• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SEJDA: Fakt ne, až tak tři měsíce poté:-)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ADELHAIDA: spise asi "kdyz jsem hubla": SEJDA
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ARGANNAH: Jojo, se mnou se partner rozešel, když jsem zhubla:-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    MALATI: Aneb vliv manželství na muže :-D
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PETER_PAN: to druhy je imho spis fitness, ale nijak mi na tom nesejde, hlavneze se upresnilo, co se tu aktualne hejtí;))
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    HAR4NT: Asi mas pravdu, ze jde o zamenitelne terminy. Ja to bral tak ze:
    kulturistika = extremni objem, nizky tuk, pozovani
    bodybuilding = cviceni pro vzhled, silu a zdravi
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PETER_PAN: asi se jen mijite v pojmech, za me BB=kulturistika=esteticka disciplina, ve ktery jde jen o vzhled a ve kterych se nehodnoti jakakoliv zdatnost:)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: obrazek : MRI cross sections of upper legs, showing the difference in muscle, intramuscular fat, and subcutaneous fat of a middle aged athlete, an elderly athlete, and an elderly sedentary person.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KARLOSK: Ne to neni. To teprve kulturistika a steroidova hovada (ale i tihle maji lepsi zdravotni profil na stari nez lide co se prozerou na stejnou vahu jako kulturisti ale bez svalu).

Body building ma stejne jako jine silove kondicni pristupy (pokud je spravne delany) dlouhodobe blahodarny vliv nejen na zdravi, ale i psychiku. Zaroven tenhle typ cviceni poskytuje samozrejmne i tu rychlou satisfakci. Co je ale pro me prekvapujici, ze podle vetsiny vyzkumu z poslednich let vychazi silova kondice pro zdravi, zpomaleni starnuti a celkovou rovnovahu s vyssim ratingem nez kardio a aerobni aktivity obecne. Je to asi i o tom ze silove kondicni techniky prosly vyvojem a dneska je pro prakticky kazdou vekovou ci jinak specifickou kategorii vhodny pristup (ale tohle je jenom muj nazor).

Idealni je samozrejmne atleticka kondice, ktera kombinuje silovou i aerobni. Jaky vliv to pak ma ve stari na kvalitu zivota vidime vsude kolem sebe (nedavno jsem vezl stopem zenskou co v 67 vyhrala 3 misto v nejakem amaterskem bezkarskem zavode a na bedne vedle ni staly 20ky), ale treba i nasledujici obrazek.

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Moje úvaha byla opačná - když začne někdo takhle tunit vzhled a stoupat na žebříčku konvenční krásy, někdy je to proto, že vztah nefunguje a člověk si chce polepšit v randících kritériích, aby měl lepší šance najít si novýho partnera.

Jsem cynik, já vím, no
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SEJDA: no to je uplne fascinujici studie, co vsecko se muze stat, ale je asi az prilis snadne opomenout fakt, ze drtiva vetsina lidi se do 2 mesicu na naky pravidelny cviceni zase vysere.

coz mi prijde jako daleko zavaznejsi a zajimavejsi informace, tykajici se cviceni, kterou stoji za to sirit napric populaci.
    narozdil od tech tvejch blabolu ve stylu Jestlize (nasleduje absurdni slozena podminka), Pak neni mozne vyloucit, ze ti neco strasne najelo jen z pouhyho pohledu na cizi fotku.

strasny. zkus si to nekdy po sobe precist treba s odstupem dvou dnu
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    ja vam nevim, ale taky se smeju u vanocniho stromecku vic nez ve fitku. to sou zas zavery :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    SEJDA: body building je nemoc stejná jako anorexie nebo chorobné přežírání.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KARLOSK: vcera jsem videl zenu, ktera dela dejiny jinak, slovensky kanal prevazne o historii, ktera si prosla podobnou zmenou a ta zminila pomerne hodne bezne problemy spojene s hubnutim a body buildingem: hlad, deprese (nechut vstavat, dlouhe prerusovane spani, vycitky, nechutenstvi k nicemu), casem si nasla partu "prumernych", kteri se navzajem povzbuzovali za to, ze jsou, a tim se to otocilo. Protoze je asi az prilis snadne behem hubnuti a pocatecnich fazi chozeni do fitka a zacatku kukturistiky, ze se clovek zene do extremu, k co nejlepsim vykonum. Pak se to muze i v partnerstvi: bud to partner partnerka pochopi, anebo partnerstvi uplne ustoupi tomu silenstvi.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ARGANNAH: Určitě. Našel si nějakou plastovou nánu. :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Mě teda napadlo spíš to, jestli se rozešli. 🤷‍♀️
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    MALATI: Před teda rozhodně sympatičtější člověk, co se dokáže usmát. Po, jen pozér z fitka.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    MALATI: byl u kadeřníka?
    MALATI
    MALATI --- ---
    Skoro vlastní zahrádka - manžel kamarádky

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MALATI: no moc jim tam toho původního nezbylo. Podobný osud potka prý nádraží Praha Vyšehrad. Jestli máte někdo urbex fotky před.....tak bude taky zajímavý srovnání.

Mikrobytů bude na nádraží Vyšehrad míň, nahradí je penthousy - CzechCrunch
    https://cc.cz/prestavba-nadrazi-vysehrad-se-blizi-mikrobytu-v-nem-ale-bude-min-pod-strechou-je-nahradi-penthousy/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam