• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    OLIII
    OLIII --- ---
    PLOSTENKA: Let me Google it for you: Majitelé hledali investory, aby z toho udělali hotel. To neklaplo a po požáru v roce 1995 z interiéru odvezli co se dalo do svýho dalšího zámku v Itálii. Pak už to zřejmě nechali napospas osudu. Takže to nevypadá, že by se majitelé o jakoukoliv rekonstrukci snažili, když z toho nemohli mít výnosnej podnik. Tipuju to na strategii "nechat spadnout a časem postavit hotel".
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PLOSTENKA: ja to sacuju dost podobne. ale neogotika? no, ehm ehm.
    ZCR: nema se ti kdo potulovat po baraku, to je snad bez debat
    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    Pricina jsou pravdepodobne pamatkari, kteri trvali na "jedine spravne" rekonstrukci tak dlouho, az statik naridil zbourani.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZCR: tam nema lezt nikdo, at je to v kondici A nebo B. pricina jsou urbexaci, vime
    ZCR
    ZCR --- ---
    PALEONTOLOG: má nemá - kdyby to bylo opravené a využívané, tak by tam nelezli, takže není důvod si z urbexerů dělat alibi... imho je mnohem pravděpodobnější, že by to takhle dopadlo stejně, a třeba to bylo i v plánu - však víme, jak to v podobných případech chodí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZCR: pobavils, co jim ma kdo lezt do nemovitosti. twl?
    ZCR
    ZCR --- ---
    PALEONTOLOG: to je jako napsat, že kdyby na tu mršinu nelezly mouchy, nemusela by do kafilerie. Jinými slovy: kdyby to ti jelimani-majitelé opravili a využívali, tak by tam žádnej urbexer nelezl.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OLIII: kdyby tam jelimani z urbexu nechodili, nemuseli by to bourat.
    CDR
    CDR --- ---
    RADUZA: téměř identická vada. Degradace led pásků - podsvícení, která posouvá barevné spektrum do modra - končí to pak buď modrou obrazovkou, které jsou často vidět třeba ve stáncích s jídlem, kde jsou jídla zobrazená ba velkoplošných obarzovkách.
    V servisu 1500 - 3000, samotný díl pořídíš 600 - 1000. často jsou i kvalitnější, než originál.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    RADUZA: A quantum dot, nebo triluminos? (ony dnes jak OLED tak LED nesvítí přímo na těch barvách, ale jen na modré (protože má nejvyšší energii) a ostatní barvy emintují na luminoforu (kvantových tečkách). No a to časem klesá a bývá ví té modré. Nezbývá, než řešit to kalibrací tv. Dnešní TV nabízejí i desetibodovou, takže to jde eliminovat (ale holt se trochu celkový jas tv sníží)
    RADUZA
    RADUZA --- ---
    HOWKING: Jen LED.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    ANTONIN: Na jihu na statku (Třeboňsko), jsem podobné okénko zažil. Teda jestli to tvoje je průchozí.
    Mělo ještě okenici.
    A fungovalo jako schránka. Strkali se do toho vejce nebo mléko/sýr. Které si pro dohodě brali sousedi, kteří tam mohli taky něco zanechat.
    Takové dýlovací okno/poštovní schránka.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ANTONIN: to okénko mohlo být na to, aby se člověk uvnitř podíval, kdo to venku stojí a buší a jestli mu má otevírat vrata...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    RADUZA: OLED?
    RADUZA
    RADUZA --- ---
    SWITCHMAN: Šikovný jsi. Mám laický dotaz, těsně po záruce na LG tv postupně mizí bílá barva a celá obrazovka je spíš bleděmodrá, což pak zkresluje i barvy při sledování - obličeje začínají být se žtlutým nádechech atd. Je to stejný problém nebo něco s barvami. Jsem úplná lama. Nebo do zpráv, ať to tady nezabordeluju. Případný velký dík.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SWITCHMAN: Slušná práce.
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    Postupně odcházelo podsvětlení LCD panelu letité LG telky - některé ledky umřely (tmavé fleky / temné "mračna"), z jiných upadly rozptylné čočky, které jsou tam slabě nalepené ("sluníčka"), respektive lepidlo asi prostě po letech degraduje (možná i cíleně ;). A vzhledem k tomu, že TV slouží defakto jen jako externí obrazovka pro HDMI vstup digi TV poskytovatele, tak jsem si řekl, že zkusím samo-domo opravu. A také nechci hned kupovat novou věc při nějaké závadě, když je šance na opravu - ne primárně z důvodu finančního, spíš z důvodů neplýtvání, protože jinak telka funguje dobře a má na placku výborný zvuk (což je pro mne velké +, jelikož cca v polovině času slouží k poslechu DAB rádií). Kalkulace servisu byla cca 2,5-3tis, což se mi do staré herky už investovat nechtělo. Koupena sada nových led pásků (tuším 800 nebo tak nějak, ale na ali možná budou i levnější), nalezeno pár postupů na youtube, cca 2-3h práce. Cestou jsem si vyrobil další závadu, když jsem neodborně odpojoval spoj plošného obvodu od samotného LCD panelu, část se ulomila, a při následném zpětném zapojení nebyl dostatečný tlak a kontakt, ale s trochou improvizace byl vytvořen tlak a kontakt drží, funguje. Jinak pokud by měl někdo podobný problém s podsvětlením a nechtěl nahrazovat jinak funkční obrazovku, určitě se toho nebojte, celé to jde udělat s křížovým šroubovákem, Youtube návody a trochou opatrnosti, nejsme žádnej elktromontér, elekřina jsou pro mne čáry a magie, spíš blbnu s pilkou a se dřevem. Opatrnost je na místě hlavně asi při snímání samotného LCD panelu, který je relativně tenký a samozřejmě čím větší uhlopříčka, tím méně pohodlná manipulace s ním a pokud se vezme za okraje a prověsí se, může vlastní vahou prasknout a to je konečná. Ale tahle telka je 42 palců a opatrná manipulace byla v jedné osobě v pohodě.

    OLIII
    OLIII --- ---
    XMEDA: To je spíš do [Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni]
    Château Miranda nebo také Château de Noisy byl neogotický zámek, který stával v obci Celles v provincii Namur v Ardenách v Belgii. Byl oblíbenou a často vyhledávanou lokací milovníků Urbexu. Kvůli nově nabyté popularitě na internetu, která sebou přinesla množství návštěvníků a vandalů, kteří nelegálně vstupovali do nebezpečného objektu se majitelé rozhodli pro jeho demolici. V říjnu roku 2017 byl zámek kompletně srovnán se zemí. (...) Ačkoli se obec Celles nabídla, že zámek převezme do své správy, rodina tuto nabídku odmítla a stavba zůstala napospas postupnému rozkladu a vandalismu.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Chateau Miranda
    QWERSI
    QWERSI --- ---
    Rozhodne tedy zed peclive udelana v cele delce. Hezke.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    JONAS3: máš pravdu, to se omlouvám!
    ;-)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ZSIS: Tak stačí nevyzobávat, co se hodí, a zaútočit na slaměného panáka, že... V předchozí větě je "manželka", a celá citace v ZSIS je správně i s ";-)" Když už si chceš hrát na akademika češtiny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam