• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    IKSIK: Hele jo, já si pamatuju, jak jsme to tu řešili .. Nijak to nechci obhajovat, jen mi to prostě hlava nebere..
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    T_MAX: Byl jsem tam objednanej pár dní předem.

A tohle jsem měl na místě vzduchovýho filtru před kontrolou i po ní. Mi neřikej, že by to tam nechal, kdyby se na to aspoň podíval.

Jinak v podstatě tomu autu nic vážnýho neni, ale fakt jsem si za 3 litry představoval podrobnější popis než "Je to dobrý. Budou to tři tisíce. Nashledanou."
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    IKSIK: A to jsi tam byl objednanej? Nebo jsi přišel jen tak?

Já nevim, mě tam prostě vždycky udělaj maximální službu za slušný prachy .. kolikrát si přebírám auto a je tam i vyluxováno :) Občas mi tam strčí náhradní díl, kterej mu po někom zubyl a neřekne si za to nic, atp. .. Já bych jinam nejel :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    IKSIK: Problém jsem neměl žádnej. Když jsem to auto koupil, tak jsem k němu zajel, aby se na to podíval očima odborníka a odhalil případný vady. A on v tom přes den najel nějaký 3 kilometry a odpoledne řekl "dobrý" a řekl si za to 3 tisíce. A pak jsem postupně zjistil, že nezkontroloval vůbec nic, jenom se v tom projel, jako kdyby si to prohlížel v bazaru. Vlastně jenom zkusil, jestli to zatáčí a brzdí. To vše za 3 litry. Aby se aspoň podíval na vzduchovej filtr, svíčky, oleje, baterku...ne. Vysral se na to.
    Za další pětikilo mi naplnil klimatizaci, která do teď funguje bez problémů, takže má aspoň nějaký plus.
    Už mě ale u Carpentera neuviděj.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: Tak za dva roky, neboj se nic :) Teďka se potřebuju uzdravit po kopi bytu vole ...
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: Kup si Sti - čko!
    4PTO: Slyšel jsem to samé od hodně dobrýho technika. je to divný..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    IKSIK: Co jsi s ním měl za problém? Já osobně znám asi jen jednoho mechanika stejně dobrýho, jako je on :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Tu diskuzi v sc.cz jsem nějakej čas sledoval. Ti lidi dost často tvrděj, že jim ta spojka shořela když se cukali někde v zácpě. Ale možná kecaj, aby se nějak obhájili. Přijde mi taky, že si Subaru kupovali kvůli tomu, že sou to držáky a že chtěli konečně pořádný auto, takže má Kalina pravdu, že asi Subaru před tím neměli. A obyčejně to pak jdou reklamovat k Freyovi, kterej je pošle k šípku, že spojka je spotřební součást a záruka se na to nevztahuje a když dělaj dusno, tak jim dá nějakou velkorysou slevu. Něco jako ze 30ti tisíc na 25, což je sice fajn, ale furt je to pro leckoho balík peněz.
    Přijde mi, že správně dimenzovat spojku nemůže bejt pro japonský konstruktéry žádnej oříšek. Buď se v číně nepovedla nějaká série lamel a nebo ti lidi se Subaru a/nebo s dehtem neuměj jezdit. Ale nevšiml jsem si v tý diskuzi, že by se někdo ozval, že se spojkou v dehtu nemá vůbec žádnej problém. A zrovna Kalina, byť jsem u něj byl jenom jednou a už nechci, by zrovna v týhle věci nekecal. Když už, tak by jemně naznačil, že je lepší koupit si benzíňák.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    CROSS: Jsem volal Kalinovi a ten říkal, že je to problém u lidí, co Subo nikdy neměli .. že se s tim snažej hrabat na světlech a podobně a nemaj na to cit .. Plus ty, co přešli z AT na MT kvůli dieslu ..

Takže by to prej mělo bejt v klidu .. Čekám, co mi pošle za nabídku leasingovka a eventuálně do toho naskočim .. je to auto akorát zajetý a za polovic nákupky :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    T_MAX: podle myho to mas jednoduchy. Se 42k koupeny a servisovany v CR to musi mit servisku a dohledatelnou historii. Bud na tom se spojkou problemy byly (treba byla menena), nebo nebyly (a pak bych rek, ze za ctyricet tisic by se to projevilo). Navic v zaruce... (esi voni parchanti nezacali davat 5 let rok po tom, co jsem si to koupil).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    COMMANCHE: Jojo, tak nějak to plánuju ..

Ale teď mě teda trochu rozhodil ten problém s tou spojkou, o tom jsem nevěděl ....
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    T_MAX: Moje Subaru nakonec taky stalo o neco vic, nez jsem puvodne planoval a vyresil jsem to tak, ze jsem si na polovinu ceny vzal uver, ktery v kombinaci s vyhodnym havarijnim pojistenim vysel docela dobre.
    CROSS
    CROSS --- ---
    T_MAX: :-] to ja uz taky ne. Krom toho mi prijde, ze suba jsou dost bezpecny, pro rodinu idealni. (Jsem obet marketingu, nakres "klece" budky Foresteru z prospektu mi zaimponoval.)

Nicmene soude podle ohlasu na internetech, u toho dieselu stoji za pozornost, co pise 4PTO. Podle vseho to byl predevsim problem tech prvnich rocniku, coz muze byt tenhle pripad. Ale to je jako na netu vzdycky - lidi s problemama si hlasite stezujou, dovozce resp. prodejce tvrdi, ze to jsou ojedinely pripady a chyba na strane ridice.
    4PTO
    4PTO --- ---
    Chtelo by to ale T_MAX: nejdriv zjistit co je pravdy na demenci spojek v dieslech. Aspon na sc.cz o tom nekolik lidi psalo ze hruza, dokonce snad melo subaru delat skoleni ridicu skrz to jakto lidi palili nebo co tam psali : |
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    IKSIK: Asi nikdy nejely v subaru ... nedovedu si to představit .. život bez sůba .. :D
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    T_MAX: Tak jasně. My jsme tehdy měli krátkou Fabku po mámě. :) Ale taky znám rodiny s malejma dětma, který fungujou v pohodě i bez auta.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    IKSIK: No, mě stačí OTB, měl jsem ho doteď a nemyslim, že by mi prostor chyběl .. určitě to v něm zvládnu i s dítětem (když jsem byl s bráchou malej, tak jsme neměli auto žádný a taky jsme byli každej víkend na horách) :D
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    T_MAX: Hehe. To je jak u mě před dvěma lety. Honem něco dotunit doma aby se ta naše malá příšera narodila do novýho a potom to chtělo větší auto, atd. atd. :-D
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    COMMANCHE: No, je to taky něco od LandRoveru .. neuvěřitelně podrobný .. Zkus to CD, co tam má pan cejp a uvidíš, jestli je v tom rozdíl, nebo ne..

Jo, ten ropák by mi náklady na jízdu dost snížil, o tom žádná :) ale je to za půl míče ... chtěl jsem tak něco do 350 tis. Jestli do něj skočim, tak to budu muset vzít přes nějakej leasing, protože teďka potřebuju ještě dotunit něco doma a pak se narodí malá ..
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    T_MAX: Ano, mam plnou vybavu. Co mas za CD? Ja si poridil Subaru DVD 2008, ktere obsahuje i aktualizaci firmware a jako mapovy DVD pouzivam nejake od Landroveru z roku 2009-2010. Funguje to bez problemu. Ted jsem zkousel i nejake novejsi od Toyoty, ale u nej mi nejde zadat adresu, tak jsem se vratil k tomu starsimu.

Nicmene, ted jak Google spustil turn-by-turn navigaci v Google Maps pro Android, mozna se na to vykaslu, poridim si drzak na sklo a budu si tam davat svoje HTC Desire :).

T_MAX: To je prave ono, kdyz ti nekdo vyfoukne vyhlidnute auto v bazaru, neni to zadna tragedie, ba naopak - znamena to, ze muzes sehnat jeste lepsi auto :). Ten Outback vypada fakt dobre, pokud ma najeto tech 42 t. km. A pro tebe je nafta asi lepsi, kdyz hodne jezdis. Zvlaste ted, kdyz je palivo tak drahy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam