• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ILTU: ad barvy: tak tohle je zrovna u Černýho jeden z největších blbostí, jak ty věci barví, takže jí rozumím, o čem psala. Ještě že ho to nenapadlo u mimin, ty černý jsou aspon tak nějak normální. Být třeba růžová, tak to působí jak plast.
    ILTU
    ILTU --- ---
    GIRAFFKA: Argumenty 1 a 4 jsou naprosto mimo.
    Jakkoliv můžu souhlasit, že se Černý začíná opakovat, argumentovat tím, že protože někdo vytvořil hodně děl, už nemá nápady, je dobrý faul.
    Stejně tak v umění argument, že je to barevné, tak je to blbě, mi nepřijde relevantní.

Se 2 a 3 souhlasím, byť se mi tam ti motýli opravdu líbí.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    GIRAFFKA: nechces si PMS zase spis ventilovat ve svlecenych?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: tak to jsme vsichni radi,ze ty, ucastnice vyhradne smysluplnych debat, ses do ty diskuze nezapojila😘
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    DRAGON: což, ono to tu bylo. Jen se to tu zaplevelilo nepodstatnou diskuzi o tom, jak si GIRAFFKA mysli, ze motýle jsou debilní.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    když už jsme u toho..

GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MAWERICK: to uz vim, zacinam mu prichazet na chut,ale presne minimalne podle logiky "budi to zhnuseni, je to umco." by ho aspon par kusu melo zustat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    COOLER: hele, jako mne to neurazi, ale ze bych tu vopicarnu musel az tak vehementne obhajovat, to zas ne :) ja mozna prisel na to, proc me to zaujalo, ono videt takhle zblizka Spitfire, to byl vzdycky muj sen. Kdyz nad tim tak premyslim vic, tak bych se bez toho klidne v centru obesel. Agresivni komentare jsou takova klasika, no :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    obchodní dům Máj - Památkový Katalog
    https://pamatkovykatalog.cz/obchodni-dum-maj-15471682

Sloh: pozdní funkcionalismus; high-tech

Stavba je jednou z prvních staveb v Praze, průkopnickou ve vědomém navázání na architekturu meziválečného funkcionalismu s prvky brutalistní architektury a předznamenávající v interiéru architektonické pojetí stylu high-tech.

OBCHODNÍ DŮM MÁJ / MÁJ DEPARTMENT STORE – Architektura 489
    https://www.a489.cz/obchodni-dum-maj

Budova postavená ve stylu technologické moderny s prvky high-tech byla na svou dobu něco nevídaného.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Ale jako "pocta CS letcum" mi teda motýle taky přijdou v nejlepsim případě nepovedeny...
    Na druhou stranu jedno pozitivum mají a to že o tom aspoň provokujou debatu... Takže i špatná reklama je reklama i guess:)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GIRAFFKA: Navíc priznejme si že i brutalismus má "své"...
    A i když se hodně lidem nelíbí tak "zbavovat se ho za každou cenu" taky není to nejlepší...
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    COOLER: takže ty jsi jeden z těch kdo má na svědomí i to dětský hřiště na střeše Máje?

Mi hlava nebere že nelezeš kanálama, ale naopak máš ještě koule se k tomu přiznat. Takový jako seš ty maj dělat někde skladníka a nerozhodovat a věcech veřejných 🤦
    NOIK
    NOIK --- ---
    OMNIHASH: Cooleři chtěli zkrášlovat a modernizovat po jejich

OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: achso, odsud vítr vane. V tom případě oceňuji, že se k tomu seš ochotnej přiznat, zrovna tuhle přestavbu bych ve svým portfoliu schovával hooodně hluboko. Pamatkařům tady patří velkej dík, že aspoň z venku to zůstalo víceméně stejný, upřímně mě děsí, jak by to vypadalo, kdybyste dostali volnou ruku i tam.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    COOLER: ok, ty obesenej, nehlede na autora mi prijde pitomy ze:
    1) vypada to jak diskoteka (barvicky, hejbani, wow efekt, supr na instagramovy fotky)
    2) nekoresponduje to se stylem/materialem/puvodem baraku pod tim -(lidi muzou nemit radi brutalismus, ale na konzistetni barak mrsknem poutovou atrakci, tim se stane krasnym-imo kravina)
    3) argument pamatnikem (pamatnik neceho tak zavaznyho a smutnyho na necem tak komercnim, jako je obchodak? Umisteni pamatniku v rusny krizovatce? Jak k tomu napr.pokladat vence a drlat u toho pietni akce? - "pamatnikovost" je zaminka k potlacovani nazoru oponentu)
    4) dalsi vec je, ze v Praze je dila tohoto typu uz tolik kusu, ze je evidentni, ze autor uz neprichazi s nicim novym, mimo to se vyskytujou u diskutabilnich staveb na diskutabilnich mistech

No a k tomu je autor kokot (vyhodnoceno z nekolika rozhovoru s nim), coz na tvorbu nema vliv.

Dalsi argumenty uz souvisej s autorem
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    COOLER: koukam, co si tu napsal a kladu si otázku: jaký fakta? :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    MAJACHUNATA: souhlasim a podepisuji. S vyhradou, ze i blby vtip muze byt umeni :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    GIRAFFKA: No mne si pokladala jen otazky, na ktere se mi nechce odpovidat, protoze s podstatou vubec nesouvisi. Otazka, jestli tedy argumenty maji smysl, protoze ikdyz sem clovek napise fakta, tak se tu zurive minusuje. Ja dam rad plusy i za zajimavy protinazor.
    Jinak nereaguji na veci, kdy autor prispevku evidentne o stavbe vubec nic nevi a kritizuje neco, co je proste dane a nejde s tim nic delat. U rekonstruice Maje jsem byl ve spojeni od sameho vzniku. Mam docela konkretni predstavu, jak to probihalo a mezi cim se volilo. A proste rukam, ze ze vsech variant je tahle ta nejlepsi a jestli chcete nekomu nadavat za architekturu, tak by to meli byt pamatkari Prahy, kteri trvali na tom, ze to bude takhle a ne jinak. Jenze na Nyxu se za nazory, ktere nema vetsina osazenstva, odsuzuje na smrt obesenim. A tak otazka, jestli ma smysl na agresivni komentare plne fabulaci vubec reagovat. Nic ve zlem. Taky jsem bejval mladej a plnej testosteronu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    COOLER: kdyby to nedělal černý tak je to porad ošklivý. Ale zas by to nikoho nezajímalo, to je pravda
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    COOLER: ostatne i ja vysvetluju,co mi prijde na jeho tvorbe spatny, coz s tim,ze je kokot,nesouvisi), tyhle argumenty ovsem zdatne prehlizis.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam