• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    ZCR
    ZCR --- ---
    HUGGI: jak mechanický? kdyby tam byly hliníkové špony, tak se v louhu rozpustí (vzniká hlinitan a vodík, přičemž reakce je exotermní)...
    Ta deformace je právě tepelná, vlivem hydratačního tepla při rozpouštění hydroxidu - jak by to ten hliník měl ovlivnit?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LEENVECKA:
    ZCR: Myslí že jediný efekt tam je mechanický, jako "drátěnka".

Když se to přežene se samotným hydroxidem tak to může deformovat plastové sifony, staré spoje spod.
    ZCR
    ZCR --- ---
    LEENVECKA: se zvyšováním teploty si vystačí samotný hydroxid - rozpouštění hydroxidu ve vodě je silně exothermické, když se to přežene s poměrem, klidně to může začít i vařit
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    ZCR: maximalne co me napada, tak zvysuje teplotu tj ten tuk a ostatni veci se muze lip rozkladat.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: (ten louh hlavně degraduje tuky a organické zbytky, a k tomu hliník nemá jak přispět...)
    ZCR
    ZCR --- ---
    VACA: hm, to bych se divil, nenapadá mě jediný důvod, proč by hliník měl věci nějak prospět (z chemického hlediska). Co je v tom složení přesně napsáno?
    VACA
    VACA --- ---
    ROLEX: Jak jsem zjistil, tak v nekterejch (napriklad krtek) je jeste primes hliniku...
    Coz nerikam ze je opodstatneni pro rozdil v cene, ale za ucelem uvolneni odpadu to asi nejakej ucel ma, s tim hlinikem to totiz vic “šumí”...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    V__M: tvoje fotka je fakt akcni, panacci a vlak se struskou.. jeji fotka teda nic moc proti tem predeslejm obrazum podle tvejch predloh
    CADDY
    CADDY --- ---
    MARASAN: tak to nebylo mineno uplne vazne, ani bych to nevyzadoval, ja jsem vzdy spsie rad, ze nekdo chce na neco moji fotku pouzit :) A tady je uspech uz to, ze se vubec zeptala :)

Nicmene by to tak melo platit vsude :)
    V__M
    V__M --- ---
    CADDY: No, od Rusů opravdu ne. Od výtvarníků z EU/USA běžně.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CADDY: od Rusa?
    CADDY
    CADDY --- ---
    V__M: to bys mel dostat nejake procento pak, ne? :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    V__M: fascinuje mě že ty obrazky jsou skoro stejný, ale na jednom jako by byly záměrne udělaný změny.
    Jak kdyby někdo dělal "najdi deset rozdílu".
    V__M
    V__M --- ---
    Z tohohle mám velkou radost.
    Minulý rok mne oslovila ruská malířka a absolventka státní univerzity v Čerepovci Lena Orlova, zda by mohla namalovat pár obrazů podle mých fotografií.

Samozřejmě jsem souhlasil a tohle je první z nich.

"Žlutý kouř", olej na plátně, 120*180 cm
    Předloha - Železárny Doněckstal, Ukrajina, 2012

Ze zvědavosti jsem koukal, za kolik se to prodává a prej 5000 USD. Tak nic, no.

TABBY
    TABBY --- ---

Liberec: Nároží Pražské a Revoluční ulice kolem roku 1920 a 2021, zdroj
    KEL
    KEL --- ---
    SITH: jo hobití poblití :))
    SITH
    SITH --- ---
    87HIGHFLYER: myslíš takto?

87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TABBY: tyhle srovnani mi vzdycky pripadaj hrozne usmevny, zvlast potom co clovek vidi obe ta mista v realu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZCR
    ZCR --- ---
    KAIRRA: pokud si dobře pamatuju, tak není, nehledě na to, že celá ta scéna je poněkud fantasmagorie (Breaking Bad si na chemii většinou bohužel jenom holywoodsky hraje)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam