• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO

DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GECKO: to je složité - re(-)konstrukce typově jako má ten druhý dům mi ještě přijde v pohodě, ale zbylé dva domy jsou prostě - pro mě - pěst na oko. Jasně, až to zaroste, bude to lepší, ale to platí vždycky.
    Typově proti takovým domům nic nemám, koukal jsem na to párkrát v nové výstavbě typu Dolní Chabry a tam je to jedna z lepších variant toho, co si lidi postaví, ale prostě nahradit starší, typicky vypadající dům tímhle, to mi nesedne. Ale ano, nebydlím v tom, ani v okolí.
    TAPINA: já bych rád, ale na to prostě nevydělávám dost :)
    GECKO
    GECKO --- ---
    KID_MCHUTT: A čo si Kefalín, predstavujetě pod takým "vesnický dům"? Tím spíš, že na vesnici už dávno nebydlí jen dráteníci, mačkáři skla (ať jsem aspoň u nás lokálně akurátní) a další ekonomicky ne příliš dobře nastavené profese... Tak přesi není nutný, aby dnešní vesnický dům měl vlevo světnici s kamnama amlýma okýnkama, aby to šlo aspoň nějak vytopit a vpravo chlívek na kozu... Jako OK, ten poslední dům má ty moderní prvky řekněme dost výrazný, ale pořád to je prostě nějaký obdélník se sedlovou střechou, má to dřevěnou fasádu a tmavošedou střechu... Z protějšího kopce si ho pomalu nevšimneš... Taky by to mohl být oranžový buingalov s obrovskou stanovou střechou... Podle stavu fasády tam je tak rok, dva... trochu to kolem zaroste...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KID_MCHUTT: no a na Morave mame Bruntal. :D
    Coz je nejstarsi mesto, ale ale architektonicky to spise pripomina zapadoceske sudety.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SEJDA: Tak furt je to jedno ze dvou měst v Čechách ;)

A ano, občas mám pocit, že se tu všichni známe :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KID_MCHUTT: neni nahodou Praha nejvetsi ceska vesnice? Kazdy pozna kazdeho a k tomu ta vesnicka architektura ..
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KID_MCHUTT: A čím budu starší, tím víc mi takové proměny nebudou vyhovovat, ale to je asi život.

V nějakém satelitu kolem Prahy, jasně.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GECKO: Těm lidem to asi vyhovuje, to nikdo nerozporuje, jenom holt to nevypadá úplně jako vesnický dům. Za mě je to škoda, ale je to pokrok...
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    LUSINDA: mě to teda neuráží ani v podhůří, tyhle dřevěný fasády chytnou patinu a vypada to v přírodě hezky…jediny, co mi na tom nesedne, je ta uprava pozemku okolo domu.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KONOPKA: ta poslední by byla celkem i hezká někde za Prahou......ale v podhůří nic moc.
    GECKO
    GECKO --- ---
    KONOPKA:
    KID_MCHUTT:
    MART1NKA: Asi schytám mínusy ale jako dokumentace proměny OK, jen ten pláč je IMHO úplně zbytečný. Co je divnýho na tom, že někdo nechce udržovat zjevně problematický barák a dokonce v něm snad bydlet a nahradí ho novým, využívajícím aktuální možnosti a technologie... když navíc aspoň to na fotkách celkem zachovává hmotu a styl místa.... jako za mě to je úplně OK.
    SITH
    SITH --- ---
    KONOPKA: a v okolí Prahy se chatky prestavuji na baráky avšak stále se žlutým číslem :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KID_MCHUTT: Mohlo by to byt horsie, vam vyfotim tie krasne stavby u nas (Posumavi). Jedna vyzera ako verejne zachodky a druhi si tam rovno dali americky trailer.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KONOPKA: To je hodně smutný pohled (aspoň za mě, teda)
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    Jak se mění naše vesnice. Stavební pozemky nejsou, smí se jen stavět chalupa za chalupu.

VRABCAK
    VRABCAK --- ---
    Ve věku 101 let zemřel poslední český válečný pilot. Antonín Fajkus (4. prosince 1923 Lipov – 5. února 2025)

BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    JONEZ1: to sou fake news, fskutecnosti je to Makepeaceova!
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    JONY:: jasně, přečetl jsem si to na tom odkazu. Díky.
    Kdybys ho k tomu přidal rovnou, tvůj příspěvek by byl hnedle hodnotnější. :-)
    JONY
    JONY --- ---
    JONEZ1: jinak pointa je v tom, že ta paní je známá tím, že si ty brýle prakticky nikdy nesundává.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DOKKTOR: třeba v klubu Rádi jíme
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam