• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    MOODYCAT: co si představuješ jako normální ikeu? zběžně jsem na to koukal a mají jen nějaký super přepičený sestavy s šuplíkama, poličkama a dalšíma nesmyslama... ale jestli něco mají, tak se opravdu rád nechám poučit

    77WHITE: stoly jsou 80cm, to ti pak zbyde na každě straně 95 cm a pořád nemáš kam dát 3. stůl
    420 cm na délku ano, ale v jednom koutě je regál/dveře, v drhém rack a ve třetím výběžek = v nejlepším případě by měl každej 120 cm pracovní plochu (kam potřebuje umístit víc než klávesnici a jeden šanon
    100-200 tisíc :D já na to měl necelejch 20

    KOUDY: za kolik mi z toho uděláš kancelářskej stůl a šuplíky? :D
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    THAIGRR:
    Ja bych stejne preferoval centralni stul, 120 je na misto na zidli vic nez dost, obzvlast kdyz kolem nebude nikdo chodit. Vyhodou je, ze ma kazdy vyhled a muze komunikovat z oci do oci, prijemny na psychiku a i prakticky vzhledem ke kabelazi.

    Nicmene s tou delkou je v pohode i podel jedne steny, 420 je spousta delky na tri pracovni mista. Podelny usporadani by zase umoznilo pouziti nastavitelnejch stolu a trochu vic customizace. Sjednocena odkladaci stena vcetne tech velkejch beden na te protejsi stene, treba i s malym posezenim abyste si mohli dat na chvili pohodu. Takova vec nemusi stat miliony, cela kancelar se da vybavit za 100-200 tisic na urovni.

    Muze se to zdat jako spousta penez, ale preci jen v tom prostoru travis vetsinu aktivniho zivota. Vypada to, ze se zivis/ zivite nejakym IT, takovy penize sou kolikrat stezi jeden dva platy a dost mala polozka v rozpoctu firmy. Protihodnotou je pak spokojenej zamestnanec, co tam travi cas rad a nema tendence se rozhlizet po jinejch pracovnich prilezitostech...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MOODYCAT: Ty vole můj kůň má dvakrát větší box :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Nene, ale prevlikame se tam spolecne, abys svym stehnem nenarazila na cizi hlavu je docela narocny.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: ale na něm nepracujete! Doufám, že tam nespíte naráz.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    THAIGRR: Za me je to celkem smysluplny umisteni pracovnich mist pro 3 IT lopaty, nemyslim si, ze by to nekdo zvladnul nejak lip :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Asi ti nebudu rikat o nasem lekaraku 2,5x1,6m pro osm lidi…:D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    THAIGRR: Kdybyste tam dali normalni Ikeu, tak to nevypada jak z prdele.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HNILOB: jsem buržoust se dvěma okny a foceno je to cca zprostřed na každou stranu!
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    MAR_TINA: kdo ti tam furt predelava to okno z jedne strany na druhou? Vyprovodim se sam :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BROUKOID: a kudy jste dýchali? :O
    Já teda mám jenom kancelář, chodba už je cizí a mohu na společný záchod, takže uvnitř mám všechno i mokrou pláštěnku a vzorky zemin. Ale gaučík a místo na protažení mi tak zvedly produktivitu, že bych relax místnost nebo část doporučila do každé firmy, kde se dělá hlavou.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    MAR_TINA: delal sem ve firme kde v este mensi mistnosti (asi 2.5 x 4) bylo 6 lidi (stoly podel sirsich sten)..
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    THAIGRR: Pošli půdorys a udělám to, bude vám tam lépe.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    THAIGRR: a já svoji 2,9x5,0 m kancelář považovala pro jednoho za malou :)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    HUGH_BOYLAN: cool, pošli mi návrh, jak bys to udělal ty, od dveří k oknu 420 cm, na šířku 350 cm, v rohu rack 75x60 cm, za dvěřmi regál 40x80 cm a u okna výčnělek zdi 40x75 cm a půl metru od okna - s tím se hýbat nedá, nově kupované jsou jenom stoly vlevo a vpravo, stůl pod oknem a ostatní nábytek jsme měli

    MAR_TINA: viz výše, nové stoly mají celkem robustní kovové nohy, deska bohužel dřevotříska, ale vypadá celkem bytelně
    nejsme designérská firma ani hogo fogo právníci, zákazníky do téhle kanceláře zvát nebudeme
    pod každým stolem jsou samostatné pojízdné šuplíky
    přesně jak píšeš - využít co je a nepříliš draze dokoupit chybějící, ale jak jsem psal, nechtěl jsem to předem komentovat a nečekal takovej flejm (oh silly me)

    77WHITE: stůl uprostřed místnosti je zlo, sice ti nikdo nekouká přes rameno, ale člověk je pak uvězněnej v uličce mezi zdí a židli
    za mě je lepší sdílet prostor, kde lidi sedí a když je třeba, tak se třeba někdo o kousek šoupne a uhne (nebo třeba občas není v kanclu apod.), než když má každý svůj pidi koridor, ze kterýho si nikdo nemůže kus vypůjčit, ani když je nevyužitej

    FRIZER: kdyby amatér, tak půlka rozhodně profíci

    MAR_TINA: kecy neva, když k "blbě a nekvalitně" doplníš taky proč

    no a taky samozřejmě hraje roli styl použití kanceláře, tohle není pro účetní, která k životu potřebuje počítač, tiskárnu a pár šanonů, ale budou se tam občas tahat i nějaký větší věci nebo na stolech zapojovat nějaký pokusný sestavy všeho možnýho
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A uvědomuju si, že způsobuju kecy.
    Moje kancelář před a po dvou letech, foceno teď jak je. Zařízeno asi co nejlevněji, i tak to stálo v součtu možná 10k. Nábytek: co se našlo doma a v tátově firmě, výměnou za něco nebo pár stovek na nyxu. Novou jsem kupovala jen židli, ledničku a gaučík (nejlevněší na trhu).
    Stůl, u kterého pracuji, je neskutečně funkční a tak mu odpouštím vzhled. Problém jsou vlastně jen bakelitové šuplíky. Mohla bych nechat říznou překližková čílka a vyměnit to. Obraz bych už fakt měla pověsit. Nemáte někdo kontakt na restaurátora obrazů?

    CUKI
    CUKI --- ---
    THAIGRR: Nadhoď půdorys, takhle od oka se mi nezdá, že by to nešlo, ale ten panorama pohled je děsně zkreslující.

    Jinak za mě kdyby mě chtěl někdo posadit čelem do stěny zády ke vstupu asi bych dal výpověď.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Koukam tady je to samej Interior designer amater....proste kancl zarizenej pro tri lidi, zbytek dovychytaj casem....navic se typek zadnej rad nedozadoval.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    THAIGRR: asi bych spis zvolil jeden stul co nabizi tri pracovni pozice, uprostred mistnosti nebo podel steny, doplnenym o nejaky uniformne vyhlizejici blok skrini/ polic na vsechen ten kancelarskej balast. Uplne to nevyzaduje masiv z jizni Ameriky (kancelarskej nabytek vyrabi tisice firem v ruznym rozpeti cen) a taky by to nestalo majlant, ale ted uz to neni treba vymejslet, je to preci jen uz PO.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    THAIGRR: máš pravdu, že to rozhodně je PŘED a PO.

    Je to viditelně nepěkný laciný umělý nábytek navíc v šílené (a velmi oblíbené) kombinaci černá s jako dřevem do červena. Moc to nevydrží a prohýbá se tomu deska. (U stolu v kanclu je třeba počítat s tím, že si na to někdo stoupne, třeba při mytí oken nebo lovu pavouka nebo výměně žárovky). Blbý je, že na našem trhu snad neexistuje levný kancelářský stůl z jiného materiálu. Já radši volila nepěkný ale stabilní starý model z druhé ruky, ten z kovovou trnoží a tlustou pevnou asi překližkovou deskou.

    Volba barvy mohla aspoň kamarádit s těma policema za dveřmi, ale radši bych za sebe měla víc těch šedých kovových regálů (stabilnější, na nic si nehrajou) a k tomu prostě vybrat stoly. Jedna "knihovna" černé police, druhá barevné není hravost, ale mišmaš. Mimochodem otevřené police v kanclu o více než nula lidech generují hromady zaprášeného bordelu.

    Stůl u okna je umístěn tak geniálně, že zabraňuje přístupu k oknu a snižuje možnost úklidu. Vyříznout desku na míru podle toho výklenku nešlo? Kdybych neměla možnost starého stolu, volila bych slušné nohy a na to říznou desku klidně v kuchyňském studiu. IMO lepší dát stoly vedle sebe (i rohově, díl na to tyhle sestavy mají) a úložný nábytek taky vedle sebe, tohle rozprskání stolů a polic, kam se vešlo, je děs. Ale chápu, že ta místnost je velmi limitující.

    Doufám, že sedící dostanou díl se šuplíky. Který zase žere místo na nohy, ale kdeže jsou staré stoly se šuplíky rovnou v těle.

    Byl budget tak nízký, že dva ze tří stolů nemají díry na kabel? jestli to je za rozpočet co nejméně - najděte volné stoly po firmě, tak si to měl napsat, to by tomu výsledku dávalo smysl.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    THAIGRR: Ne. Podle dispozice místnosti jste to mohli udělat mnohem lépe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam