• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    FIFI
    FIFI --- ---
    RICARDERON: já počkám:-) , znáš děti, těm by to chybělo:)
    Víš, ale aby to nedopadlo jako s tím Jiráskem!
    To celý dětství člověk slyší od táty: Fifinko, tyhle dvě police v kůži celýho kompletního vázanýho Jiráska po dědovi, to neboj, to bude mít jednou vééélkou CENU!
    a jak to dopadlo? No jo, po jednotlivých svazcích jsme ten v kůži vázaný skvost věnovali tu jedné knihovně, tu druhé, pak už paní knihovnice prosili, ať si toho vezmou víc, protože nám to bylo fakt líto. Když přijel do našeho domu majitel antikvariátu s banánovkama, tak se nad Jiráskem smál, až se popadal za břicho, naopak některý knihy si dal stranou a ocenil je zvlášť, ač nám bylo skoro trapný je nabídnout a chtěli jsme rovnou donést do popelnice. Jojo, hovořím třeba o německém vydání Mein Kampfu z doby 2. světový války. On třeba ANABEL_LEE: si to bude pamatovat, knihy si snad neodnesla, ale tuším dost krámů do domácnosti jsem jí tehdy vnutila:-)
    EBARTT
    EBARTT --- ---
    ANABEL_LEE: 18.6.2001, ma ucta :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    FIFI: to uz je dvacet let jo? mam zari 2003, olol
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MAR_TINA: jakýkoliv sběratelsví čehokoliv vypadá pro nezasaženýho pozorovatele jako totální kravina psychicky narušenýho jedince... na co potřebuješ v padesáti modýlek policejního autíčka, a proč jich máš dalších pět set? Na kartičkách je aspoň pozitivní, že nezaberou tolik místa, a vystačej si s jedním šuplíkem.
    NJAL
    NJAL --- ---
    MAR_TINA: Co Modry Mauritius? Pojem sam o sobe :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    "Dámy a pánové, nechci se vás dotknout, ale kdo z vás to má?"
    #před_20_lety

    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    MAR_TINA: no a ted si predstav, ze existuje jeste next level jako jsou virtualni assety (NFTs, skiny do online her atd.) mindblowing :-)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MAR_TINA: presne, osobne vydavam peti a vicemistne castky vyhradne za perly nebo ambru, nejsem blazen!:))
    ZCR
    ZCR --- ---
    MAR_TINA: no, sériově vyráběný, po všech stránkách laciný šunt, který přímo aktivně počítá s tím, že bude sbírán, a tak je produkován v nekonečné řadě variant, vč. těch, které jsou uměle "limitované" a "luxusní", to je smutná věc, ale nutno dodat, že ta hranice je hodně neostrá - doslova se člověku rozpouští před očima, když se snaží říct, co ještě ano a co už ne... je to dané asi kulturně, nebo nějakým konkrétním chápáním vzácnosti, případně autenticity. Pro mě je obtížně stravitelné, když je to součást větší popkulturní frančízy, která s tím počítá tak nějak integrálně (hledím tvým směrem, Jindro Hrnčíři)
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    MAR_TINA: že jo! moje matka sbírá figurky z kindervajíček a některý kousky z 80.let stojej kolem 1500,- za kus
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OMNIHASH: to mě fascinuje. Jsem stará. Dokážu akceptovat šílený ceny za obraz. Hraničně za auto nebo let do vesmíru. Ale kartičky... A jiné sběratelské píčoviny, to nedávám
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PLOMBDENTIST: ...prostě je to v hajzlu, páč nikdo v devadesátkách nepředpokládal, že za takovou kravinu, jako kartička do fantasy hry, může bejt někdo ochotnej zaplatit cenu jak za činžák v Brně.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    btw ty opravdu drahe karty se vetsinou kupujou z overenych zdroju a vetsinou je k nim i nejaka trasovatelna historie
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    RUTHLESS: to jednokárťáku do hospody ideální. člověk nechce tahat balík z 5M aby si ho polil pivem a pak ho vožralej zapomněl na lavici :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    CHOBOT: Ten black lotus tam :-D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CHOBOT: má to vůbec nějaký ochranný prvky?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    GUMBA: nijak, číňani padělají mtg už dlouho a docela slušně. Při nákupu jistých karet je riziko nákupu podvrhu velmi reálný.
    CHOCHA
    CHOCHA --- ---
    MATEEJ: tím víc je to omg.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Hele, jak se zajistí, že to třeba někdo nepadělá?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    CHOCHA: Jak tak koukám na ten rating, tak na úrovni 9 a 10 se s poškozením už víceméně nepočítá a hodnotí se kvalita tisku, výseku a vycentrování.

    Takže to spíš vypadá, že ji WotC vytiskli ve standardní kvalitě jako ty stovky milionů ostatních MtG karet, což je zrovna u téhle, jediné opravdu unikátní MtG karty, trochu škoda. (Ale vlastně mě to vůbec neudivuje.)

    PSA Grading Standards - Issuu
    https://issuu.com/psamagazine.com/docs/psa0423_magazine_rgb_300/s/21261902
    CHOCHA
    CHOCHA --- ---
    SITH: na tom projde hustý ze vytahnes kartu z balíku, víš ze ke dráha tak se k ni chováš a stejně mint 9, protože tisk někdo možná bouchnul balíčkem nebo bůh ví co.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam