• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    FALLENANGEL: forester s tim samym dvoulitrem nam jezdi za 9,5
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    A ještě mě napadla taková asi docela blbost.
    S Axthebem plánujeme, že mu pomůžu s výměnou rozvoďáku. Já si budu chtít vyměnit olej. Tak kdyby byl třeba zájem, tak si můžeme udělat nějakej menší servisní sraz. ;-)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Mám zase pár poznatků po těch nekolika tisících km, co jsme od května najezdili:
    Dneska jsem se se Súbem poprvé pořádně projel po dálnici. Je to paráda mít auto, který při 150km/h nevydává smrtelný zvuky a když přišlápnu plyn na podlahu, tak ještě zrychluje. Pořád si to auto nemůžu vynachválit. :)
    Až teda na tu spotřebu, ale to je snad to jediný, co mě štve. Možná ještě výkon by mohl bejt vyšší, ale ten je asi danej docela pružnou chrakteristikou toho motoru. Jede to krásně skoro v celým spektru otáček. Holt mě to nezamáčkne do sedačky, ale to se po takovým rodinným náklaďáku stejně nevyžaduje, že ano. :)
    Navíc se s tím krásně naučila jezdit i moje žena, která dokonce sama poznala, že pokud otáčky přesáhnou 3000/min, tak už neklesnou v jakkoli příkrým kopci (samozřejmě s kvaltem přiměřeným křivolakosti konkrétní silnice). To se krásně shoduje i s grafem průběhu točáku.

Btw, kdyby to někoho zajímalo: Na dálnici jsem si změřil, že počítadlo km přeměřuje 0,2km na každých 10km, tj. o 2%. Mám gumy 195/60R15. Rychlost mi to ukazuje odhadem o 10% víc.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    FALLENANGEL: Já považuju za úspěch, když se se svým Legacy dostanu pod 10l/100km. :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FALLENANGEL: Atmosferou? Kolem deviti iirc.
    4PTO
    4PTO --- ---

(repast z ustavu)
    4PTO
    4PTO --- ---
    KINGFISHER: mě hrozně baví když vylízám z auta, že můžu na tom otevřeným okně, držet dveře po dobu od otevření do zavření : ))
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    mě se na těch bezrámovejch oknech líbí, že si na dveře člověk může odložit pivo ... :D

FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Prosimvás jak jste na tom se spotřebou s Imprezama s tím dvoulitrovým motorem?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Já teda taky neměl originál klíč v kufru, naštěstí z vozím v autě už asi 6 let teleskopiskej trhák s 19 vořechem - hodí se na utahování a povolování kol, ale daleko častěji ho využívám na sebeobranu a vyhrožování agresivním řidičům :D
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Mohl si vybrat mezi verejnou ostudou a ztratou ridicaku na nejakou dobu. Tak si vybral tu ostudu...
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Rezervu mam Yokohamu, fungl novou. Vcera jsem na ni teda ujel 10-15km k pneuservisu, kde mi dali novou pneumatiku :).
    CROSS
    CROSS --- ---
    Na Yokohamy, co jsem tak čet, lidi spíš nadávaj. Já teda přes léto furt jezdim na "továrních" Yokohama Geolandar a kromě toho, že pískaj v zatáčkách (jak jsem tu už psal) si nestěžuju. Minulej týden jsem na nich drandil po horskejch silnicích ze Simplonu do Locarna za hustýho lijáku a přišlo mi, že držely výborně.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    My jsme měli Barumky na Fabii 1.4MPI vždycky a taky si nemůžu stěžovat. :-D

CHARVYBURGER: Já si koupim Toyo. Přecejenom jsou to Japonci. A nebo Yokohama, ale ty se mi tolik nelíběj.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CHARVYBURGER: No pokud jezdis podle ceskejch predpisu a nejezdis pilu tak ti barumky klidne doporucim. Totiz az na to ze sou hlucnejsi sou barumky dobry gumy.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    IKSIK: Mas recht, jeste rikal Toyo, ze jsou taky dobry. No nevim ja vetsinou slysel to samy. Nevim kdo by ti treba doporucil Barum nebo Matador. =) Mam outbacka a ty gumy tam mam, resp ty rozmery, pokud vim.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Jak myslíte, že by se jezdilo na tomhle? ;-)
    http://www.toyopneu.cz/detail/pneumatiky/r1r-85-v-195x55r15.html

CHARVYBURGER: On každej radí něco jinýho. Ty máš Outbacka? Tyhle gumy máš asi v TP, viď?
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    IKSIK: Bridgestone 205/70R15 jedna za dvojku... Radili mi jedine Bridgestone, Firestone nebo GoodYear.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Mimochodem, zkoušel jste někdo něčím natírat vejfuk, aby neupadnul tak rychle? Existuje na to něco lepšího než šopování hliníkem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam