• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

"in this car, you are watching where are you going.. through the side window"

Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    4PTO: já nevim .... tohle prostě neni subaru :)
    4PTO
    4PTO --- ---
    Subaru BRZ: nové fotky, nahrávky zvuků a údaje o dynamice | Autoforum.cz
    http://www.autoforum.cz/predstaveni/subaru-brz-nove-fotky-nahravky-zvuku-a-udaje-o-dynamice/

4PTO
    4PTO --- ---
    PALMEX: @K!
    CROSS
    CROSS --- ---
    PALMEX: choď na ty správný fóra :-]
    PALMEX
    PALMEX --- ---
    4PTO: dobrý...pošli příště info předem, jel bych možná taky, když už mi to zase hezky odsejpá
    CROSS
    CROSS --- ---
    T_MAX: no, čtyři pětky bezmála dnešním kurzem, levný to neni. ;-] Ale je to pohodlný a vlaky teď zdražujou. Taky myslim, že tu přidávaj míň řepky do nafty, jestli vůbec nějakou, ale to musim ještě nastudovat,
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    CROSS: Tak to je asi jak tady .. čekal jsem, že bude dražší :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    T_MAX: tankoval jsem za 1.91, z toho 0.03 sleva na litr neb jsem vernej zakaznik Agip.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    CROSS: za kolik je teď ve švajčársku nafta ???
    4PTO
    4PTO --- ---
    PALMEX: záskalí 2011, poradal sfc, Plnohodnotna RZ vcetne vsech povoleni, odklonu dopravy atd. Klobouk dolu pred organizatorem - vse zaridil ve svym volnu a samozrejme bez jakekoliv provize. Jo a prijeli tam dva misaci se zucastnit, meli kecy ze je to trat pro zacatecniky a pak to jeden oprel o mostek a skoda udajne 300k :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Tak jsem natankoval první nádrž nafty (dostal jsem to s plnou), psychologická hranice 100 CHF za nádrž tímto překročena. Ale první dojmy dobrý. Neni to nijak hlučný, a když přesedám do benzínu, přijde mi, že nemá brzdy. :-]
    PALMEX
    PALMEX --- ---
    4PTO: odkud?
    4PTO
    4PTO --- ---
    PALMEX
    PALMEX --- ---
    Z pozice majitele této diskuze mi dovolte 2 poznámky k diskutovaným tématům:

ad 1 velikost kufru:
    Do legacy se dá při troše praxe z tetrisu naskládat:
    dětský kočárek, skládací postýlka, 4 snowboardy, manželka, 3 děti (12let, 8let a 6měsíců - v sedačce), vybavení na 4 dny na horách a celkem v pohodě vyrazit do alp.

ad 2 spotřeba:
    po dlouhém zvažování ekonomičnosti benzínového přeplňovaného motoru, při dnešních cenách benálu a výhledům v ekonomické recesi, jsem došel k závěru, že je třeba si užívat silné, výkonné a odpovídajícně žeroucí motory dokud to jde.

Při jízdě na delší vzdálenosti se mi vyplácí nákup "premiového benzínu", trochu sníží spotřebu a zlepší výkon, ale zase je dražší takže přínos je v tom, že mám pocit že jsem autu dopřál nevídaný luxus...
    CROSS
    CROSS --- ---
    IKSIK: no jasně, já se taky nijek nebránim, o nic nejde. ;-]

Co se týká Shellu, tomu se obecně vyhýbám, mám totiž pocit, že má pověst předraženýho paliva a tankuje tam tim pádem míň lidí. Takový sebenaplňující se proroctví. ;-]

Že bych někdy na nějaký palivo ujel míň nebo víc jsem nicméně naposledy pozoroval asi před 15 lety se Š120, od tý doby se na mý spotřebě vždycky projeví spíš styl jízdy. K tomu musim přihodit pro mě fascinující číslo, že výlet po dálnici z Lausanne do Luzernu a pak přes kopce včetně Grimselpassu a údolím Rhony zpět jsem i s cca 350 kg posádky udělal 8,28 na sto, což je o tři deci pod mým průměrem za poslední půl rok. A to jsem to nijak nešetřil.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Jo ale loni jsem bral u Benziny v Telči normální natural 95 a taky to jelo znatelně líp. Zajímavý bylo, že před tou pumpou byla fronta aut. Asi místní věděli, že tam čepujou dobrou šťávu. :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    CROSS: OK. Já ti nic neberu. :) Mám prostě radši benzín.

4PTO: Carreru 100 jsem nezkoušel, jenom 95 a ta mi se spotřebou nehnula. V-pover jsem zkoušel 95 i 100. Ani prd. Až teď s tou Vervou 100 jsem měl pocit, že to jede samo, sotva se dotýkám plynu. :) Bral jsem ji v Praze na Argentinský. Asi měli zrovna čerstvou várku a neměli všechny oktany vyprchaný jako Shell.
    4PTO
    4PTO --- ---
    IKSIK: souhlasim, na vpower95 najedu míň než na carreru 100
    CROSS
    CROSS --- ---
    IKSIK: chápu, i když mně přijde špinavej a smradlavej diesel tak akorát v přečipovaný oktávce, ze který někdo zkouší vyrobit v garáži dragster. Krom toho, vejfuk kouří ven (takže ho necejtim), a vnutili nám filtr pevnejch částic, takže za ty peníze mám ekologický svědomí čistý. ;-]

(Jinak můžu prohlásit, že kdyby mi ekologická mafie nesebrala 2.5 Turbo, tak jsem šel do něj; takhle mi tu naftu vlastně vnutili.)

Forester 2007 taky spotřebu neukazuje, ale mám na to spreadsheet. ;-] Kvalita paliva spotřebu určitě ovlivní, plus pak nemusim přemejšlet, jestli za blikající kontrolku motoru může benzín z Globusu nebo z Agipu na Rozvadově (stalo se jedenkrát). U Vervy bych se bál jen toho, že šetřivej motorista se jí vyhýbá, takže si poleží v cisterně déle než zdrávo. Na frekventovanejch stanicích to asi nebude problém.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    CROSS: Jasný. Jak řikám, mě diesel přijde špinavej a smradlavej, ale pokud bych najezdil několik desítek tisíc km ročně, tak už bych ty náklady nade mnou zvítězily. :)

Když jezdíme hodně po Praze, tak to máme za 12l/100km. A pod 9 jsme se ještě nedostali. Nejvíc km na cca půlku nádrže jsme najeli s benzínem Verva 100 od Benziny. Jenže druhou půlku jsme projezdili po městě, takže je to zkreslený. Ale i tak to možná bylo kolem osmi. Nevím. Musel bych to zkusit znova a hned dotankovat. Bohužel naše Legacy 2.generace má jenom mechanický číselníky a spotřebu neukazuje. Musím to počítat na kalkulačce na benzínce.

Jo a pánové, ještě to nemám přesně spočítané, ale přijde mi, že ta Verva 100 i když je drahá jako prase, tak sníží spotřebu natolik, že se vyplatí.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    CROSS: závidim ten šestikvaltík .. já mám jen 5 v OTB.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam