Mám zase pár poznatků po těch nekolika tisících km, co jsme od května najezdili:
Dneska jsem se se Súbem poprvé pořádně projel po dálnici. Je to paráda mít auto, který při 150km/h nevydává smrtelný zvuky a když přišlápnu plyn na podlahu, tak ještě zrychluje. Pořád si to auto nemůžu vynachválit. :)
Až teda na tu spotřebu, ale to je snad to jediný, co mě štve. Možná ještě výkon by mohl bejt vyšší, ale ten je asi danej docela pružnou chrakteristikou toho motoru. Jede to krásně skoro v celým spektru otáček. Holt mě to nezamáčkne do sedačky, ale to se po takovým rodinným náklaďáku stejně nevyžaduje, že ano. :)
Navíc se s tím krásně naučila jezdit i moje žena, která dokonce sama poznala, že pokud otáčky přesáhnou 3000/min, tak už neklesnou v jakkoli příkrým kopci (samozřejmě s kvaltem přiměřeným křivolakosti konkrétní silnice). To se krásně shoduje i s grafem průběhu točáku.
Btw, kdyby to někoho zajímalo: Na dálnici jsem si změřil, že počítadlo km přeměřuje 0,2km na každých 10km, tj. o 2%. Mám gumy 195/60R15. Rychlost mi to ukazuje odhadem o 10% víc.