• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MARTIN_ES: souhlasim s KERRAY, potrebujes na to pevny nervy, bozi trpelivost a ohleduplnyho sefa
    MARTIN_ES
    MARTIN_ES --- ---
    KERRAY: dik za tip :) tohle sem jeste nezkousel
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MARTIN_ES: co stsdev, nestačí?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MARTIN_ES: Tezko takhle na dalku soudit v cem je konkretne je problem :/.
    MARTIN_ES
    MARTIN_ES --- ---
    TENCOKACISTROMY: no musim ti dát za pravdu. zkousel jsem to rozchodit podle http://geeksconnected.com/jamil/Lists/Posts/Post.aspx?List=23e8e917-0cba-4ea5-8748-79200b36d95f&ID=19&RootFolder=*, ale nedaří se :( ...myslim, ze tam budu mit problem se zonama MOSSe (skoncil jsem s chybou Error HRESULT E_FAIL has been returned from a call to a COM component), ale čert ví jak to rozchodit, s MOSSem ani s WSS sem toho nikdy moc nedelal :( uz aby byl venku MOSS 2010 a VS 2010...tam by dle slibů měl být custom development už mnohem snažší
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MARTIN_ES: Jen k tomu VseWSS - kdyz jsem to pouzival ja, tak jsem dospel k nazoru, ze to je pekna vec na tvoreni dem "XY jde udelat za 10 minut". Ale pro skutecny vyvoj to je nevhodny, pac to delalo vic problemu nez uzitku a skoncili jsme na otm, ze jsme opsali klicovy funkce (deploay webpart apod...) a dal vyvijeli normalne ve VS bez tech extensions.

Solution se skladalo ze tri projektu:
    1 - projekt, ktery se mel deployovat na WSS/MOSS
    2 - projekt, ve kterem jsme ladily funkce a webparty, ktere sly spustit v ramci samostatne web application (spousta jich jde takhle spustit mimo WSS/MOSS, kdyz je na locale WSS/MOSS nainstalovane)
    3 - projekt, kterej zarizoval deployment (CommandLine projekt, ktery poustel jednu funkci se spravnejma parametram (GUID, Nazev webparty, adresa serveru atd...)

Timto zpusobem jsme byli schopny pomerne rychle vyvijet a netrapit se s VseWSS.
    MARTIN_ES
    MARTIN_ES --- ---
    Zdravíčko :). Scháním nějakého konzultanta na MOSS2007, ideálně z Hradce Králové. Nehledám žádné "klikače", ale někoho, kdo by mi pomohl nastavit vývojové prostředí (pořád bojuju s VseWSS 1.3) a zasvětil mě do tajů vývoje pro sharepoint. Bylo by to za hodně peněz :), tak jestli někdo máte zájem, napište mi do pošty. Čím dříve, tím lépe ;)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Update Center for Microsoft Office, Office Servers, and Related Products
    http://technet.microsoft.com/en-us/office/ee748587.aspx
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Uz mame i Facebook stranku :) http://www.facebook.com/BoldBrick
    Jinak vysla treti beta Mossquita, uz ma funkci i nejake refaktoringove tooly.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    STORMTEK: tuším, že co s tím jsme se od supportu pořád ještě nedozvěděli... prostě to občas dělá
    STORMTEK
    STORMTEK --- ---
    Ahoj, mám problém s ukládáním do Sharepoint knihoven. Defaultně má být nastaveno uložení zpět do Sharepoint knihovny odkud tvořím nebo otvírám dokument. Mě to však nabízí lokální složku My documents:((Nesetkal jste se s tím někdo?dík za odpovědi
    OLA44
    OLA44 --- ---
    hmm tak 50gb file sharepoint neumi odstranit z kose, na 6 hodin to bloklo cely intranet a pak to sharepoint vzdal :D dejte si bacha na to
    OLA44
    OLA44 --- ---
    KERRAY: nasli jsme to v kosi na site, tam jsme to smazali a spadlo to do kose admina :) ted je to v progressu mazani . snad uz to bude ok, dik za pomoc
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    zakaznik si stezoval ze mu content db narostla na 50 gb. zjistilo se, ze si tam v ramci performance monitoringu uploadoval co 15 minut megovy soubor a pokazde se udelala nova verze. mazat si to po sobe je nenapadlo. vtipalci :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    OLA44: všechno je smazaný i z koše uživatele a admina?
    OLA44
    OLA44 --- ---
    no v sql se o 50gb shrinknout neda
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    OLA44: Ze se nezmensila databaze jeste neznamena, ze tam ty data zustaly.
    OLA44
    OLA44 --- ---
    Hele nevite nekdo jak na tenhle problem? V knihovne byl dokument co mel 1mg a 50000 verzi, coz v content db delalo 50GB. Soubor se smazal v knihovne ale database se nezmensila. jak to z ni dostat?? dik za tipy
    STORMTEK
    STORMTEK --- ---
    děkuji za odpovědi, problém byl však v něčem jiném, už sem ale našel na googlu
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    muze se hodit, kdyz narazite na farmu, ktera ma deploynute packy a nikdo nevi, kde jsou jejich soubory

SharePoint Farm Solution Extractor
    This tool allows to verify all wsp files installed on SharePoint 2007 Farm. And it allows to download the wsp files from SharePoint Database to hard disk.

http://code.msdn.microsoft.com/SPSolutionExtractor
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    STORMTEK: a v CA / Operations mas pak nastaveni Alternative access mappings

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc263437.aspx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam