• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GRANTORINO: bych se na ty kokoty tady vysral. od teď budeš mít na nyxu nálepku "nenávidí afgánce" "fake news" a "prcám ráda flákance"
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    GRANTORINO: Diky, je to super! Nech to tady pro pripad ze to z facebooku SPD smazou...
    VXP
    VXP --- ---
    GRANTORINO: pokud bys byla ty dostatečně inteligentní, tak bys to sem podruhé už nedávala...

    Bylo ti dostatečně jasně vysvětleno, proč je to nesmysl a fake news... že dotyčná takhle chodila na ulici i předtím, ale stejně to sem dáš znovu? Co jako čekáš, že tě někdo poplácá po rameni? :)

    Pokud jsi to nepochopila, tak krátce: Běž si s tím do nových internetových humorů/memů.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    GRANTORINO: tak priste nerepostuj srpnove dezinformace!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tak původně jsem měla za to, že sem můžu dát i tenhle meme jako nadsázku, protože je to glosa v nadsázce, která ilustruje aktuální dění v Afghanistanu a tohle je auditko, kam se haze ledacos, casto i jen ilustrace, glosy a napady. Bez ohledu na to, co si o tom myslí Clarissa nebo id Nanthei, považuju za naprosto regulérní to sdílet jako výstižný komentar, byt zjednodušený. Neni a nebyla to akademicka prezentace, nebyla to ani novinářská kachna a není to nepravda, protože to je defacto lidové vyjádření převratu v Afghánistánu, které ilustruje fakt, že tam došlo pro ženy k téhle už absolutní změně.
    Na tom, že jsem nedala nic nepravdivé ho ani spatneho, trvam. Odmítám komentáře, které to označují za nepravdu, protoze je to vizualni komentář. Stejně jako označován i za nekorektnost. Jestli se nekdo spoleha na meme z netu jako info, tak je debil.

    A ja jsem si myslela, ze jste vsichni dostatecne inteligentni, abyste to pobrali. No tak jen nekteri, smula no... Tak priste jako pro mala decka, to doplnim komentářem nebo to sem radsi nedam, nez bych poslouchala tyhle vypíčeny argumenty

    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    NANTHEI: ok, tohle uznávám. I když já tam ten "argumentační faul" necítím tak silně jako ty (kór když je k tomu vysvětlení), ale zase vím, že když se objeví nějaká nepřesnost, neřku-li blbost, z mého oboru, tak mě to taky zvedá ze židle.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    .
    Time lapse O'Higgins glacier ice flow 2016-2019
    https://www.youtube.com/watch?v=Z96_Vfj4st8
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    LUCIEN: Nabrali je všechny kolem, 640 lidí.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Neovereno.

    US troops arriving to Afghanistan in 2010 and Afghan civilians evacuating in 2021

    https://i.redd.it/jbdt3779yth71.jpg
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    pokud je problém pochopit, že tohle není záležitost analýzy situace v Afghánistánu, ale záležitost práce s informacemi, a že prostě není možný poukazovat na nějakou skutečnost koláží, která není pravdivá, je dobře, žes to smazala.

    nikdo nepopírá, že se tam situace pro ženy (a pro všechny ostatní) dramaticky změnila a nikdo nepopírá, že je to v mnoha ohledech velkej průser, ale tady šlo o tuhle konkrétní fotku a o to, že Clarissa Ward prostě den předtím NECHODILA po ulicích Kábulu s nezakrytými vlasy.

    až obecně lidi pochopí, že není v pořádku o pravdě informovat pomocí nepravdy, bude na internetech o dost líp. teda kromě toho, že se to nikdy nestane.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tak ještě jednou polopaticky. Samotna redaktorka se vyjádřila, že změnila svouje oblečeni podle situace. Stejně jako informace, že se Afghanky zacaly ze dne na den oblekat jinak.
    Nicméně ja v na tu debatu seru a mazu to. Kazdej je tu evidentne expert na Afghanistan.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    FRKOLKA: nikoli, já jsem tvrdila, že se tím mění situace. protože jakmile použiješ informaci, která není pravdivá (v tomhle případě navozuješ dojem, že jsou obě fotky pořízený za stejných okolností, což nejsou), celý sdělení to automaticky diskvalifikuje - bez ohledu na to, jestli je to "skoro pravda" nebo úplnej nesmysl, a bez ohledu na to, jestli je to nějaká závažná problematika nebo úplná blbost.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    NANTHEI: protože ty tvrdíš, že se tím uvedení na pravou míru mění původní sdělení. Proto se ptám, jaké podle to sdělení bylo.
    MATT
    MATT --- ---
    FRKOLKA: upadek zapadu, znejisteni obyvatel
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    FRKOLKA: buď nerozumím otázce nebo nevím, proč já bych měla odhadovat zamýšlené sdělení memu, kterej je fakticky nesprávně.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    NANTHEI: a jaké sdělení podle ta koláž měla?
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    GRANTORINO: mění, protože ta koláž odkazuje k situaci, která neexistuje (soukromý vs. veřejný prostor). takhle přesně vznikají fake news - a je úplně jedno, jak moc závažný, nevinný nebo "poukazující na reálný problém" jsou. moc nedokážu pochopit, že když je na to někdo upozorněn, ještě to obhajuje.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    GRANTORINO: Na doplnění.

    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    XMEDA: Ten radiator moc netopil a vlastne nam to ani nechybelo, byl vetsinu casu vypnuty (jinak diky skvelemu systemu topeni odvzdusnujeme tak 2-5x za sezonu, coz je vopruz, takze cim mene radiatoru, tim mene radiatoru). Vymenili jsme ho proto za zebrik a podlahove topeni. Vana je mozna fajn pro male deti nebo pro nekoho, kdo se rad naklada ve vane, coz neni nas pripad. A ve stari je imho lepsi walk-in sprchac, nez vana.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam