• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    NOIK
    NOIK --- ---
    OMNIHASH: Cooleři chtěli zkrášlovat a modernizovat po jejich

OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: achso, odsud vítr vane. V tom případě oceňuji, že se k tomu seš ochotnej přiznat, zrovna tuhle přestavbu bych ve svým portfoliu schovával hooodně hluboko. Pamatkařům tady patří velkej dík, že aspoň z venku to zůstalo víceméně stejný, upřímně mě děsí, jak by to vypadalo, kdybyste dostali volnou ruku i tam.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    COOLER: ok, ty obesenej, nehlede na autora mi prijde pitomy ze:
    1) vypada to jak diskoteka (barvicky, hejbani, wow efekt, supr na instagramovy fotky)
    2) nekoresponduje to se stylem/materialem/puvodem baraku pod tim -(lidi muzou nemit radi brutalismus, ale na konzistetni barak mrsknem poutovou atrakci, tim se stane krasnym-imo kravina)
    3) argument pamatnikem (pamatnik neceho tak zavaznyho a smutnyho na necem tak komercnim, jako je obchodak? Umisteni pamatniku v rusny krizovatce? Jak k tomu napr.pokladat vence a drlat u toho pietni akce? - "pamatnikovost" je zaminka k potlacovani nazoru oponentu)
    4) dalsi vec je, ze v Praze je dila tohoto typu uz tolik kusu, ze je evidentni, ze autor uz neprichazi s nicim novym, mimo to se vyskytujou u diskutabilnich staveb na diskutabilnich mistech

No a k tomu je autor kokot (vyhodnoceno z nekolika rozhovoru s nim), coz na tvorbu nema vliv.

Dalsi argumenty uz souvisej s autorem
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    COOLER: koukam, co si tu napsal a kladu si otázku: jaký fakta? :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    MAJACHUNATA: souhlasim a podepisuji. S vyhradou, ze i blby vtip muze byt umeni :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    GIRAFFKA: No mne si pokladala jen otazky, na ktere se mi nechce odpovidat, protoze s podstatou vubec nesouvisi. Otazka, jestli tedy argumenty maji smysl, protoze ikdyz sem clovek napise fakta, tak se tu zurive minusuje. Ja dam rad plusy i za zajimavy protinazor.
    Jinak nereaguji na veci, kdy autor prispevku evidentne o stavbe vubec nic nevi a kritizuje neco, co je proste dane a nejde s tim nic delat. U rekonstruice Maje jsem byl ve spojeni od sameho vzniku. Mam docela konkretni predstavu, jak to probihalo a mezi cim se volilo. A proste rukam, ze ze vsech variant je tahle ta nejlepsi a jestli chcete nekomu nadavat za architekturu, tak by to meli byt pamatkari Prahy, kteri trvali na tom, ze to bude takhle a ne jinak. Jenze na Nyxu se za nazory, ktere nema vetsina osazenstva, odsuzuje na smrt obesenim. A tak otazka, jestli ma smysl na agresivni komentare plne fabulaci vubec reagovat. Nic ve zlem. Taky jsem bejval mladej a plnej testosteronu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    COOLER: kdyby to nedělal černý tak je to porad ošklivý. Ale zas by to nikoho nezajímalo, to je pravda
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    COOLER: ostatne i ja vysvetluju,co mi prijde na jeho tvorbe spatny, coz s tim,ze je kokot,nesouvisi), tyhle argumenty ovsem zdatne prehlizis.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: to se tak halt stane, když se jako umělec začneš cpát do politiky, a při tom na sebe práskeš, že seš lidsky tak trochu (dost) arogantní kokot.
    Za mě jsou ty Motýle na zcela stejný úrovni, jako rekonstrukce interiérů v Máji, akorát na nějakou velkou oslavu není ani jedno.
    Na obchoďák/hernu v pohodě, ale do ikony místního sochařství to má sakra daleko.
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    COOLER: nemyslim. umelec klidne muze byt hovado podobnyho kalibru. To uz se tak stava.
    Ale jeho vytvory maji k umeni daleko. Je to (casto) doslovne ztvarneny blby vtip. Prijde mi vic jako sikovnej velkoformatovej konstrukter. Verim, ze technicky muzou byt jeho veci vyzvou. Umelce to z nej ale nedela.
    A i tak bych to asi zkousla docela v klidu, kdyby nebyla jeho dila na kazdem kroku. V tomhle mnozstvi uz me opravdu stve. A to by mi vadilo i u lepsich autoru
    COOLER
    COOLER --- ---
    Skoro mam tady z tech reakci pocit, ze kdyby to nedelal Cerny, tak je to v pohode :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: hele, je ti jasný, že Černý není architekt, ale sochař/plastik? Ten fakt nemá s návrhem Máje co společného, za ten může SIAL. Věřím, že by byl fakt rád, kdyby byl Gehry středoevropského sochařství, ale není. Bejval tak Milunič, poslední dekády spíš morfuje do Kotase...
    Jinak tohle je klasická logická past architektů - to, že proti přelomovým stavbám protestují místní neznamená, že když proti tvymi návrhu místní protestují, stvořil si nadčasový přelomový dílo.
    NOIK
    NOIK --- ---
    COOLER: čas ukáže to co každej trochu bystřejší člověk vidí už teď: že věčnej gymplák žíjicící si stále svoje devadesátky David Černý je naprosto směšná karikaturka a jeho tzv. dílo je ukázkovým příkladem korporátní marketingový mrdky ...přesně takhle se tenhle provinční píčus zapíše do dějepisu umění
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: to vnimas az ted. V dobe vzniku Eiffelovky bys zase vedl krizovou vypravu proti ni. Cas ukaze.

87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DRAGON: tak to jsem nepoznal a to tam muj otcim pracoval, pravidelne kolem toho jezdim a byl jsem tam v kine :D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    asi netřeba PO, všichni známe, zajímavý je to PŘED :)

87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    COOLER: hele, mne to jednoduse prijde proste hnusny. Spitfire je velkou casti laicky i odborny verejnosti povazovany za jedno z nejkrasnejsivch letadel vubec, takze je to za me celkem vykon. Cerny davno nedela zadnou revoltu, ale byznys, navic posvecenej politickou reprezentaci. Takovej "zaslouzilej umelec" demokracie. To neznamena, ze se to nikomu nelibi nebo ze by se to melo strhnout - ale fakt to neni zadnej protiproud. Ostatne, je to hejbajici se a svitici kulisa na obchodaku, kterej je celej zaplacenej developerem. To neni uplne guerilla :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EZOUN: že to, čím argumentuješ, proč je zmrd, mi nepříjde zdaleka tak strašné, jako asi tobě.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    DRAGON: Vubec netusim, co si tim chtel rict
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EZOUN: aha, takže tím, že se s těmi lidmi vídá, se stará o své zájmy, protože prodeje jeho věcí ho živí, no, tak to je ovšem od něho ale opravdu nepěkné, doufám, že takových lidí není na světě víc... oh wait.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam