• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já jich mám ještě spoustu a já offtopic nebudu :-)

    NOIK
    NOIK --- ---
    pro tyhle kladeče otázek a nastavovače zrcadel by měly bejt zřízený gulagy
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    JAMILLOS: nejsi ty internet explorer?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    TAPINA: Rozumím tomu správně tak, že teda považuješ za pravděpodobný, že to je odtamtud? I tak pořád nechápu, proč by měl bejt dialog blbej nápad. Neříkám, že něco takovýho vyloženě očekávám v novinovejch titulcích, ovšem nějaký páky a dohody jistě existujou. Jakkoli je to totalita, přece jenom to není izolovaná planeta. A trvám na tom, že pakliže přistoupíme na myšlenku, že to vzniklo v laboratoři, tak diskuse s protagonisty by snad logicky měla bejt to první, co člověka napadne.
    Ale ok.

    TOOMIX: Já vím, kladu otázky. V současnosti se na takový věci z nějakýho důvodu reaguje vyloženě hystericky. Sorry.

    SADY: To beru. Každopádně bych očekával otevřenější veřejnou debatu v tomhle smyslu. Zase, logicky. Problém ale je, že se jedná o Čínu, že jo. Kdo by si ji chtěl rozházet. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a tenhle je pro Nellas (ona ví...)

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    toto není diskuse! a už vůbec ne diskuse o covidu!

    SADY
    SADY --- ---
    JAMILLOS: ale tak on se nikdo proti diskuzi s cinou nestavel, ona naprosto jasne ano... uz je znama vec, ze kdyby se v 2019 delili o info stejne jako ted JAR o omicronu, tak by ty dusledky byli vyrazne mensi nejspise, protoze to prvotni "zaspani" a "tapani" zpusobilo neprimo Italii apod.

    ja bych do toho klidne rejpal, ale kdyz to za tri roky k nicemu nevedlo a jejich embargo je "neprustrelne", tak to imho nikam nevede a naprel bych energii jinym/uzitecnejsim smerem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nechcete jit s kovidem do pice?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAMILLOS: To není můj postoj, když chceš zlikvidovat virus v laboratoři, poliješ ho dezinfekcí a je to. Bohužel nám to naprosto nic neřekne o tom, jak ho ničit v lidech, a neřeknou nám to ani lidi, kteří tam s ním pracovali, protože cílem jejich snažení bylo nemuset tohle řešit.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SADY: Mluvící hlavy a tyhle věci stranou, spolupráce s Čínou by nebyla možná proč? Celej svět je na ní závislej obchodně – proč by zrovna z tohohle hlediska měl bejt problém? Jasně, jiná věc je takovouhle bombu přiznat... a pak je taky otázka, jaká komunikace tam ve skutečnosti probíhá, o který nám asi nikdo říkat nebude, že jo.
    Ale ok, beru to tak, že v tvým případě je to teda úplně jedno a je lepší do toho nerejpat. Neztotožňuju se s tím pohledem, ale každopádně díky za odpovědi.

    TAPINA: Je to tvůj postoj, ale já bych teda netvrdil, že tyhle věci víme perfektně. Nechme stranou nějaký takový ty tzv. konspirace, ale kdyby se o záležitostech ohledně kovidu vědělo všechno perfektně, nebyla by tady ta hromada rozporů (funkčnost vakcín atd.). Nějak nerozumím tomu, proč bych se měl stavět proti diskusi s možným (pravděpodobným) epicentrem. Takovej přístup bych zrovna vědeckým nenazval.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAMILLOS: Že je to u laboratoře ještě neznamená, že je to uměla věc. A ptát se na léčbu tam, kde jim utekl virus, to už nedává smysl vůbec. Co na něj funguje v laboratoři, to víme perfektně.
    SADY
    SADY --- ---
    JAMILLOS: ja tady diskurz proti kritickemu mysleni uplne nevidim, spis diskurz proti vede, cislum/statistikam a vedeckym autoritam... mluvici hlavy byt s bilym plastem nicmene naprostou nesouvisejiciho oboru (a neznalosti trojclenky) a jejich vyjadreni nepovazuji za kriticke mysleni, to lze pricist tak mozna Jankovi Ledeckemu a podobnym, kteri zadny titul nemaji... ke spolupraci s cinou a tohoto vlivu na vyzkum viru se muzu je pousmat, velmi naivni predstava
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SADY: Jako že by se jednak změnil sociální diskurz ve smyslu ne každej, kdo přemejšlí kriticky, je automaticky magor (chápu, dneska ošemetná věc), a zároveň by bylo třeba možný se s tamníma lidma spojit a optat se jich na nějaký detaily (jakože hodně velký detaily na bázi molekul) stran možností léčby atd.? To si vážně nelze představit žádný pozitivum, který by přineslo teoretický zjištění, že to je umělá věc z nějaký laboratoře? Je to fakt jedno?
    SADY
    SADY --- ---
    JAMILLOS: a k cemu je ten poznatek dulezitej? ma nejaky vztah k te pandemii? i kdyby to stokrat byla nejspis pravda jak sestreleny letadlo rusakama, vyplynulo by z toho neco zasadniho?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    MAR_TINA: Nerozumím.

    SADY: Díky za feedback, ale ať se na to dívám jak chci, nějak nevidím, jak by bylo možný si myslet, že takovej poznatek nemůže bejt důležitej. Hmm, just my 2 cents...
    SADY
    SADY --- ---
    JAMILLOS: mozna je a mozna neni, cinane to stejne nikoho nenechaji vysetrit a sami pojedou ze ne, nicmene je to jakkoliv dulezite v soucasne situaci a za teto patove situace?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAMILLOS: 1) nedává vůbec smysl na co se ptáš
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam