• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    JASMINOVA: je teda pravda, že věci se časem spíš šidí, ano.
    ale takové to automatické "plast je horší než kov" je taky pěkná blbost. není plast jako plast, a leckterý je dlouhodobě "zdravější" než třeba hliník (znáte ty ešusy, žejo..).
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JASMINOVA: Jo, ale to ses v blbym kramu:)
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    sem si normalne na chvili myslela, ze sem v cernym humoru :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    77WHITE: (Nominálně stejná, reálně nižší, protože inflace.)
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    77WHITE: ale pointa je, že já bych to zdražení zkousla, kdybych nemusela hledat novou alternativu…
    ILTU
    ILTU --- ---
    ILTU: Ale to zas buďme fér, malého lezce by udržela málokterá komoda. Máme všechny skříně přesně z tohoto důvodu přišroubované.
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: Ano, a kromě toho, že na ně komoda spadne, ještě samý zahučej z výšky.
    ILTU
    ILTU --- ---
    SEJDA: Když dítě, které nemá ještě pevně srostlou hlavu (a váží tak 10 kg), dostane po té hlavě šikovně komodou/šuplíkem, nepotřebuje se ani udusit pod vysypanejma krámama...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEJDA: když jsou ti tři roky, tak úplně stačí, že tě vezme po hlavě ta dřevotřísková konstrukce. A mrňata maj tendence vytahovat šuplíky a pak do nich třeba vlézt.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MARASAN: 60 kg se ale neopre do jednoho bodu, paka, od oka 20 kg na nozicce? Asi slo spise o ty veci, ktere lidi nakladli na MALM.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SEJDA: kdyz otevres vsechny supliky, tak ti MALM spadne. Pokud mas 3 roky, tak ses celej pod tema 60 kg a mas utrum.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    A to se nasli lidi, co si na MALM davali akvaria +/- 50 - 100 kg extra hmotnosti.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JONEZ1: fascinujici, nikde tam nepisi nic o nosnosti supliku, myslim ze MALM mel nejvyse 10 kg. tedy 4 policova vazi 40 + 20 = 60 kg? To je nebezpecne v cem? No leda, ze by si to lidi nalozili mnohem vice, pak by se jim ale supliky prohnuly a nesly by ani otevrit.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JASMINOVA: Dyt sis odpovedela sama, po letech cena stale stejna
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    ANCHIE:: nasel jsem to, v Americe na to dokonce byla “svolavacka”, kterou vyvolalo to co pises - umrti deti, ktere komody zavalily.

IKEA Recall - MALM and other Chests Tip Hazard - IKEA
    https://www.ikea.com/us/en/customer-service/product-support/recalls/following-an-additional-child-fatality-ikea-recalls-29-million-malm-and-other-models-of-chests-pub4128a7af/

Je fakt, ze ta “osizena” verze s naplnenymi suplaty temer nejde pouzivat (hned se to chce překlopit), takze nejaka forma kotveni, zejm. v pritomnosti malych deti, je vic nez nutna.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    ANCHIE:: díky za postřeh!
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    JONEZ1: Ty komody Malm mely velkej problem s tim, ze se prevazuji, kdyz vytahnes vsechny supliky a spadlo to na nejake dite myslim? Od te doby maji ty nove verze dole tu “zatez” aby se to posychrovalo. (Myslim krome ukotveni do zdi, coz hodne lidi i pres varovani nedela)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JASMINOVA: nejsi. Omezila jsem plasty na nutne minimum. Sere mne to tsky jak to vsude cpou.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JASMINOVA: komoda je ted lepsi, az tam da
    JONEZ1 supliky, teprve zanikne rozdil ;)
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    JONEZ1: jako moje blbost, měla jsem tu konvičku v krámě rozebrat a prohlédnout si ji a pak si kdyžtak objednat nějakou proper z kuliny.
    Prostě jsem ji vzala v domnění, že beru tu stejnou, co už jsem měla. Pořád kalkuluju s tím, že dokud jsou děti malé, dražší je akorát zbytečný risk, pokud je nechávám v kuchyni “pomáhat.”

Tahle šizená konstrukce komody je teda taky něco. To narozdíl od té konvičky ani nejde poznat.

Podobný případ - roky jsem kočce kupovala granule. Změnili obal. Říkám si OK, tak snad nezměnili složení, starý pytel jsem si na nákup nevzala. Velikost s cena stejná, ejhle…složení je poněkud jiné:

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam