• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    CROSS: jj jak rikas to by byl problem ja mam opravdu omezenejsi budget... resp. rozhodl jsem se jit cestou subaru i kvuli financni uspore takze by to ted bylo takovy divny kdyz bych ho zacal navysovat abych mel na novejsi modely :o) Automat bych ja osobne preferoval jenze jak jsem se docetl automat se subaru 4x4 se delal az o dost pozdeji, fakticky je to svazane s petikvaltovejma automatama.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JESSE_MORENO: jo muj stroj je rv. 2007 (btw 116 kW je nejakejch 155 koni). Verze 2.5l verze bez turba se ted prodava i v Evrope, ale co jsem koukal, jenom s automatem (navic v Evrope jako novinka, tj. nebudou asi k mani jety).

Jelikoz pokukuju po upgrade, taky jsem si rikal, ze by to mohla bejt zlata stredni cesta, ale mam rad svuj manual. :-] Ted spis premejslim, jestli nezkusit ten diesel.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    CROSS: aha koukam ty mas toho 2006 asi vid? no ja koukam po starsich modelech kolem roku 2000...

CHARVYBURGER: tak to uz je horsi :o)))

NIGHTHUNTER: me taky laka spis motor bez turba at uz kvuli vydrzi, spotrebe ale i kvuli tomu ze ac mam rad vyssi vykony tak hodne nemam rad obcas nechtene fouknuti turba :o)

Uvazovali jste nekdo o americke verzi s 2,5 litrem bez turba a nejakych 150koni? to mi pripada osobne jako nejlepsi zlata stredni, koniku uz je dostatek a stale neni treba aby tam byla foukacka, hm?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NIGHTHUNTER: predchozi bylo pro motory bez turba, ktery bych chtel, k turbu se da zjistit tohle:
    1999 - nový motor 2,0i 16V turbo (125 kW) s nízkotlakým přeplňováním.
    2001 - přepracována řídící elektronika motorů, což přineslo nižší spotřebu paliva a výkon motoru turbo zvýšen na 130 kW.
    2003 - výrazná modernizace modelů. Motory s nižší hmotností a spotřebou paliva.
    2004 - Motor 2,0i 16V turbo přepracován, variabilní časování ventilů, výfukové ventily chlazené sodíkem.
    2005 - nový motor 2,5i 16V turbo (155 kW).
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JESSE_MORENO: u Forestra taky zalezi hodne na modelu, resp. roku vyroby auta:
    - prvni modely - rok 1998, vykon 90 kW, kombinovana spotreba kolem 10 litru
    - od roku 1999 upravenej motor, zvysenej vykon na 92 kW, snizena spotreba oproti predchozim
    - od roku 2001 prepracovana ridici elektronika motoru, norma Euro III a opet snizena spotreba oproti predchozim
    - od roku 2003 prepracovany motory, jeste vice snizena hmotnost a spotreba
    - od roku 2006 opet prepracovan motor, zvysen vykon na 116 kW a splnuje Euro IV, ale spotreba se oproti starsim typu zvysila (o 0,5 - 0,8 litru)

BTW: praktickou zkusenost mam jen s motorem s 2,0 s turbem, ale pristi tyden bych rad Forestera konecne koupil, takze zatim mam jen zmaknutou teorii ;-)
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    JESSE_MORENO: Jo nespecifikoval jsem to uplne. Je to jenom zadni cast...
    CROSS
    CROSS --- ---
    JESSE_MORENO: dilci odpovedi za forester 2l bez turba (116kW) - po meste spotrebu odhaduju na cca 10, ale jen po meste nejezdim, takze presne nereknu. Dlouhodobe smisenej provoz 9.5 v zime, 8.5 v lete.

Nahradni dily nevim - menil jsem za 4 roky (najeto asi 95k) jenom zarovky. Vlastne shanel jsem se u Freye po zpetnym zrcatku u spolujezdce, neb jsem ho nakrapnul o sloup, sdelili mi nejakou cenu kolem 8k jestli se nepletu, ze prej se to meni jenom jako celek, coz mi za kosmetickou vadu prislo hodne.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    CHARVYBURGER: novej vejfuk rikas cemu? jestli kompletu od svodu az po koncovku tak to je porad docela dost dobra cena pokud jsou to opravdu origo dily.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CHARVYBURGER: Ja u svyho lega mel vejfuk za 4.5
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    JESSE_MORENO: No ja se tedka u svyho Outbacka tesim na novej vejfuk za 9000. Tak nevim, mel jsem pocit, ze to muze bejt i o zdibinek levnejsi...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    T_MAX: no pokud to neni nejaka hrozna kosmicka zalezitost tak treba spojku bych si dokazal vymenit sam... to taky vidim jako jedinou vyhodu ktera plyne z manualni skrine, bohuzel ji musim zvolit protoze jak jsem se docetl ta 4x4 co je ve foresterech s automatem je az nechutne podobna klasickemu haldexu, kdezto s manualem je to true subaru 4x4.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    JESSE_MORENO: Ono to bude asi jak u jakejch dílů .. subaru nedělá druhovýrobu, ale zato jsou originální díly poměrně levný .. třeba přední nárazník / plast na Oťase stojí cca 4k5 a teď si vem, že třeba na jakýhokoliv Folce se nedostaneš pod desítku ..

ale zas třeba za celou spojku i s prací dáš dvacet ..
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Prosim mam dost podobnou otazku ale zajima me hlavne mesto.... za kolik se da jezdit s Foresterem po praze s turbem a bez turba :o)

Jak se to sere - jestli jsou to fakt takovy drzaky jak se o nich tvrdi

Jak s cenou nahradnich dilu - jako priklad uvedu samostavitelne tlumice ktere udajne maji stat kolem 11k jeden?

Puvodne jsem chtel stale byt verny GM a koupit si dalsiho nesmyslne obriho Chevyho ale jak to tak vypada v nasledujicim mesici cca asi vstoupim na pro me neorane pole a usednu do forestera.
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    FALLENANGEL: forester s tim samym dvoulitrem nam jezdi za 9,5
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    A ještě mě napadla taková asi docela blbost.
    S Axthebem plánujeme, že mu pomůžu s výměnou rozvoďáku. Já si budu chtít vyměnit olej. Tak kdyby byl třeba zájem, tak si můžeme udělat nějakej menší servisní sraz. ;-)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Mám zase pár poznatků po těch nekolika tisících km, co jsme od května najezdili:
    Dneska jsem se se Súbem poprvé pořádně projel po dálnici. Je to paráda mít auto, který při 150km/h nevydává smrtelný zvuky a když přišlápnu plyn na podlahu, tak ještě zrychluje. Pořád si to auto nemůžu vynachválit. :)
    Až teda na tu spotřebu, ale to je snad to jediný, co mě štve. Možná ještě výkon by mohl bejt vyšší, ale ten je asi danej docela pružnou chrakteristikou toho motoru. Jede to krásně skoro v celým spektru otáček. Holt mě to nezamáčkne do sedačky, ale to se po takovým rodinným náklaďáku stejně nevyžaduje, že ano. :)
    Navíc se s tím krásně naučila jezdit i moje žena, která dokonce sama poznala, že pokud otáčky přesáhnou 3000/min, tak už neklesnou v jakkoli příkrým kopci (samozřejmě s kvaltem přiměřeným křivolakosti konkrétní silnice). To se krásně shoduje i s grafem průběhu točáku.

Btw, kdyby to někoho zajímalo: Na dálnici jsem si změřil, že počítadlo km přeměřuje 0,2km na každých 10km, tj. o 2%. Mám gumy 195/60R15. Rychlost mi to ukazuje odhadem o 10% víc.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    FALLENANGEL: Já považuju za úspěch, když se se svým Legacy dostanu pod 10l/100km. :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FALLENANGEL: Atmosferou? Kolem deviti iirc.
    4PTO
    4PTO --- ---

(repast z ustavu)
    4PTO
    4PTO --- ---
    KINGFISHER: mě hrozně baví když vylízám z auta, že můžu na tom otevřeným okně, držet dveře po dobu od otevření do zavření : ))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam