• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    M_IKA:
    ELISHEVA:

a kde se taková psí školka shání? Jsem z Prahy 8, kdyby o něčem někdo věděl :)

Dneska jsme byli na Letný... očuchávali ho 4 psi najednou , ležel na zádech, ale byl úplně v pohodě... a jeden rotvík měl hlavu větší než je celej Bondy :) Je hodně pohodovej, strašněj mazel... ale kouše mrcha :) a furt všude kaká a čůrá...
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    MADRONA: presne jak rika ELISHEVA:
    v ty knizce jsou jen takovy nijaky reci, ktery si muzes najit na netu a prijde mi fakt zbytecny ji mit

na vychovu je nejlepsi tva trpelivost, dulslednost, dobra socializace, rakze zas jak rika
    ELISHEVA:
    je fakt dobry chodit do psi skolky. setkavat se s ostatnimi, aby si zvykl a umel ragovat a
    bacha na negativni podnety, ty v nich pak zanechavaj spatne pocity a bude tak reagovat navzdy
    urcite pokud si nejses jista, tak je fakt dobry si nechat poraditi..ale zas, kazdy to ma rad jinak, nekomu vadi pes v posteli a jinej to ma rad:) Ale zakladni vycvik je dobry umet, jukni na cvicitele, ktery pracuje s mensimi skupinami lidi..neco to stat bude, ale je to lepsi.
    Vazne nejdulezitejsi cvik je fakt ke mne.))

a oni sou fakt bajecny, strasne chytry a ucenlivy...ja mam trik, ze ho musis dycky ochcat. Ze zacatku za vsechno kokina, kdyz jdesven, ukaz mu, ze beres kapsicku s kokinama a vyznamne na nej mrkni,...za chvili bude moc dobre vedet, co to je a co to znamena
    ELISHEVA
    ELISHEVA --- ---
    MADRONA: knížka je dobrá pokud chceš znát historii a povahu JRT,ale opravdu je dobré mít knížku o štěňatech a nebo zajít přímo do psí školky,tam ti asi poradí nejvíc....:))))
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    M_IKA:
    ELISHEVA:
    Koupila jsem si Školku pro štěňata, ale ráda bych si přečetla i něco jinýho, klidně nějakou knížku koupím, pokud mi doporučíte z toho, co je k mání, něco dobrýho. Chtěla bych Bondíka vychovat opravdu dobře.

Proč není ta knížka přímo o JRT tak dobrá?
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    KROMANON: ted ale uz bydlime v praze:)

MADRONA: knizka o JRT neni nic moc..ta vychova stene krok za krokem je vseobecne pro stenatka a je fakt prima na zacatek
    jinak ji mam doma, muzu pujcit
    ELISHEVA
    ELISHEVA --- ---
    MADRONA: knížku mám doma...tak kdybys ji chtěla není problém...:-)
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    M_IKA: mno tak to muzem chodi vencikovat:-)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    Ta knížka o JRT nikde není. Bondík dneska dostal pigáro, takžre za týden už můžeme mezi cizí pejsky :) Paní doktorka ho zvážila - má 1600, ale pak udělal hovno jak cep, takže spíš tak 1550 :) Jinak v noci samozřejmě pořád vstává, ale teď už je to lepší, už mě budí max 2x za noc a já se ho snažím ignorovat. Docela reaguje na sedni, ale pořád všude čůrá a kaká, kapičky na plínce bez odezvy :) A je to pěknej kazišuk :D
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    ELISHEVA: ne z ostravy:)
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Tak Trixie ma za sebou prvni veterinarni prohlidku. Porad se drbe, tak mi to nedalo a zajeli jsme. Nic jí není a těší se údajně dobrému zdraví. Včera byl i první kotrmelec pri seskoku z obrubniku nohama napred:-)
    ELISHEVA
    ELISHEVA --- ---
    M_IKA: kokína? nejsi z Klamovky????...hihi
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    M_IKA: no my ted trenujeme vycurat, vykakat, ke me a jizdu v kufru:-) A jako kokino mame piskotek:-)
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    MADRONA: tadle ja fakt dobra, jsou tam rady, jak poprve naucit veci, co se deje, jak co dodrzovat..ale je to knizka jen na zacatek...pak je treba vyborna 101 psich triku..kde jsou fotky a navod jak ho naucit se treba prikyrty, ci valet sudy, ale jsou tam i zaklady..ke mne, sedni..
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    KROMANON: oni sou desne chytry a desne vychcany..je skvely, za cokoliv co je dobre, dat odmenu a chvalit
    my kokina pouzivame ve velkem mnozstvi a diky tomu, ze si vazne umej spocitat, co se jim vyplati, to funguje
    curani doma, kdyz nepodchytis vcas, je dobry ignorovat, venku presne jak rikas, chvalit a klidne i rikat povel..za chvili se nauci curat a kakat na povel
    povely klidne uz od malinkata..zacit pomalejs jednim a za tyden pridavat druhy...trenovat a dusledne dodrzovat:)
    to ze spolu trenujete milujou, utuzuje to vztah, a oni za kokino udelaj cokoliv.) ze zacatku moc nepretezovat, trenovat treba 5 minut 4x denne, pred jidlem a prestat v okamziku, kdy on jeste chce

podle me je nejdulezistejsi povel ke mne:) ale oni sou desne chytry fakt..pak uz zacnes vymyslet vsechno mozny, abyste spolu neco delali..my sme skoncili u ruce jako pistolka a rikas BANG BANG a bruno si lehl na zada a delal mrtvyho
    takze trenujete a trenujete.)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    M_IKA: díky za rady :) Vynasnažím se... Nějakou knížku bych si ráda k tomu přečetla...
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam