• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    TUILE
    TUILE --- ---
    CUKI: ja mam treba jeden lezak velmi dobre dostupnej a jednu klasiku tak nizko nad zemi, ze vysroubuju hovno. (ale mam pod nim parkety, fakt!)
    CUKI
    CUKI --- ---
    PALEONTOLOG: No tak pokud ji nevymění, tak to horší už nebude.
    Bojler je zrovna zařízení které by mělo být instalováno v místě kde když se něco po, tak se nestane nic hrozného. Což se vylučuje s tím hodit ho do podhledu.

    LIQUID_SOUND: Hele v Praze někde na Želivce dobrý, ale jsou místa kde je to třeba řešit. Ona ta anodová tyč mnohonásobně prodlužuje životnost bojleru. A navíc i z hlediska hygieny by se prostě jednou za čas vyčistit měl.

    Když máš klasiku tak pod to umístíš kýbl vyšroubuješ pár šroubků, bordel vypadne, hadrem vezmeš zbytek. vyšroubuješ anodu nebo ji alespoň zkontroluješ a vrátíš to zpátky. Pokud to děláš tak jak se to dělat má, je to práce na pět minut. Pokud se na to vy.. a nebo to máš někde nepřístupný, budeš muset místo tyče za dvě kila vyměnit celý bojler i z celým prochcaným podhledem.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    CUKI: Až bojler dobojleruje, prostě se koupí novej a čau. Tyjo ještě abych se staral co dva roky o bojler a anodovou tyč... Pfff.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CUKI: no a pak to někdo zapomene odvápnit a vyměnit tu anodovou ochranu a bojler ti odejde celej mnohem dřív. a namísto instalace bojleru řešíš zedníky PŘED a PO
    CUKI
    CUKI --- ---
    PALEONTOLOG: Tam jde spíše o to čištění a výměnu anodové tyče. Ležatý bojler si pořídí člověk z nouze protože na stojáka se mu tam nevejde a pak případi alá SEJDA: :-D

    Pro dlouhou životnost je dobré aby se ten bojler vyčistil třeba co dva až čtyři roky, dle vody a používání. Dost přemýšlím nad tím jak se ten bojler na ležáka čistí. Když je na zemi nebo někde přístupnej ok, ale v podhledu? Už vidím jak kvůli tomu sundávám z podstropu bojler :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JIMX: chtel bych byt optimista jako ty, jenze nemuzu, protoze blbe usazenej a prochcavajici zavesnej zachod jsem videl a resil. holt to musis nechat cely vybourat.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Splav 1995 vs 2022

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JIMX: problém je právě identifikace problému přes to okýnko. nemám rád zazděný plasty s krátkou životností. a vysekávat bojler á 20 let je taky radost
    JIMX
    JIMX --- ---
    PALEONTOLOG: a víš vůbec jak ten zastavěný rezervoár na WC vypadá? ... taky jsem si jednu dobu myslel, co se stane, až to začne protejkat ... ale ona je zastavěná v podstatě jenom nádrž, která asi jen tak týct nezačne, když je to výlisek a všechny mechanické části, které se můžou rozbít, jsou dostupné a celkem snadno vyměnitelné otvorem přes to splachovadlo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEJDA: Ty jsi fakt případ, viď? :-D
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    VYHULENY_UFO: kleště jsou u těchto (nevím, jestli i ostatních) zbytečný. Cpal jsem to tam jednotlivě šroubováčkem.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    OMNIHASH: do zásuvek dáváš keystony, které standardně beznástrojové, popřípadě na narážeč, krimpovací kleště na RJ-45 na tohle nepotřebuješ ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nicmene si myslim, ze na zapojeni datovych zasuvek nejsou kleste potreba. a kdo nemel kleste na koax, jako by nikdy nezil.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: krimpovací kleště pro RJ-45 byl první kus nářadí, kterej sem si v patnácti pořídil, a až o další tři pětiletky pozdějš přibylo do toolboxu i kladivo :)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---


    Malý krok pro každýho elektrikáře, velký skok pro malýho filtíka (který nemá pořádnej vercajk). Teda vercajk má samozřejmě POŘÁDNEJ, ale nářadí má k hovnu...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CUKI: ne, mas modelove rady i pro vodorovnou montaz, to vi taky snad kazdy instalater .)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    Jsem tu správně v diskusi o umístění bojlerů a jejich rozdílech oproti průtokovým ohřívačům?
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEJDA: Právě ta "empiricky overena konstrukce" je ta svislá. Každý výrobce nebo i vyučený instalatér to ví. Vodorovná je znouze když to jinak nejde (nevejde se).
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    CUKI: bojler v podhledu naprosto bezna vec, nechapu ze to nekdo nechape
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CUKI: v kazde pocetnejsi rodine je bojler jenom prutokac. To uz dneska fakt kazdy zije single? :D
    "driv" je okamzik, jako protnuti cilove pasky. Ale to "driv" ma smulu, protoze v trubce je voda zchladnuta, takze nez si stihnu vsimnout co bylo "drive", cekam, az mi z trubky potece tepla. No to uz je v nadobe proudeni ustalene, studena voda do nadrze "tryska" jako u vytoku je "nasavana". Kdyz na jedne strane nasavas a na druhe tlacis, skoro by vzniklo k primemu prutoku, nebyt turbulenci, ktere ti proud rozceri a zacne turbulentni promichavani. Tak si to predstavuju ja. To jestli mi proud a turbulentni promichavani dojde jenom 20cm, nebo 40cm nebo pres cely boiler ovlivnuje asi empiricky overena konstrukce, ktera muze byt zrovna tak vhodna pro montaz v leze.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEJDA: Tak se vrat na učiliště ať ti ještě vysvětlí rozdíl mezi bojlerem a průtokovým ohřívačem. Až tam budeš tak se zeptej jak je to s tím prouděním a mísením kapalin a při které možnosti se u výtoku dostane dřív studená voda. :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam