• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

"in this car, you are watching where are you going.. through the side window"

Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    PALMEX
    PALMEX --- ---
    IKSIK: jj to je vono..pak udělali k týdle generaci facelift a ten měl ten rám trošku jinej, ale v zásadě to samý.
    KROTITEL: jj a eště jsem si vzpoměl, že tam psali, že mívaly tyhle hubertusy oholenou výbavu..prostě celkově levnější auto na práci, než ostatní legacy, kt se žařidily mezi luxusní cestovní vozy té doby... přecijen se bavíme o generacích +/- 1991-1998
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    PALMEX: hmm dost zajímavý a pravda je že ten kámoš co tu má lego na měchách kouli má, ale bez mříže.. ale jak píšeš tohle je asi novější generace.
    dix
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Tohle?

PALMEX
    PALMEX --- ---
    KROTITEL:
    ještě k označení HUBERTUS, jak psal Keduel. tato označení nesly legacy, kt. byly určeny spíše jako pracovní než cestovní vozy. byly tušim jinak zpřevodovaný, ve prospěch krouťáku, měly tyhle měchy a celkově byly trochu vyšší, taky měly myslim všechny z výroby kouli. Starší generace měla vepředu rám kolem světel a masky chladiče (dost nevzhlednej teda, ale když trefíš srnu, jsi rád že ho máš)...někde jsem kdysi našel parádní stránku, kde to popisovali ale teď to ne a ne najít..
    KEDUEL
    KEDUEL --- ---
    měch je nerozebiratelný, jedine flexou, vevnitř jsou jazyckovy kontakty a ty delaj taky dost problemu. Mě to fungovalo skoro dva roky ale ne na 100 pro. fakt by stalo zato jen po generalni oprave.
    CROSS
    CROSS --- ---
    IKSIK: to doufám, že se ti to líbí, když s tím začínáš. ;-]

(Já jsem teda vděčnej za lepší trakci za jakýchkoli podmínek, ale na zvednutí auta jsem ještě nepomýšlel.)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    4PTO: Tovižejo. :)

AXTHEB: To jo, ale že ta guma nejde nijak opravit. Nebo udělat jenom tu gumu a vyměnit jí v tom. Ale třeba je to nějak hermeticky uzavřený a nedá se k tomu dostat bez destrukce celý tý součásti.

Ale je mi to jedno. Já to řešit nemusim. Huberta nemam.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    IKSIK: No hlavní pálka asi bude za ten gumovej měch, kde ta guma prostě odejde ne? Zpuchří a popraská.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    IKSIK: to taky nechápu. leda jedině že by oprava vyšla na víc než nový...
    4PTO
    4PTO --- ---
    ale jo.. i kombik může být fajn :]
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    KROTITEL: Na druhou stranu...nevim jak ty měchy přesně fungujou, ale je mi divný, že se nedaj opravit a vždycky se vyměňujou.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    IKSIK: já to viděl jak to maká. a prej je to supr, až na ty investice do oprav jak čtu :) škoda.
    díík
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    AXTHEB: Tak to jsem taky zvědavej. Dej vědět, až to vyzkoušíš.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    IKSIK: Nevim jestli bych tam musel jet pomalejc, sem prostě zvědavej jak se to bude chovat.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    KROTITEL: A nebo si to Lego nějakejma podložkama o pár cm zvyš a ještě mu dej větší průměr gum. To by taky mohlo pomoct. Ale mě od měchů každej odrazoval a jak už jsem psal, ani jsem žádnej funkční neviděl. Všechno bylo předělaný na péra. Kdyby se to vyplatilo opravovat, tak by jich asi jezdilo víc. Ale to je všechno co o tom vim.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    AXTHEB: A tam bys na FWD musel nutně jet pomaleji, jo? A i kdyby, tak se ti ta čtyřkolka kvůli tomu tak moc vyplatí?
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    IKSIK: myslel jsem spíš rozdíl lego a otb. lega jsou levnější.
    neříkám že chci s měchama, spíš jsem se o tom chtěl něco dozvědět. a popř kam koukat. jen informace shánim. a děkuju za ně!

jasně kycnu to k zemi tak, že budu drhnout výfukem :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    IKSIK: Todle je hovno flejm. Hrabačky na každý křižovatce ne, normálně lidsky s tim pojedu na chatu (přes Prahu, po dálnici na žebrák a pak 30 km po okreskách, z toho asi 2 km úsek kde jedu po rozpadlý kroutící se cestě moc rychle (Jezim tam 50-60, normálně tam lidi jezděj 30)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    4PTO: Tak to jedině pokud se neobejdeš bez toho přehánění nájezdů do ostrých zatáček. :))))) Co když někdo svýho rodinnýho kombíka používá jako rodinnýho kombíka? ;)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    KROTITEL: Když to dáš dolu, tak z toho uděláš závoďák s podtlakovým efektem a nic na světě to ze silnice neutrhne. :))
    A co je levnější? Legacy s měchama? Když budeš mít štígro na dobrý měchy, tak možná jo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam