• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    SITH
    SITH --- ---
    MARI
    MARI --- ---
    Rodinné před a po...
    5. 7. 2021 a 1. 7. 2023

    GECKO
    GECKO --- ---
    GECKO: Ale jako tohle by se ještě dalo i na běžným nebržděným vleku s korbou 2m dlouhou... Jen já mám svůj jen malý na bantamech a tenhle dvouosák tam měli a je s nájezdama.. ale celková 2t, takže B+E
    GECKO
    GECKO --- ---
    GECKO
    GECKO --- ---
    MAWERICK: :) já si to přivez na půjčeným vleku.... ale zase asi záleží na půjčovně. Kolega si to kdysi půjčoval v Zeppelinu v Průhonicích a ty to myslím i dovezli, když chtěl a zaplatil.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MAWERICK: Zeppelin asi 4k na den, ale třeba Boels za tolik půjčuje ty malý... takže hodně záleží na půjčovně. Jinak tohle je už clekem těžký, tak je potřeba si vyřešit dopravu (mě k tomu půjčili vozík s nájezdama na malý bagr, ale na ten zase ne každý má řidičák).
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    A jak je to s případnou dopravou když to chceš půjčit? To si musíš zařidit po svych?
    GECKO
    GECKO --- ---
    ADAMIRA: Viz předchozí příspěvek... vůbec netuším, kolik tohle stojí, ale levný to nebude. Ty menší s 10k motorem na kolech na ruční ovládání z číny stojej kolem 50k Kč, tohle bude výrazně dražší. Půjčovný v Zeppelinu asi 4k na den.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MAEQ: Pařezová fréza (nebo fréza na pařezy). Tohle je půjčený v půjčovně Zeppelin. Běžně jsou k vidění menší, na kolech ale s těma se manipuluje ručně a musí to člověk na pařez tlačit. Ty už v tý půjčovně nemají a v okolí jsem jinou nenašel, tak jsem si půjčil tuhle... váží to 500kg a jezdí to samo a i ta vlastní fréza se ovládá páčkou, celý to je na hydauliku. Trochu jsem se ošíval, že to není zrovna nejlevnější, ale potom, co jsem to použil jsem rád, že jsem měl tuhle. Dělat to tou malou, co se musí tahat ručně, tak jsem asi úplně mrtvej. Čerstvý pařezy zase tak snadno nejdou, tím spíš, pokud je potřeba jít pod terén, protože se tam plánuje třeba nějaký kopání... Likvidoval jsme i nějaký starší pařezy, když už jsem to tam měl zaplacený, a ty pochopitelně šly mnohem lépe.

    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GECKO: to pujčuješ nebo máš koupený?
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    GECKO: Jak se říká tomu stroji? Asi ho budu brzo potřebovat ..
    GECKO
    GECKO --- ---
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ALENNAI: já na to trochu dlabu, takže lahvuju třeba po 4m kvašení. do každý lahve dám slzu moštu a bublinek je pak hromada
    LEMRICKA
    LEMRICKA --- ---
    Včerejší kratochvíle

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    HARDCABB: tam jde min o penize, jako spis o know how, izolaci zevnitr muzes ten barak poslat do kytek behem deseti let pokud nevis co delas - a strejda z vesnice kterej nevi jak se hlaskuje slovo "architekt" to know how mit zarucene nebude. Ale treba si to jednoho dne koupi nekdo kdo vi co dela a zase z toho tyhle kulturni vrstvy odstrani, no :-)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ALENNAI: Květ, ten teď kvasí
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    XBAHNO: bezinka nebo bezový květ? Bába nebo sníh.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ALENNAI: Mě chutná akorát ve stádiu burčák, to není špatný, dokvašený mi přijde mdlý - ale jak říkám, perfektní surovina pro destilaci.
    STU
    STU --- ---
    XBAHNO: benzinkový víno občas musí být když jsou malý zásoby a nemáme u nás jinej nonstop 😂
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    JESTEDMAN: Jsme OT, ale pojďme do toho.
    -Cider je cider, to květovým základem neočůráš :(
    -Květy kvasily v kýblu týden, pak se to stočilo i s kalem (ale bez pevného podílu) do demižonů. Barva mate, jedná se o celkem velké demižony, takže objem barvu podporuje. Plus jsme měli celkem štěstí na květy plné pilu.
    -Cider je nejlepší suchý tak, že se rolují fusekle! To je náhodou dobrý, takový dospělácký. U cideru je zatím pro nás těžký odhadnou, kdy nalahvovat, aby se dokvasilo v bublinama. Loni skvělí, letos bez perlení a na mě moc kyselej:(

    Nemykám si, ve vinaření jsem převážně čukr, víno dělá hlavně muž. Já jsme ve šťastné pozici pomáhání a převážně hodnocení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam