• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    SPIKE411: zkus se kouknout sem na tu tvrdost :)
    Alium
    http://mapy.pvk.cz/kvalita_vody/pvkkvalita.jsp?branch=PVK

Aneb zacinam chapat proc mame v praci na novy pobocce tak prisernou tvrdou vodu ...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SPIKE411: Pouzivan jelena 8 rokov a nedeje sa mi to. Nemas v Holesoviciach tvrdu vodu? :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HREBICK: Necelé tři roky. Předtím měněno po necelých dvou letech.

BACCARA
    BACCARA --- ---
    Pan Bláha říkal že za to může vodní kámen. Ale už to neříká, je mrtvej Dejve.
    SITH
    SITH --- ---
    SPIKE411: takže zato může ex, hned to dává smysl :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GECKO: Ocet místo aviváže jsem používal dost často minulé kolo s touhle pračkou. To to těleso vydrželo necelé dva roky.
    Minulá pračka přitom vydržela asi 15 let, než odešlo ložisko, topné těleso nikdy měněné nebylo.
    Tak nějak podezřívám prací prášek Jelen, který používala ex, že to takhle zajebává.
    GECKO
    GECKO --- ---
    SPIKE411:
    87HIGHFLYER: Fotku nemám, ale když jsem po 14 letech provozu a dvou dětech na hadrovejch plenách chtěl vyměnit ložiska v naší AEG Lavamat (budiž ji země lehká) a zjistil jsme u toho, že vana má praskliny a nový díl není k dispozici, rozprodal jsem ji na díly.

A topné těleso, stále původní bylo hladké a stříbrné, přijel si pro něj týpek osobně a ukazoval mi svoje s kamenolomem... Mno... místo aviváže ocet.... a super.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SPIKE411: lol, to je dobrej flashback na reklamy na calgon a ten jejích devilni song:D
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    SPIKE411: Za jak dlouhou dobu se tohle vytvoří?? a používal si nějaké přípravky na změkčení vody a odstranění vodního kamene??
    NEI
    NEI --- ---
    SPIKE411: ocet?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Před a po / po a před v jedné fotce.
    (Ta silná vrstva usazenin už je ze spáleného topného tělesa odstraněná.)

SAKICZ
    SAKICZ --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HERKULES: 69 vztycenych palcu
    MACCINO
    MACCINO --- ---
    Jako je to taková relativně malá blbost, ale mám z toho poměrně velkou radost. V malém pokoji se otevíraly dveře dovnitř a vešla se tím pádem pouze palanda. Takže jsme to vybourali, udělali zašupovačky do kapsy a teď tam mají hosti plnohodnotnou postel.
    Tak snad se to na tý sezoně nějak projeví...

RSZ
    RSZ --- ---
    ZUZKAOU: klika, že to nenatřel hubrolkama jako ta španělská důchodkyně
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SCHWAB: pokud si predsetavujes sebe jako lestice, tak asi 10 000 a zbytek by ses nudil, ale za svoje. Pokud restauratorske, tak to jsou reserse, analyzy, shani materialu testovani a znova a znova.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Hele, nepřesuneme se do [PŘED A PO - debata a komentáře] ?
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    NELLAS: no, to jsem myslel. :D
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    SEJDA: a kolik asi stojí tři roky leštění? :]]
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SCHWAB: 3 roky prace a vylesteni, konecna cena pro muzeum
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    a kolik za to dostal?
    ty články jsou strašně tl;dr
    nekde jsme zahledl 4 500 000, ale nepochopil jsem jestli to byla nákupka nebo včetně oprav a vyleštění.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ZUZKAOU: no dle článku co jsem našla pan koupil barák po Němcích (kteří madonu vlastnili) vztahovaly se na to Benešovi dekrety, ale tou koupí se vše zrušilo.....takže madonu mohl poslat dál. Zmínka o starožitníkovi tam nebyla jen o smlouvě přímo s vlastníkem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUSINDA: netuším, předpokládám, že pomohl za provizi zprostředkovat prodej. Což celkem chápu u člověka, který evidetně netušil co teda v baráku po babičce (básnická licence, nevím kdo je nálezce) něco našel a šel se zeptat na fb.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LUSINDA: tipoval bych ze to byl nekdo kdo majitele utvrdil v zameru to ty galerii ukazat, mozna mu dopomohl k tomu aby se s nim vubec nekdo bavil. Z vlastni zkusenosti vim, ze muzea a podobny instituce na nejaky pokusy o kontakt vubec nereagujou, lidi ktery tam delaj to "nemaj v popisu prace". Jsou to vetsinou spatne placeny zamestnanci ktery nemaj zajem na tom nekomu svoji expertizou pomahat kdyz z toho sami nic nemaj. Ono je to i castecne pochopitelny: z tisice takovejch nalezu je mozna zajimavej jeden, vetsinou ani to ne.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TRISSIE: jo do muzea si.muzes normálně napsat i s fotkou a podle ty fotky z pudy by je to určitě zaujalo. I takhle vznikají akvizice.
    Že by byl expert přes český středověk a ještě sochařstvi nějaký starožitník...tak to bych se hodně zasmala. Tomuhle se věnuje na vysoký úrovni jen pár lidí v ČR. Přes renesanci už jo....to dělá Zlatohlávek. Ale to je vysokoškolský pedagog a ne jenom ""starožitník""
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUSINDA: takže podle tebe osoba, která něco najde na půdě, nakráčí do NG, a tam se s ní budou hned a ochotně bavit. Vůbec není potřeba, aby tu věc nejdřív někomu ukázala, kdo by posoudil, jestli to vůbec nějakou cenu má, a taky na první dobrou akceptuje nabízenou cenu a vůbec si nezjistí, jestli odpovídá.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TRISSIE: no zrovna NG má celkem hodně lidí co do gotiky dělají. Pokud něco kupuje muzeum, tak to hodnotí zaměstnanci. A starožitník nebude expert na gotický madony. Učila mě Ottova i Royt....a nebylo uplne ojedinělý, že se ze starých trámů (po válce) dělali kopie madon....a podobný story. Spíš mi to přijde, že se na tom někdo přiživil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam