• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    ELISHEVA: oka tak ja vam to tu teda vytapetuji:-)
    ELISHEVA
    ELISHEVA --- ---
    KROMANON: my jsme začali u čůraní venku zdůrazňovat loužička a pochvalu,piškot.....neustále jsem Spajse dávala na trávu,interval dvě hodiny pokud to šlo a trénovali jsme všechny poveli hned co jsme ho měli doma....čím dřív tím líp....pak se to špatně dohání...třeba jsme zapomněli na povel k noze...ale trénujeme.....držím palce.....a pls fotečky....ať se můžeme potěšit i my...:-))
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Tak. Trixina prinesla do bytu spoustu zabavy, ma za sebou dalsi psi hrani dneska, jizdu v kufru auta, kde ji budu vozit do prace. Predtim dve jizdy na sedacce (ne na kline). V kufru narika. Interval curani se natahl asi na 4hodiny. Je to ok u takove prcka? Dnes uplne sama vybehla schody, ze jsem ju ani odchytit nestihl. Narozeni jsme 1.2.2010. Chci se taky zeptat zda ucite curani stejne jako ja tj porad ven. Doma se mi obcas pocura, tak to ignoruji, vehku hlasite a durazne chvalim, davam piskot. Kdy je dobre zacit pridavat dalsi povela jako sedni, lehni, zustan? Uz vidim, ze zacina byt sebevedoma. Davam ji tak tyden a zacne byt treba jeste intezivnejsi vycvik.
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    MADRONA: ad kousani..je dobre durazne zajecet a ihned si prestat hrat.tim, ze ho mas tak malinkyho, tak neni moc socializovany, to ho prave uci mama a sourozenci.ti taky davaj najevo, kdyz je to boli

ad odcerveni, todle vse zaridis u sveho veterinare!! ten ti presne rekne kdy, jak a co je dobre

je dobre byt trpelivy, dusledny..za chvili zacne chapat pochvalu i trest..ja zatim nikdy nemusela trestat (bruna tak 1x) a huga zatim ne...intonace hlasu je dulezita, dulezity je okrikovat hned, kdyz dela neco spatne..hlasite NE, FUJ, NESMIS...oskloivy hlas je dobry, ten si pak moc nespoji s tebou, ale s necim, co ho okrikuje...
    kdyz si nevis rady, kup si knizky..Vychova stenaete, krok za krokem...jsou tam vsechny zakladni vycviky, co delat, jak co ho naucit..je fakt dobra, kor, kdyz clovek nevi vubec nic

MADRONA
    MADRONA --- ---
    KEJKA: souhlas :) naprosto k sežrání :)
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    KROMANON: ta je krásná :) :)
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Cau. Tak mame Trixie. Vzdycky jsem mel vetsiho psa, takze nejsem zdatny v odchovu stenete. Jiste zasady vychovy psa znam. Jak na curani. Noviny mi prijdou jako blbost spise podinu. Ale jak treba pras praci? (mohu ji brat s sebou, ale take chci at ji je jasne, ze musi vydrzet i sama doma a prevazna cast cinnosti (dlouhe prochazky a blbnuti)se deje odpoledne)

ELISHEVA
    ELISHEVA --- ---
    MADRONA: vytrvej a držím palce....bude to ještě dlouho trvat...jinak s tím kousáním bych klidně začala něco dělat hned....a nebo bych volila náhradu...pet lahve,kostičky,ruličky od toaleťáku....všechny věci o kteréé nechceš přijít dát pryč,nebo schovat....jsou to koumáci....náš zlobivec miluje třeba obaly od DVD,propisky,zapalovače...jo a pozor na peřiny.........:-)))))
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KEJKA: to chapu. My bychom koupili tu dvoumesicni fenku. At se mohou szivat co nejdele...
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    uvědom si, že v povaze JRT pořád vládne lovecká nátura norníka... náš poslední potkan dostal infark (už byl postarší) když na něj tenkrát 4měsíční Bibišák vyrukoval s tou jeho rychlostí.... :/
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON: taky je to jakysi krizenec, takze buh vi s tou povahou... mam dilému:-D
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KEJKA: tak jasne, ale prece nebudu mysi zavesovat na hak:-D
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    KROMANON: spíš jde asi o povahu pejska... jestli není zvyklá na ostatní zvířátka, tak možná problém bude... z mý zkušenosti (potkan, králík, ptáci...) Kámo jim neublíží, ale pořád by je honil a hrál si s nima... bere menší zvířátka jako hračku... ožužlává, olizuje... asi by se jim to myslím nelíbilo a co se týče 1,20m.... to je nízko... tam vyskočíme s přehledem ;)
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KEJKA: no mi jde o to jestli se nejak dokazi szit aby se nepozrali... nebo lepe http://psi.sbazar.cz/jack-russell-terier-havirov-o3875429.html ? Jde mi o ten vek. Pry pokud jsou uplne od stenete tak nebyvaji problemy. Mysi kdyztak stoji na 120 podstavci, ale poustim je a rad bych to jejich pousteni zachoval...
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    KROMANON: když je dáš dost vysoko :))) ale upřímně ten můj by se od nich neodtrhnul, sice by jim neublížil, ale pořád by na ně štěkal a chtěl si hrát
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Cau
    http://psi.sbazar.cz/fenka-jrt-opava-o3913579.html
    myslite, ze by si zvykla na mych 7 potkanu nebo je to smrtici riziko?
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    Tak Bondyho už máme doma skoro týden :) Koupila jsem kapičky na plánku, ale nijak zvlášť na ně nereagoval. Jako záchod používá celou místnost a s oblibou se už párkrát vyčůral do postele. Předvčírem se nějak otrkal a už není klidnej mazlivej pejsek, ale furt kouše :) a to zákeřně :) Jak je malinkej, ještě vůbec nechápe pochvalu a trest. Přemýšlím, jestli to kousání mám považovat za štěněcí radovánky, nebo jestli se mám snažiz ho nějak usměrnit. Zatím jsem na něj párkrát zkusila fuj a vrazila jsem mu do tlamičky plyšovou myš :) Jinak nám dělá radost a pořád má nějaké návštěvy, tak se rozhodně nenudí. Může mi někdo poradit, jak často bych ho měla odčervovat? Už je odčervený, ale měl by ještě, ale u takového štěňátka nevím, kdy znovu. Je mu 8 týdnů skoro.
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    BLACK_ONYX: souhlas :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam