• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    CERTICA
    CERTICA --- ---
    KERRAY: TENCOKACISTROMY: chcete povedat, ze programovanie v sharepointe je tak narocne? kvoli bugom? alebo preco?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MARTIN_ES: souhlasim s KERRAY, potrebujes na to pevny nervy, bozi trpelivost a ohleduplnyho sefa
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ale jinak teda zlom vaz s programovanim sharepointu, spis bych vzal nohy na ramena dokud to jeste jde :))
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jeste jsou nejaky dalsi varianty, melo to problemy na ws2008 a podobne, ale ja s tim funguju celkem spokojene :)
    MARTIN_ES
    MARTIN_ES --- ---
    KERRAY: dik za tip :) tohle sem jeste nezkousel
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MARTIN_ES: co stsdev, nestačí?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MARTIN_ES: Tezko takhle na dalku soudit v cem je konkretne je problem :/.
    MARTIN_ES
    MARTIN_ES --- ---
    TENCOKACISTROMY: no musim ti dát za pravdu. zkousel jsem to rozchodit podle http://geeksconnected.com/jamil/Lists/Posts/Post.aspx?List=23e8e917-0cba-4ea5-8748-79200b36d95f&ID=19&RootFolder=*, ale nedaří se :( ...myslim, ze tam budu mit problem se zonama MOSSe (skoncil jsem s chybou Error HRESULT E_FAIL has been returned from a call to a COM component), ale čert ví jak to rozchodit, s MOSSem ani s WSS sem toho nikdy moc nedelal :( uz aby byl venku MOSS 2010 a VS 2010...tam by dle slibů měl být custom development už mnohem snažší
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MARTIN_ES: Jen k tomu VseWSS - kdyz jsem to pouzival ja, tak jsem dospel k nazoru, ze to je pekna vec na tvoreni dem "XY jde udelat za 10 minut". Ale pro skutecny vyvoj to je nevhodny, pac to delalo vic problemu nez uzitku a skoncili jsme na otm, ze jsme opsali klicovy funkce (deploay webpart apod...) a dal vyvijeli normalne ve VS bez tech extensions.

Solution se skladalo ze tri projektu:
    1 - projekt, ktery se mel deployovat na WSS/MOSS
    2 - projekt, ve kterem jsme ladily funkce a webparty, ktere sly spustit v ramci samostatne web application (spousta jich jde takhle spustit mimo WSS/MOSS, kdyz je na locale WSS/MOSS nainstalovane)
    3 - projekt, kterej zarizoval deployment (CommandLine projekt, ktery poustel jednu funkci se spravnejma parametram (GUID, Nazev webparty, adresa serveru atd...)

Timto zpusobem jsme byli schopny pomerne rychle vyvijet a netrapit se s VseWSS.
    MARTIN_ES
    MARTIN_ES --- ---
    Zdravíčko :). Scháním nějakého konzultanta na MOSS2007, ideálně z Hradce Králové. Nehledám žádné "klikače", ale někoho, kdo by mi pomohl nastavit vývojové prostředí (pořád bojuju s VseWSS 1.3) a zasvětil mě do tajů vývoje pro sharepoint. Bylo by to za hodně peněz :), tak jestli někdo máte zájem, napište mi do pošty. Čím dříve, tím lépe ;)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Update Center for Microsoft Office, Office Servers, and Related Products
    http://technet.microsoft.com/en-us/office/ee748587.aspx
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Uz mame i Facebook stranku :) http://www.facebook.com/BoldBrick
    Jinak vysla treti beta Mossquita, uz ma funkci i nejake refaktoringove tooly.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    STORMTEK: tuším, že co s tím jsme se od supportu pořád ještě nedozvěděli... prostě to občas dělá
    STORMTEK
    STORMTEK --- ---
    Ahoj, mám problém s ukládáním do Sharepoint knihoven. Defaultně má být nastaveno uložení zpět do Sharepoint knihovny odkud tvořím nebo otvírám dokument. Mě to však nabízí lokální složku My documents:((Nesetkal jste se s tím někdo?dík za odpovědi
    OLA44
    OLA44 --- ---
    hmm tak 50gb file sharepoint neumi odstranit z kose, na 6 hodin to bloklo cely intranet a pak to sharepoint vzdal :D dejte si bacha na to
    OLA44
    OLA44 --- ---
    KERRAY: nasli jsme to v kosi na site, tam jsme to smazali a spadlo to do kose admina :) ted je to v progressu mazani . snad uz to bude ok, dik za pomoc
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    zakaznik si stezoval ze mu content db narostla na 50 gb. zjistilo se, ze si tam v ramci performance monitoringu uploadoval co 15 minut megovy soubor a pokazde se udelala nova verze. mazat si to po sobe je nenapadlo. vtipalci :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    OLA44: všechno je smazaný i z koše uživatele a admina?
    OLA44
    OLA44 --- ---
    no v sql se o 50gb shrinknout neda
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    OLA44: Ze se nezmensila databaze jeste neznamena, ze tam ty data zustaly.
    OLA44
    OLA44 --- ---
    Hele nevite nekdo jak na tenhle problem? V knihovne byl dokument co mel 1mg a 50000 verzi, coz v content db delalo 50GB. Soubor se smazal v knihovne ale database se nezmensila. jak to z ni dostat?? dik za tipy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam