodmínečně ani u H2SO4, protože když se dělá tzv. Stalinův hněv, např. pro čištění organikou zasviněných nučí, opravdu lze nalít 30% H2O2 do konc. sírové - a nevyprská to, ale zahřeje se dramaticky. Ovšem jak praví klasik, doma to nezkoušejte.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TABBY: Kydovo pravidlo pro louh nepla :P
    ZCR
    ZCR --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A, TABBY: jestli mohu, vzděláním chemik - u NaOH je lhostejné, jestli NaOH do vody nebo voda do NaOH - tohle pravidlo ostatně platí i u kyselin víceméně jen pro konc. H2SO4, která opravdu může při 'voda do kyseliny' prskat, ale jiné běžné konc. kyseliny (dusičná, chlorovodíková, octová...) to nedělají.
    Ovšem s tím zápachem - ano, když se rozpouští NaOH/KOH ve vodě, opravdu to jakoby čpí, a to velmi nepříjemně, a je to spojené právě s tou vehemencí, se kterou dochází k rozpouštění. Nejde o zápach v klasickém slova smyslu, spíš při tom rozpouštění dochází ke vzniku nějakého nepříjemného aerosolu. Každopádně kdo s alkalickými hydroxidy pracoval, velmi dobře to zná a ví, že když se hydroxid rozpouší, čuchání ke kádince nedoporučeno.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    TABBY: Na dnešní poměry je to wtf, ale je to 2 roky po válce, kde denně vybuchovaly desítky / stovky tun munice a hořely mnohem větší srajdy.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    VERSONNENHEIT: krtek je 100% hydroxid sodný, jen je to pojmenováno jako "krtek - čistič odpadů" a stojí 4x víc než to samý v lahvi s nápisem hydroxid. To je tak pro dopolnění této offtopic diskuze!:)
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    TABBY: o zápachu tam není ani slovo a přesto na tom trváš? NaOH jsem ředila už asi tisíckrát a nikdy to nepáchlo. prostě nemáš pravdu
    TABBY
    TABBY --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: Jistá jsem si naprosto ;)
    Btw - https://emj.bmj.com/content/emermed/5/1/45.full.pdf (tady nicmene pouzivaji termin "fumes", ze to smrdi, nezminuji).
    A ještě jedno btw - Disposal Of Surplus Sodium Into Lake Lenore, 1947 - https://www.youtube.com/watch?v=OBm8fM8sV0w (takové "before" k tomu, jak se s chemikáliemi zachází dnes).
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    VERSONNENHEIT: ne většinou, čistý NaOH je prostě bílá pevná látka
    TABBY: silného zápachu? jsi si jistá, že rozpouštěním látky bez zápachu v kapalině (voda) bez zápachu, vzniká silný zápach? s tou produkcí tepla souhlasím (může začít i vřít)
    TABBY
    TABBY --- ---
    VERSONNENHEIT. Podotknu, ze rozpousteni hydroxidu produkuje vedle silneho zapachu (aniz by se v tom varila mrtvola ;) taky spoustu tepla. A ze plati to, co v hodinach chemie s kyselinou, tzn. vzdycky sypat granulat do vody, nikdy naopak.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    HURW: :) Hydroxid sodný má většinou pevné skupenství pokud se nepletu, takže je dobré ho naředit vodou.
    Jinak samozřejmě záleží, použít se dá lecos včetně čističů do odpadů (v čr krtek), tady na toho psa toho moc potřeba nebylo, tak stačil hydroxidový gel na čistění odpadu, na čerstvou hlavu s masem by to asi chtělo ten granulát a pořádně povařit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam