• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARBARDUCHAkeramika
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    ta vrstva je glazura, to se namáčí pred druhym pálením
    INSTINKKT
    INSTINKKT --- ---
    ja si prave rikal, ze ta povrchova vrstva, ktera to jakoby chrani, urcite vznikla palenim. No a tu sem prave tam zespoda na jednom miste osmirgloval....
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    mělo by to bejt jedno, pokud je to aspon trochu vypálený :) když to necháš jak to je. pálí se cca od 1000 to teda musej bejt kanci až do 1300 cca porcelám, už je to dlouho dlouho co jsem to měla ve škole. ti to možná řekne lip nekdo jinej.
    INSTINKKT
    INSTINKKT --- ---
    a vydrzi ten talir to prevareni? je rucne malovanej.
    Nejaka min chemicka moznost by nebyla? Anebo kdyz to zustane takhle tak to neva? Myslel sem, ze ta vlhkost, co se dostane dovnitr nejak zmekne ten talir ;)

    sem uplnej analfabet, co se keramiky tyce
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    jestli je to zespoda tak je to skoro jedno. ale asi bych to přetřela nějakym epoxidem nejlip 1200 je myslim i vhodná na nádobí kdyz se to po zaschnutí převaří, je to sice lepidlo ale urcite s tim udelas i jemnou jakoby lakovou vrstvu
    INSTINKKT
    INSTINKKT --- ---
    mam dotaz. Odstranovali sme napis na keramickym taliri, co na nem byl zezadu napsanej. Vzal sem to smirglem a odstranil sem i takovou tu vrchni vrstvicku. Tedka, kdyz se namoci, tak nasane vodu dovnitr. Je mozny to necim pretrit nebo upravit? Diky moc
    VANOCKA
    VANOCKA --- ---
    vodní sklo na používanej hrníček rozhodně ne
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    JITKAFU: já viděla tu fotku :) možná ještě zkuste do toho hrnku udělat párkrát hodně hodně silnej černej čaj a nechte ho v něm stát klidne den aspon, pak normálne umej ne v mičce a nemusel by protejkat. a dobrý je mezi tema čajema ho nechat porádně zaschnout, jednou sem tak vyřešila protejkání u svojí konvice. taky se na takový protejkání používalo vodní sklo, ale nevim jak na hrnek na kafe. to spíš ten čaj.
    JITKAFU
    JITKAFU --- ---
    BARBARDUCHA: no, ten té kolegyně protéká okamžitě po zalití... a hodně...
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    od ty doby palim o sto stupnu vic, a uz jsem nikdy takovej problem nemela
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    ne na 800, ja palim na 900 prezah. kdyz jsem palila na 1050, tak hrnek když nebyl obtocenej a glazovanej i ze spod, tak taky protejkal, ale jen jemnounce, tak ze když kdysy kamarad zapomel hrnek s cajem na stole asi tri dny a pak mi teda hrozne nadával (stul byl starozitnej :( )
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    WEKKYS: do 800? je to možné?dyk tak se pálí přežah (i víc).Tomu nerozumím, ještě jsem se nesetkala s hlínou, která by slinovala tak nízko, takže jedině snad, že to fakt tak šulej.....to se mi snad ani radši nechce věřit.
    JITKAFU
    JITKAFU --- ---
    WEKKYS: to jsem netušila :-O je to pro mě překvapení... No, aspoň vím, děkuju za názor
    JITKAFU
    JITKAFU --- ---
    BARBARDUCHA: za zkoušku to stojí... zkusíme to :-)
    WEKKYS
    WEKKYS --- ---
    JITKAFU: právě proto , že je to maříž. A maříž se pálí do nějakejch 800 stupňů.... proto je to nekvalitní.... nemá cenu s tim něco už dělat..........
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    může napomoct nějakej další teplotní šok, třeba po rychle vypitym kafy vypláchnout hrnek studenou vodou, nebo něco takovýho
    JITKAFU
    JITKAFU --- ---
    a je možný, že by se to projevilo až po několika letech...?
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    znova pálení se mi nikdy moc nevyplatilo u glazury.
    tohle vypadá jako že je spíš nedopálený a vyndaný rychle s pece při vyšší teplotě stačí třeba 150 a když je v místnosti chladno tak tam vznikaj takový trhlinky, nejsou vidět než se zanesou čajem nebo kafem. a jsou s obou stran i zvenku i zevnitř, a jak je ta hlína nedopálená tak propouští. slynutej střep ti to neudělá ani po letech
    JITKAFU
    JITKAFU --- ---
    myslíte, že je nějaké řešení? Např. naglazovat bezbarvou glazurou a znovu vypálit?
    Jo, z venku ta glazura popraskaná není
    JITKAFU
    JITKAFU --- ---
    a takto když je uvnitř káva - šlo to špatně vyfotit, mám po ruce jen mobil... Ty hnědé tečky - to je ono. Normálně ta káva protéká ven... Ale jakmile se hrnek utře hadříkem, po druhé už neprotýká

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam