• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    jinak k tem kotoucum, tu mas cisla z auto kelly :)

    Volvo XC 70 verze 1 nejlevnejsi za 1300Kc vc DPH nejdrazsi za 3800Kc

    Lego nejlevnejsi 1467Kc vc DPH nejdrazsi za 3139Kc vc DPH


    pro priklad neco co se prej sere tzn. spojkova sada pro

    dieslove Subaru od r.2008 za 13k

    dieslova XC70 od r.2007 za 12k


    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    WYMA: Brzdovej kotouc na Lego z 2004 stoji 600 korun (druhovyroba)
    Zadní náprava - SUBARU LEGACY IV 2.5 | AutoMedik
    http://www.automedik.cz/...th%5B%5D=1791261&path%5B%5D=1792624&path%5B%5D=1798034&path%5B%5D=1807785
    WYMA
    WYMA --- ---
    JESSE_MORENO: jsou úplně mimo, jak říkáš. nikdy se k žádnýmu relevantnímu srovnání dobrat nemůžeme.

    jenom sem si dovolil pošťouchnout, protože jak subaru tak třeba to volvo nějakej ten servis žádají, a něco to stojí :)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    WYMA:

    V TUV subaru vychazi jako jedna z nejmene poruchovych znacek a volvo patri do sice vyssiho ale porad standardu...

    pokud jsi koukal na Lego srovnatelnych let tzn nekde kolem roku 2004 odhaduju (mozna uz pofacelift) tak to muselo bejt asi po dobrym zvireti kdyz byl kardan na vymenu a kotouce taky... je dobry porovnavat porovnatelny tzn. jak se bude srat prumerne dobre opecovavany volvo a prumerne dobre opecovavanej subu... ja verim ze subu se bude srat rozhodne min.

    AWD je dobrej servis ale rozhodne ne levnej... ty kotouce muzes koupit od 6000Kc vcetne DPH sam coz je uplne normalni cena nebo klidne za tech 12k od AWD... verim ze kdyz bys prijel do volvo autorizaku tak tam budes mit na XC70 komplet kotouce za podobny penize.

    Ve tvem pripade jsi holt srovnaval vojezdenou mrchu a asi neco solidniho (volvo) tak ses rozhodl a to chapu... ale tyhle debaty o cenach dilu jsou dnes u aut kterych je tu takove mnozstvi imho uplne mimo...
    WYMA
    WYMA --- ---
    JESSE_MORENO: tak určitě :)
    než sem koupil xc70, tak jsem byl projet legacy. odvezl sem to k prohlídce do awd. výsledkem bylo doporučení na výměnu kardanu za 30tis. bez DPH a bez práce, kotouče 10 tis. bez DPH a bez práce. ne nekoupil sem to...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Ja teda nevim o jakejch dilech mluvite ale moje subara jezdi jen na benzin a volej ... to nemuzete srovnavat s koncernovejma mrdkama :P
    GEEK
    GEEK --- ---
    DYNK: prave tim mi automechanik vyhrozoval, i kdyz je audi koncernovka, tak oproti zbytku prestreleny ceny. na druhou stranu u bmw rikal, ze byl kolikrat prekvapenej, ze neco koupil levneji nez na skodovku. samozrejme taky zalezi na modelu, beru to obecne.
    DYNK
    DYNK --- ---
    WYMA: ja tady nechtel plevelit Subaru klub, ale pod tohle bych se podepsal. Mam audi, dily jsou drahy jako krava, ale pokud clovek neni linej a vi kam kliknout, tak se dostane na velmi rozumny castky za novy dily. A nemusi to byt nutne ze zahranici. Loni jsem potreboval poridit druhy auto a dlouhou dobu to vypadalo na Outback. V podstate az do doby, nez jsem zacal resit ceny a dostupnost dilu spolecne s tim kolik schopnejch mechaniku se najde v okoli. Mrzelo me to, ale nakonec jsem od Outbacka upustil a mame doma XC70. Dilama je to podobny jako u Audi, jak dostupnosti, tak cenou.
    WYMA
    WYMA --- ---
    GEEK: xc70 jezdím a cenově jinde pokud jde o nákup není.
    pokud jde o cenu dílů, tak to je vcelku zajímavá otázka. když sem loni sháněl, tak cena náhradních dílů bylo jedno z hledisek... a obecně mi bylo doporučováno, ať se právě vzhledem k těmto cenám vykašlu na subaru (žádná druhovýroba).
    audi sem jezdil předtím, a tam bych ceny dílů jako sebevraždu nehodnotil, druhovýroba je skoro na vše. přece jenom koncern.
    PETUNIA
    PETUNIA --- ---
    To auto sem si zamilovala.

    PETUNIA
    PETUNIA --- ---
    4PTO: moc diky. Na e bay sem taky neco nasla.
    4PTO
    4PTO --- ---
    PETUNIA: Pokud nejsou na aukro,bazos,sbazar, tak na subaruclub.cz nebo czechsubaruclub.cz nebo subarufanclub.cz(nvm presne jakou maji adresu) v inzercich pohledej prodejce nahr. dilu resp vrakovist a nekoho ukecat at ho posle. Vetsinou jsou ochotni poslat kdejakou blbost do interieru takze znacek to stejny.
    PETUNIA
    PETUNIA --- ---
    Ahoj lidi.
    potřebovala bych sehnat znáček subaru..poradíte?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    GEEK: volvo zas takova vrazda není (mam v70).. xc70 bych spis nechtel diky brutalne poddimenzovane uhlove převodovce ktera si pri pouzivani 4x4 rada strihne tisicihran jak na bezicim páse...
    GEEK
    GEEK --- ---
    GEEK: myslim cenu nahradnich dilu
    GEEK
    GEEK --- ---
    JESSE_MORENO: tak xc70 je samozrejme hezka, ale taky cenove jinde. nemluve o tom, ze volvo a audi jsou na nahradni dily uplna sebevrazda.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    tak ted jsi me trochu zmatl, v te konkurenci jsem cekal ze se ukaze XC70 a Allroad :) a tys prisel s klasickejma SUVckama :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    CROSS: ono se to tak v prubehu, jak jsem na ty auta koukal v realu, obmenuje. ale momentalne treba toto:

    suzuki grand vitara - rekl bych, ze si na nic nehraje, v terenu asi srovnatelny se subaru. mozna vyhoda vbudovanej zebrinak. za ty prachy si odpovidajici auto
    toyota rav4 - ta me trochu zklamala, kdyz jsem ji videl nazivo
    mitsubishi outlander - to je podle me - slovy kolegy nize - asi jedno z tech siditek. jinak je to ale pekny auto, ale v moji cenovy relaci se stejne na nej asi nedostanu
    honda cr-v - to jsem nakonec nejak vyloucil, protoze ta bude opravdu do terenu nejvetsi siditko
    bmw x3 - uz trochu pres rozpocet, ale kdyz zjistim, ze to za neco stoji, tak o nem budu taky uvazovat. videl jsem modely i z roku 2003, ktery vypadaj velmi zachovale. ale taky ho davam do kategorie siditek

    kdybych to bral hodne pragmaticky, tak muze bejt v uvaze jeste kia/hundai?/huyndai?, proste hjundé:) myslim, ze uz to nejsou tak blby auta, ale vadi mi mala velikost kufru. no ale proste se mi fakt nelibi. index cool = 0. bych si pripadal jak o dvacet let starsi. ale kdybych ho mel za opravdu dobrou cenu (treba zadarmo:), tak taky o nem zauvazuju.

    jeste upresnuju, ze koukam na benzinaky do 200 tis kc. cili rocniky cca 2006-2009 (zalezi na znacce).
    pro me je smerodatny, aby to jelo do kopce a hned nevyhnilo. vim, ze nemuzu ocekavat po 10letym aute, ze mi vydrzi dalsich 15 let. ale aby mi to vydrzelo jen 5, je pro me taky malo. u forestera do roku 2007 se obavam, ze bych ten problem mel.

    u svyho staryho forestera musim zase rict, ze se mi nikdy nepodelal motor, spojka, prevodovka a kdesi cosi, co se proste jinde podelava. nikdy me nenechal na holickach. musel jsem "jen" vymenovat vyhnily dily. zas na druhou stranu, da se vymenit vsechno krome vyhnily karoserie.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    to by me taky zajimalo... ja to parkrat zkousel v prubehu tech let ale dycky mi vyslo ze to ostatni jsou jen siditka
    CROSS
    CROSS --- ---
    GEEK: to klidně zmiň, nad jakou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam