• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOOCestování a výletování s dětmi a psy
    Chci tady shromáždit co nejvíc informací o cestování s dětmi a psy.Nejde jen o pravidla a zásady cestování,ale chci aby byly na nástěnce odkazy na ubytování,typy na výlety,restaurace atp.,kde není problém ani dítě ale taky třeba pes.Takže prosím házejte své typy,pište zkušenosti a vůbec se u bavte:)

    reporty z cest velmi vítány;)


    !NÁSTĚNKA!
    rozbalit záhlaví
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    LOBOTOMKA: a ma cip? ten vas pes?... to by mohlo stacit. ale dle meho usudku, kdyz ma cip, tak ma asi i pas a obracene..
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    LOBOTOMKA: ja myslim, ze by jste to zvladnout mohli, nicmene, nikdy nevis, na koho natrefis. my cestovali ze psem do zahranici nekolikrat a vzdy jsme pas podavali s ostatnimi, kolikrat se nam stalo, ze ten psi si a ni nechteli vzit. nekteri i koukali, ze vubec neco takoveho existuje a meli prcu z toho, ze nas pes ma i fotku v pasu :) ale to se jednalo myslim o bulharsko srbske hranice..
    LOBOTOMKA
    LOBOTOMKA --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, mame problem s pasem pro psa a chystame se do Italie popr. do Madarska autem, mate nekdo nejake zkusenosti s kontrolami apod co se psu tyce??JE to opravdu nutne?
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    damy, nejen se psy.....i kdyz vase auditko tez potrebuji, tak zavitejte i sem. diky.

    [ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ]
    LEF
    LEF --- ---
    NIENNA: k te ceste z kokorina (hradu) na poklicky - ta cesta neni vhodna pro kocary, leda po silnici. je tam jeden usek kde je cesta zpevnena drevem a na nem jsou takove pricniky ktere se s kocarem spatne prejizdeji, tak na to bacha, moje zena tam pred par lety nechala nervy.
    GREVE
    GREVE --- ---
    NIENNA: TANAIS: Díky za rady, nakonec jsme jeli na ten Házmburk a bylo to pěkný. Na oběd jsme se stavili v Roudnici a pizzerie na náměstí byla skvělá, dobré jídlo a velmi baby-friendly.

    Průhonice jsou moc blízko u Prahy - když už na výlet, tak se chci někam projet :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    GREVE: průhonický park je myslím plně dostačující. Taky je kousek od Parku pizzerie Grosseto, kde jsou na děti poměrně dost zvyklí. Jela bych tam, je tam krásně. Přijde mi zbytečný jet někam dál. A dá se tam i s kočárem :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GREVE: Nevím, co je pro tebe nenáročný výlet....ale do hodiny je např. Kokořín a Pokličky - nám se tam moc líbilo...ale byli jsme tam ještě bez miminka... :-) Pod Kokořínem (přímo) jsou dvě restaurace. Té, co vypadá uplně nově a je blíže hradu doporučuji se vyhnout - vaří tam dost nedobře....Krásná je pak procházka z Kokořína na Poličky....je to po rovince, lesem... a i pohled na ně zespoda je krásný...a když se překonáte a vylezete všechny ty schody, tak je to uplně super...:-) Ale my jsme tam teda nebyli v zimě...

    Taky by se dali asi Okoř a Roztoky...

    A je to teda už přes hodinu, ale Liberecká ZOO je hezká, ne moc velká... taky pěkná procházka... :-)

    NO a kdyby náhodou, tak v Praze jsou taky hezké procházky přírodou.... - Krčský les, Průhonický park, Dendrologická zahrada, zahrady mezi Andělem a Petřínem... a to se dá i s kočárkem... :-)
    GREVE
    GREVE --- ---
    Prosím o radu - tip na výlet v okolí Prahy. Chceme si vyjet s miminem (asi v nosítku bez kočárku) autem na nějaký nenáročný výlet ne dál než hodinu od Prahy. Spíš do přírody, chceme se projít. Zatím mě napadl Házmburk a Říp, máte nějaké další nápady? Taky bysme se někde po cestě rádi najedli, ale pochopitelně nechceme žádnou zakouřenou putyku a teď v zimě se venku sedět nedá.
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    máte někdo zkušenost s kempem Nancy v Krušných horách u KV? chtěla bych tam jet s malými dětmi a psem pod stan..
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KOPRETKA: tak beru zpět, tento díl stojí za prd.. tedy né úplně ale o proti těm hradům tam není mapka a celý mi to příjde takový na rychlo dělaný a né tak hezky vypadající. .-((
    PRALEN
    PRALEN --- ---
    Já jsem s partou trpajzlíků byla na hradě Valečov, kousek od Prahy,okres Mladá Boleslav. Hrad je vzdálen cca 1km od parkoviště v obci Boseň, kde Vás občerství párkem a pivem.) Krásná prochajda s možností výstupu na hrad ( za hubičku). Plácali jsme se pouze v okolí hradu, kde jsou skalní rozvaliny, takže pro děcka super prolejzka. Vzhledem k terénu doporučuji krosničku na menší děti. V blízkosti jsou Drábské světničky, takže se to dá pěkně protáhnout. Foto nemám tak přikládám odkaz:
    Valečov - hrad
    http://www.interregion.cz/turistika/hrady_zamky/valecov/valecov.htm
    LOO
    LOO --- ---
    my jsme teď byli v Prachovkách a nějakej klučina si tam dával razítko do notýsku
    Turistická razítka - hrady, zámky, rozhledny...
    http://www.turistickarazitka.cz/

    taky už musím něco založit, furt to jen plánuju a prd z toho :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    RYBKA: Mám s tím stejný problém... Je to veliký čili neskladný, relativně drahý... Tohle mě nadchlo - do deníčku píšu vtipné okamžiky a stručně kde jsme byli a co jsme tam dělali... Množství nálepek se prudce zvyšuje... ze začátku jich bylo nejvíc na Liberecku, ale už se to rozrůstá... A ta místa, která samolepku mají jsou hezká - zatím jsme zklamaní nebyli...
    NIAM
    NIAM --- ---
    RYBKA: my takové věci (lístky, kytky, kamínky, sem tam fotku) kdysi strkali přilepené na kartičkách do těch průhledných kapes A5 a měli to v kroužkovém bloku... ale časem to nabobtnalo (zrovna ty kamínky nejsou úplně placatý) a taky nějak ubylo času nebo co ;-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NIENNA: Prostuduju si to, díky :-) Netušila jsem, že jsou takový nálepky, znám jen ty dřevěný známky, co jsou sice hezký, ale přijdou mi moc velký a nepraktický.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    RYBKA: vedeme...zatím bez dětí (naše slečna má 4 týdny)... http://www.turisticky-denik.cz/ Samolepka stojí 12-13 Kč a jsou moc hezký... My to i lepíme do toho jejich deníku, tchyně si to lepí po svém... Jen nevím, jestli to je to, co jsi chtěla....
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    no super...! .-) takže všechno..))
    hele lidi, my tu máme speciál 101 hradů a zámků co vyšlo loni. taky sme z toho dost čerpali a zrovna včera sem si říkala, zda nevydají nějaký další letní speciál. a hle co na mě dnes kouklo..) určitě koupíme..
    101 nejkrásnějších výletů s dětmi | Cestování aktuality | www.lidovky.cz
    http://cestovani.lidovky.cz/special-ln-101-nejkrasnejsich-vyletu-s-detmi-f2r-/aktuality.asp?c=A120510_113336_vylety_sm
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KOPRETKA: Okolí Prahy a Vysočinu :-)

    Dotaz na všechny - vedete nějaký "cestovní deník"? Přijde mi hezký si z každý cesty něco přivézt, schovat, ale nenapadá mě přijatelná forma.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KOPRETKA: Prosím si okolí Prahy a Krkonoše...
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    hele lidi, já tu mám ještě pár věcí z lonska nezpracované, takže než se do toho pustím, otázka zní, z jakého kraje by jste tak to chtěli míti přednostně?
    Bud východočeskej(krkonoše, stolové hory v polsku, náchodsko, trutnovsko)
    nebo vysočinu, a nebo je možnost okolí prahy.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    DRAKKA: hele ono to není nijak oplocený, prostě je to při cestě na žluté. a jediný oplocený sou ty voliéry(první obrázek) ale to jen tak aby lidi nelezli až ke klecím. takže úplně bez problému.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam