• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO

DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    STARE_CASY: Jojo. První barák stihl 2x vyhoret. Druhy šel pryč včetně základu. U třetího se snažili zachovat co nejvíc a po roce rozebírání zůstaly jen žulové základy se sklepem.

STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    KONOPKA: ani jedno ale není rekonstrukce, ale jsou to novostavby/přestavby (a teda zbourání toho druhého se ani nedivím, to bych udělal taky).
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    8Z4S: Jo, ale vzhledem k tomu, ze to je moje živobytí, tak mám zkreslené vnímání :)
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    KONOPKA: sokolovna na Polubným se ti líbí?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MAR_TINA: ty mě nebaví, nesoustředím se na to :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KID_MCHUTT: zkus audioknihy ;)
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    KONOPKA: Někdy se rekonstrukce povede. (Spodní 2 este nejdou hotové)

SEJDA
    SEJDA --- ---
    SITH: mne se nejvice libi, kdyz maji ventily na vodu ve sklepe, ktery je ale pristupny z druhe strany domusvahu, takze vzdy pri spousteni/zastavovani vody behaji lidi okolo domu jako sileni, kdyz zjisti, ze ten stary ventil uz nefunguje tak dobre, jako kdysi. No a kdyz si to nezkontroluji, tak rozpraskane trubky vcetne kohoutku.A kdyz si to neprijdou zkontrolovat jeste kdyz mrzne, tak i vytopena chata na jare. A ucet za vodu, ze bys tu chatu zboural vzteky za vikend sam ;)
    SITH
    SITH --- ---
    jako někdo, kdo sám má chatu v Krušných horách, tak tyhle přestavby typu "zbourat + postavit nové" naprosto chápu. Když vidím jak se tyhle chaty a boudy stavěly, většina nějakou formou svépomoci, bez dokumentace a plánů, z materiálu půlky ukradeného ze státního podniku nebo bůhvíkde sehnatelného, kolikrát i přestavby původních chatek z 1890+-. Chaty napůl vlhké, plesnivé, vytopit to trvá dva dny, kanalizace a voda z dob krále klacka .... fakt jedna past vedle druhé.

Takže se s tím fakt dá dělat jen to, že to zbouráte a postavíte znova. Jediné čemu se můžete modlit je aby ten blázen, který to koupil, to postavil nové v nějakém místním stylu a neudělal z toho kanadský srub nebo pražský satelitní bungalov.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LUSINDA: vlakem, ne autem. Za výhodu cestování do práce považuju to, že mám čas si číst (o tohle jsem přišel, když jsem změnil zaměstnavatele a ty dva kilometry chodím pěšky)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KID_MCHUTT: hodina do Prahy? To je tak 20 km od Prahy a každodenní kolona s lidma co měli úplně ten samý den.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FINSON: hele, tohle by se mi taky líbilo, jsem ochoten upustit od toho vodopádu a klidně do hodiny od Prahy, pokud to bude na vlaku, ale jinak to vypadá jako něco, co hledám i já - a taky to nechce dopadnout hlavně kvůli penězům :D
    FINSON
    FINSON --- ---
    KID_MCHUTT: Tak jasně že to není ideální. Nevím proč mi tenhle tvůj příspěvek připomněl, jak jsem před mnoha lety strašlivě nasral svoji ženu, když jsme sháněli bydlení a já zkonstatoval, že z jejích požadavků vyplývá, že hledáme tradiční zemědělskou usedlost s pastvinou a horským vodopádem v širším centru Prahy a že vidím hned několik důvodů, proč to nejspíš nedopadne, peníze byly na prvním místě ;-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GECKO: to je složité - re(-)konstrukce typově jako má ten druhý dům mi ještě přijde v pohodě, ale zbylé dva domy jsou prostě - pro mě - pěst na oko. Jasně, až to zaroste, bude to lepší, ale to platí vždycky.
    Typově proti takovým domům nic nemám, koukal jsem na to párkrát v nové výstavbě typu Dolní Chabry a tam je to jedna z lepších variant toho, co si lidi postaví, ale prostě nahradit starší, typicky vypadající dům tímhle, to mi nesedne. Ale ano, nebydlím v tom, ani v okolí.
    TAPINA: já bych rád, ale na to prostě nevydělávám dost :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Rukojmí z Gazy PŘED A PO - 491 dní v zajetí
    (prosím bez politických komentářů, nestartuju žádnou politickou debatu, ty jsou jistě jinde... a taky je tu na to spešl auditko na komenty odsud//)
    https://edition.cnn.com/2025/02/08/middleeast/hostages-release-fifth-round-israel-hamas-ceasefire-intl-hnk/index.html

SEJDA
    SEJDA --- ---
    TAPINA: tak v baroknim dolnobavorskem krajskem meste Landshut, ktere nebylo vybombardovano, takze je precizne zachovale, stoji rekonstrukce 3 podlazniho uzkeho domu v centru tolik asi jako 5 domu 5 km od centra.
    Naklady jsou tak extremni, protoze se odpad musi odvazet hned, stavebni materialy se nesmi skladovat okolo stavby, resp. pokud ma dum takovou plochu, kde by to slo, pak je samozrejmne temer 2x tak drahy, protoze plocha je v takovych centrech velmi draha.
    V zrekonstruovanych baroknich domech ziji budto lidi s 3 nasobkem prumerne mzdy a vice, anebo duchodci v nezrekonstruovamych domech.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KID_MCHUTT: Vesnický dům,no... městský dům taky dřív vypadal jako to, co je v historických centrech. A jaké procento obyvatel měst dneska bydlí v takových domech?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já nevím, no, jsem v tomhle laik, ale ty proměny těch domů mi přidjou OK. Netleskám tomu parkovišti u č. 2, ale zase je vidět, že je to ještě v procesu a hotový by to mohlo vypadat líp. U původního stavu u č. 1 a hlavně u č. 3 pod tou silnicí první, co mě napadlo, bylo "vlhko a plíseň" a být majitelem, tak do takovéhle předělávky moderními technologiemi jdu taky.
    GECKO
    GECKO --- ---
    KID_MCHUTT: A čo si Kefalín, predstavujetě pod takým "vesnický dům"? Tím spíš, že na vesnici už dávno nebydlí jen dráteníci, mačkáři skla (ať jsem aspoň u nás lokálně akurátní) a další ekonomicky ne příliš dobře nastavené profese... Tak přesi není nutný, aby dnešní vesnický dům měl vlevo světnici s kamnama amlýma okýnkama, aby to šlo aspoň nějak vytopit a vpravo chlívek na kozu... Jako OK, ten poslední dům má ty moderní prvky řekněme dost výrazný, ale pořád to je prostě nějaký obdélník se sedlovou střechou, má to dřevěnou fasádu a tmavošedou střechu... Z protějšího kopce si ho pomalu nevšimneš... Taky by to mohl být oranžový buingalov s obrovskou stanovou střechou... Podle stavu fasády tam je tak rok, dva... trochu to kolem zaroste...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KID_MCHUTT: no a na Morave mame Bruntal. :D
    Coz je nejstarsi mesto, ale ale architektonicky to spise pripomina zapadoceske sudety.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SEJDA: Tak furt je to jedno ze dvou měst v Čechách ;)

A ano, občas mám pocit, že se tu všichni známe :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam