• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: držíme pěsti... máte to horší, než my :/
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: jj, myslím, že dokud si sám nosí hračku, je to dobrý, ale snažím se ho šetřit, má mít klid, ven s ním teď teda díky nastydnutí, můžeme jen na vykonání potřeby, ale to bude dobrý... hold ho musím klidnit doma, aby nelítal i po poličkách na zdi, ale to už taky máme za sebou, tak dobrý... po těch injekcích je teď takovej klidnější ;) .. navíc mám pocit, že ho asi uspává i ten syrup, co dostal
    IF_
    IF_ --- ---
    KEJKA: Tak dokud je psychicky v pohode tak je to vzdy dobre znameni:)

My jdem na kontrolu pristi patek,uz ted se desim co se zas dozvim :/
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: dám vědět za týden, jak na tom jsme... nejhorší je, že krom občas nahrbenýho hřbetu furt vypadá normálně, na jednu stranu hrdina, protože ho to fakt musí bolet a přes to mi nosí hopsačku abych mu házela a na druhou stranu zmetek, páč se fakt pomstil na tom praseti a teď, když má maximální pozornost, ze sebe dělá na oko chudáčka :)) je to občas celkem vtipný, i když jsem z něj vyklepaná... za celých sedm let je tohle prvně, co máme vážnější problém se zdravím..
    IF_
    IF_ --- ---
    KEJKA: Tak to jsem zvedava,zda lecba zabere,dej vedet.No to muze byt z cehokoliv,buhvi kde ty psi venku co oliznou.

S tema praskama uz na to mam grif.Zaklonim uplne hlavu strcim do krku a jak se jakoby dusi tak to polkne.Je to drasticky,ale funguje:) Kdyz to da ve zradle tak pohoda,mne to vylize skoro ze vseho.
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: jinak prášky nemáme šanci jinak, než rozdrtit a nacpat do něčeho voňavýho, je to zmetek, takhle do něj cpu i odčervovací prášky, páč to fakt jinak nejde, to, že mu to nacpu a zavřu mu tlamu nefunguje - stejně to vždycky nějak vyplivne..
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: ... dělali mu sono ultrazvuk a brali mu krev - měli jsme dnes jinýho doktora - doktorku, je teda mladá, ale svědomitá... krom třech injekcí nevímčeho dostal domu Amoksiklav 375 mg - čtvrt prášku dvakrát denně, takže to má na 8 dní, za týden jdeme na kontrolu.. to nastydnutí je prý normální a nic moc to není, ale ten zánět má prý už dýl s tím, že se to nemuselo projevovat a nemuseli jsme si toho dlouho všimnout, ale je to nestandartním jídlem - prý lidským, kterým ho teda fakt nekrmíme (ano, máme babičku, která psovi za našimi zády narve od salámu po řízek všechno, protože mu to chutná a to se můžu stavit na hlavu a odstrkovat se ušima a není to nic platný) a to že se to spustilo takhle naplno mohlo být tím, že sem tam olíže trávu po právě hárající feně, prý...
    jinak trus má vcelku v pořádku, akorát nám teď víc kadí - sic stejná konzistence, ale víc.... nejvíc je mi ale líto, že po těch injekcích má teď boule v kožíšku (masírujeme) a nechce si pořádně lehnout, tu mi tu teď "leží" přes ruku a dělá nejvtšího chudáka...
    muž ho držel při injekcích, tak s ním nemluví a když přišel domu, navztek rozdrbal prasátko, co dostal k Vánocům - a to bylo fakt oblíbený... takže asi tak
    IF_
    IF_ --- ---
    KEJKA: To je mi lito.Jak na ten zanet prisli?? Cim se to bude lecit a jak to vzniklo?

Btw jen zkusenost...ted do Mouly fedruju dost prasku a nakonec se mi nejvic osvedcilo narvat az do krku a pridrzet zavrenou tlamu.Neni to nikde rozmatlany a mam jistotu, ze pozrela celou davku.
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    Dneska kontrola u doktora, zjistili mu zánět v břišní dutině a žaludku, do toho je Kámo nastydlý, včera ho začal bolet močák a kašle, takže dvakrát denně antíky a třikrát denně lžíce syrupu na kašel - měla jsem trochu obavu, jak to do něj nacpu, ale syrup smíchaný s kouskem kapsičky mu celkem jede, prášky budeme drtit do kousku vařeného masa, aby to neměl možnost vyplivnout.. dostal dneska tři injekce, tak má i trochu bolavý kožíšek, ale nadšení, když přijdu jen z obchodu po deseti minutách, že jsem doma, ho neopouští, tak snad to bude brzy dobrý...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IF_: Rehabilitace dneska umí zázraky. Kamarádka poctivou rehabilitací zachránila svého pejska po ochrnutí po úrazu.
    Přeju rychlé a pohodové uzdravování a hlavně ať brzo běhá.
    IF_
    IF_ --- ---
    DALEEN: Dneska už jsou věci typu běžecké pásy ve vodě apod:) Já spíš ale sázim na cviky na míči, kavaletky s klikrem apod. No snad na to dojde. Dnes dostala prášky, ze kterých je pěkně mimo.

Každopádně doufám, že nakonec dopadneme jako tvá čivavka:)

Kdo by měl zájem, tady je luxačka pěkně popsaná.

Terierky BABSI & ETERA - jack & parson russell terrier
    http://www.terierka.com/
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IF_: Taky. Na bonitaci nám říkali, že má horší kyčle a nakonec si častým běháním po schodech odrovnala kolena. Akorát v té době žádná rehabilitace nebyla. Prostě ji odoperoval, chodili jsme s ní na kontroly jak se to hojí a postupně začala sama chodit. Kdž už slušně běhala, tak odoperoval druhou tlapu. Až do konce života dostávala tabletky na klouby (nějaké to Condro, normálně lidské) a běhala krásně.
    IF_
    IF_ --- ---
    DALEEN: To byla taky luxace? Jo jo Duchkovi v tomto verim.A prave na rehabilitaci se uz tesim.Zatim nas ceka dalsich min.sest tydnu bez pohybu v kleci-peklo.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IF_: To se srovná. Pan doktor Duchek mi operoval čivavu před čtrnácti lety. Operované měla obě nožičky v šesti letech, dožila se šestnácti a celou dobu v pohodě chodila. Chce to jen vydržet, docela dlouho trvá, že si pejsek zvykne a nožičku začne normálně používat ;)
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: no to je mi jasný :/ chudinka...
    Zkusím zajít k vetovi znovu po víkendu, měli by jsme být izolovaní od ostatních psů na chatě, tak třeba se uklidní - nebo taky ne :/ ... jinak je pořád čilej, hravej žere normálně, záchvaty v běhání po sedačce co nejvíckrát po sobě ho taky pořád berou, řekla bych, že ho nic nebolí (je to velkej herec, takže když už ho něco bolí, je to poznat) akorát prostě občas zakňučí u dveří, když slyší cinkání známek /obojku nebo tak a pak se poblije...
    IF_
    IF_ --- ---
    KEJKA: Tim prohmatanim urcite nic nezjisti. My meli taky problem se zazivanim. Urcite nech udelat sirsi vysetreni... ten trus je zaklad uz i kvuli parazitum napr. Koukla bych se na nekoho kdo se specializuje na gastroenteorologi. Nam to delali napr. u Hnizda na Animal Clinic.Je to samozrejme drazsi:/

To se radeji ani nezminuju kolik nas stala ta sranda s patellou ted :))
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: no nejdřív ho prohmatal a dělali mu základ, pak mu brali krev a nic - bobky jsme netestovali a sono taky neproběhlo, to je pravda...
    je fakt, že to není pravidelný - proto si myslím, že je to z nervozity kvůli hárajícím fenkám okolo, přeci jen si pár let nevrznul.. Uvidím po víkendu, jak na tom bude, jedeme s ním teď na víkend na hory, jestli se to neuklidní, zkusím jinýho veterináře ...
    IF_
    IF_ --- ---
    Abych se pochlubila taky, tak Moula mela geneticky patelly 0/0 a pri prochazce si jednu vyhodila na dvojkovou. Operoval nas ortoped Duchek. Ted je deset dni po operaci a moc nam to leceni nejde. U dvou titanovych sroubu co to drzi se jedna z kosti lehce uvolnila tak se nam rekonvalescence protahne:/

IF_
    IF_ --- ---
    KEJKA: A co ji delal za vysetreni, resp. na zaklade ceho to tvrdi?

Treba u slinivky staci aby pes jednou sezral neco co ji natrvalo podrazdi takze x veci muze byt jakoby z niceho nic.
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    ... jako je mi jasný, že to může být cokoliv, ale zas je mi divný, že by nám doktor (myslím, že je fakt dobrej) tvrdil, že je v pořádku..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam