• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier

Jack Russel Terier

ZKUŠENOSTI - FOTKY- NÁZORY!

rozbalit záhlaví
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    KROMANON: ted ale uz bydlime v praze:)

MADRONA: knizka o JRT neni nic moc..ta vychova stene krok za krokem je vseobecne pro stenatka a je fakt prima na zacatek
    jinak ji mam doma, muzu pujcit
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    M_IKA: mno tak to muzem chodi vencikovat:-)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    Ta knížka o JRT nikde není. Bondík dneska dostal pigáro, takžre za týden už můžeme mezi cizí pejsky :) Paní doktorka ho zvážila - má 1600, ale pak udělal hovno jak cep, takže spíš tak 1550 :) Jinak v noci samozřejmě pořád vstává, ale teď už je to lepší, už mě budí max 2x za noc a já se ho snažím ignorovat. Docela reaguje na sedni, ale pořád všude čůrá a kaká, kapičky na plínce bez odezvy :) A je to pěknej kazišuk :D
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    ELISHEVA: ne z ostravy:)
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Tak Trixie ma za sebou prvni veterinarni prohlidku. Porad se drbe, tak mi to nedalo a zajeli jsme. Nic jí není a těší se údajně dobrému zdraví. Včera byl i první kotrmelec pri seskoku z obrubniku nohama napred:-)
    ELISHEVA
    ELISHEVA --- ---
    M_IKA: kokína? nejsi z Klamovky????...hihi
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    M_IKA: no my ted trenujeme vycurat, vykakat, ke me a jizdu v kufru:-) A jako kokino mame piskotek:-)
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    MADRONA: tadle ja fakt dobra, jsou tam rady, jak poprve naucit veci, co se deje, jak co dodrzovat..ale je to knizka jen na zacatek...pak je treba vyborna 101 psich triku..kde jsou fotky a navod jak ho naucit se treba prikyrty, ci valet sudy, ale jsou tam i zaklady..ke mne, sedni..
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    KROMANON: oni sou desne chytry a desne vychcany..je skvely, za cokoliv co je dobre, dat odmenu a chvalit
    my kokina pouzivame ve velkem mnozstvi a diky tomu, ze si vazne umej spocitat, co se jim vyplati, to funguje
    curani doma, kdyz nepodchytis vcas, je dobry ignorovat, venku presne jak rikas, chvalit a klidne i rikat povel..za chvili se nauci curat a kakat na povel
    povely klidne uz od malinkata..zacit pomalejs jednim a za tyden pridavat druhy...trenovat a dusledne dodrzovat:)
    to ze spolu trenujete milujou, utuzuje to vztah, a oni za kokino udelaj cokoliv.) ze zacatku moc nepretezovat, trenovat treba 5 minut 4x denne, pred jidlem a prestat v okamziku, kdy on jeste chce

podle me je nejdulezistejsi povel ke mne:) ale oni sou desne chytry fakt..pak uz zacnes vymyslet vsechno mozny, abyste spolu neco delali..my sme skoncili u ruce jako pistolka a rikas BANG BANG a bruno si lehl na zada a delal mrtvyho
    takze trenujete a trenujete.)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    M_IKA: díky za rady :) Vynasnažím se... Nějakou knížku bych si ráda k tomu přečetla...
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    ELISHEVA: oka tak ja vam to tu teda vytapetuji:-)
    ELISHEVA
    ELISHEVA --- ---
    KROMANON: my jsme začali u čůraní venku zdůrazňovat loužička a pochvalu,piškot.....neustále jsem Spajse dávala na trávu,interval dvě hodiny pokud to šlo a trénovali jsme všechny poveli hned co jsme ho měli doma....čím dřív tím líp....pak se to špatně dohání...třeba jsme zapomněli na povel k noze...ale trénujeme.....držím palce.....a pls fotečky....ať se můžeme potěšit i my...:-))
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Tak. Trixina prinesla do bytu spoustu zabavy, ma za sebou dalsi psi hrani dneska, jizdu v kufru auta, kde ji budu vozit do prace. Predtim dve jizdy na sedacce (ne na kline). V kufru narika. Interval curani se natahl asi na 4hodiny. Je to ok u takove prcka? Dnes uplne sama vybehla schody, ze jsem ju ani odchytit nestihl. Narozeni jsme 1.2.2010. Chci se taky zeptat zda ucite curani stejne jako ja tj porad ven. Doma se mi obcas pocura, tak to ignoruji, vehku hlasite a durazne chvalim, davam piskot. Kdy je dobre zacit pridavat dalsi povela jako sedni, lehni, zustan? Uz vidim, ze zacina byt sebevedoma. Davam ji tak tyden a zacne byt treba jeste intezivnejsi vycvik.
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    MADRONA: ad kousani..je dobre durazne zajecet a ihned si prestat hrat.tim, ze ho mas tak malinkyho, tak neni moc socializovany, to ho prave uci mama a sourozenci.ti taky davaj najevo, kdyz je to boli

ad odcerveni, todle vse zaridis u sveho veterinare!! ten ti presne rekne kdy, jak a co je dobre

je dobre byt trpelivy, dusledny..za chvili zacne chapat pochvalu i trest..ja zatim nikdy nemusela trestat (bruna tak 1x) a huga zatim ne...intonace hlasu je dulezita, dulezity je okrikovat hned, kdyz dela neco spatne..hlasite NE, FUJ, NESMIS...oskloivy hlas je dobry, ten si pak moc nespoji s tebou, ale s necim, co ho okrikuje...
    kdyz si nevis rady, kup si knizky..Vychova stenaete, krok za krokem...jsou tam vsechny zakladni vycviky, co delat, jak co ho naucit..je fakt dobra, kor, kdyz clovek nevi vubec nic

MADRONA
    MADRONA --- ---
    KEJKA: souhlas :) naprosto k sežrání :)
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    KROMANON: ta je krásná :) :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam