• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier
    TWARR
    TWARR --- ---
    ja jsem se chlupu zbavil tim, ze maj psi, oba, zakaz lezt do postele, na gauc a na kreslo. a je klid.
    teda neni, ale oproti tomu, jak to bylo predtim, je to ted pohadka.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Díky, tak já se smířím s tím, že se těch chlupů už nikdy nezbavím. Kdyby se aspoň tak nezapichovaly :)
    IF_
    IF_ --- ---
    DALEEN: Neni :)) Ale na sundavani pouzivam berusku ze zoohitu pokud neznas... a funguje.
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    DALEEN: nekupovat si prádlo jiné barvy, než je pes? ;)))
    i když já taky převážně nosím černou a všude se mi bělají chlupy - nicméně rada: naučila jsem se neprat ponožky, který jsou obalený chlupama nejvíc, s ostatním prádlem - celkem to funguje a pak mám lepící válečky z jisku/ikei a pod.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Výkřik do tmy: Je nějaký způsob jak odstranit ty strašlivý chlupy z prádla? Hladkosrstý russel je zlo, zlo a zlo :)
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: držíme pěsti... máte to horší, než my :/
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: jj, myslím, že dokud si sám nosí hračku, je to dobrý, ale snažím se ho šetřit, má mít klid, ven s ním teď teda díky nastydnutí, můžeme jen na vykonání potřeby, ale to bude dobrý... hold ho musím klidnit doma, aby nelítal i po poličkách na zdi, ale to už taky máme za sebou, tak dobrý... po těch injekcích je teď takovej klidnější ;) .. navíc mám pocit, že ho asi uspává i ten syrup, co dostal
    IF_
    IF_ --- ---
    KEJKA: Tak dokud je psychicky v pohode tak je to vzdy dobre znameni:)

My jdem na kontrolu pristi patek,uz ted se desim co se zas dozvim :/
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: dám vědět za týden, jak na tom jsme... nejhorší je, že krom občas nahrbenýho hřbetu furt vypadá normálně, na jednu stranu hrdina, protože ho to fakt musí bolet a přes to mi nosí hopsačku abych mu házela a na druhou stranu zmetek, páč se fakt pomstil na tom praseti a teď, když má maximální pozornost, ze sebe dělá na oko chudáčka :)) je to občas celkem vtipný, i když jsem z něj vyklepaná... za celých sedm let je tohle prvně, co máme vážnější problém se zdravím..
    IF_
    IF_ --- ---
    KEJKA: Tak to jsem zvedava,zda lecba zabere,dej vedet.No to muze byt z cehokoliv,buhvi kde ty psi venku co oliznou.

S tema praskama uz na to mam grif.Zaklonim uplne hlavu strcim do krku a jak se jakoby dusi tak to polkne.Je to drasticky,ale funguje:) Kdyz to da ve zradle tak pohoda,mne to vylize skoro ze vseho.
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: jinak prášky nemáme šanci jinak, než rozdrtit a nacpat do něčeho voňavýho, je to zmetek, takhle do něj cpu i odčervovací prášky, páč to fakt jinak nejde, to, že mu to nacpu a zavřu mu tlamu nefunguje - stejně to vždycky nějak vyplivne..
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    IF_: ... dělali mu sono ultrazvuk a brali mu krev - měli jsme dnes jinýho doktora - doktorku, je teda mladá, ale svědomitá... krom třech injekcí nevímčeho dostal domu Amoksiklav 375 mg - čtvrt prášku dvakrát denně, takže to má na 8 dní, za týden jdeme na kontrolu.. to nastydnutí je prý normální a nic moc to není, ale ten zánět má prý už dýl s tím, že se to nemuselo projevovat a nemuseli jsme si toho dlouho všimnout, ale je to nestandartním jídlem - prý lidským, kterým ho teda fakt nekrmíme (ano, máme babičku, která psovi za našimi zády narve od salámu po řízek všechno, protože mu to chutná a to se můžu stavit na hlavu a odstrkovat se ušima a není to nic platný) a to že se to spustilo takhle naplno mohlo být tím, že sem tam olíže trávu po právě hárající feně, prý...
    jinak trus má vcelku v pořádku, akorát nám teď víc kadí - sic stejná konzistence, ale víc.... nejvíc je mi ale líto, že po těch injekcích má teď boule v kožíšku (masírujeme) a nechce si pořádně lehnout, tu mi tu teď "leží" přes ruku a dělá nejvtšího chudáka...
    muž ho držel při injekcích, tak s ním nemluví a když přišel domu, navztek rozdrbal prasátko, co dostal k Vánocům - a to bylo fakt oblíbený... takže asi tak
    IF_
    IF_ --- ---
    KEJKA: To je mi lito.Jak na ten zanet prisli?? Cim se to bude lecit a jak to vzniklo?

Btw jen zkusenost...ted do Mouly fedruju dost prasku a nakonec se mi nejvic osvedcilo narvat az do krku a pridrzet zavrenou tlamu.Neni to nikde rozmatlany a mam jistotu, ze pozrela celou davku.
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    Dneska kontrola u doktora, zjistili mu zánět v břišní dutině a žaludku, do toho je Kámo nastydlý, včera ho začal bolet močák a kašle, takže dvakrát denně antíky a třikrát denně lžíce syrupu na kašel - měla jsem trochu obavu, jak to do něj nacpu, ale syrup smíchaný s kouskem kapsičky mu celkem jede, prášky budeme drtit do kousku vařeného masa, aby to neměl možnost vyplivnout.. dostal dneska tři injekce, tak má i trochu bolavý kožíšek, ale nadšení, když přijdu jen z obchodu po deseti minutách, že jsem doma, ho neopouští, tak snad to bude brzy dobrý...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IF_: Rehabilitace dneska umí zázraky. Kamarádka poctivou rehabilitací zachránila svého pejska po ochrnutí po úrazu.
    Přeju rychlé a pohodové uzdravování a hlavně ať brzo běhá.
    IF_
    IF_ --- ---
    DALEEN: Dneska už jsou věci typu běžecké pásy ve vodě apod:) Já spíš ale sázim na cviky na míči, kavaletky s klikrem apod. No snad na to dojde. Dnes dostala prášky, ze kterých je pěkně mimo.

Každopádně doufám, že nakonec dopadneme jako tvá čivavka:)

Kdo by měl zájem, tady je luxačka pěkně popsaná.

Terierky BABSI & ETERA - jack & parson russell terrier
    http://www.terierka.com/
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IF_: Taky. Na bonitaci nám říkali, že má horší kyčle a nakonec si častým běháním po schodech odrovnala kolena. Akorát v té době žádná rehabilitace nebyla. Prostě ji odoperoval, chodili jsme s ní na kontroly jak se to hojí a postupně začala sama chodit. Kdž už slušně běhala, tak odoperoval druhou tlapu. Až do konce života dostávala tabletky na klouby (nějaké to Condro, normálně lidské) a běhala krásně.
    IF_
    IF_ --- ---
    DALEEN: To byla taky luxace? Jo jo Duchkovi v tomto verim.A prave na rehabilitaci se uz tesim.Zatim nas ceka dalsich min.sest tydnu bez pohybu v kleci-peklo.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IF_: To se srovná. Pan doktor Duchek mi operoval čivavu před čtrnácti lety. Operované měla obě nožičky v šesti letech, dožila se šestnácti a celou dobu v pohodě chodila. Chce to jen vydržet, docela dlouho trvá, že si pejsek zvykne a nožičku začne normálně používat ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam