• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

    "in this car, you are watching where are you going.. through the side window"


    Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

    Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    JESSE_MORENO: Co ti mam povidat, prvni (rychly) auto to neni, ale prvni subaru jo. Takze jako pred prodavajicim jsem emoce na uzde udrzel, ale ted tady v praci zas poskakuju a krepcim a sama ruka sama noha, ze si myslej, ze jsem sjetej :)

    Resp. modri uz veci, o co jde, znaj me... Jen cekaj, s cim zas prijedu. Nektery babky z oddeleni se dokonce radi vozej a ani nepistej, bavi je to :)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    WILDENBURY_SQ: jinak teda samo gratululju, uz se tesim az fesaka uvidim.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    WILDENBURY_SQ: jj ja musim tady pridat ze jak tady na nyxu tak na subarufanclubu atd. dycky super komunita lidi co poradi, pomuze... neco takoveho uz jsem zazil jen mezi porsche 924/944/928 vlastnikama kde to ale samozrejme narazelo na celkovej pocet aut ktery tu jezdi...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: Tak zejtra pro něj jedu. Nakonec "jen" WILDENBURY_SQ 10k sleva, ale s tím jsem trochu počítal, nechal jsem si manipulační prostor :) Navíc se 2 sadami krásných ALU kol, 2x pěkný zimáky (jedny by asi bylo rozumný prodat, protože za 4 roky, než sjedu ty první, už tyhle budou atomizovaný a splynutý s podlahou ve sklepě...) a jedny letňáky na tuhle sezónu minimálně. To jde.

    Hned jak se trochu zverkám z těch investic, tak půjdou:

    - brzdy (Počítám bude řešit ID SCOTT7279)
    - Y-kus výfuku (si asi nechám udělat na míru ve služebních dílnách z kvalitního nerezu)
    - rádio komplet vzít krumpáčem a předělat (resp. zkusit opravit zaseklý CD changer, vyndat, prodat, nainstalovat multimediální syštém z 21. století)

    Ten mladý prodávající byl nakonec fakt solidní a vycházel vstříc, věřím, že o spoustě věcí fakt nevěděl, v tom měl prsty tlustoprd. Ale od prodávajícího jr. jsem získal všechny faktury za všechny větší opravy, detaily, co tam bylo děláno, historii auta jsem si ověřil i u 1. majitele (firma naproti naší firmě, náhoda :)), dostanu i předávací protokol o stavu auta. Dohodli jsme se na floskuli "stav vozu odpovídá stáří - garantujeme však stav následujících dílů: motor, převodovka, etc... Naštěstí neblbli s takovým tím "auto prodáváme jak tady stojí a když vám cestou domu vybouchne, máte holt smůlu."

    Nabídli mi taky 30% slevu na servisní práce, jezdim tam často na služebky, tak na výměnu spotřebek - proč ne.

    Takže zatím to nevypadá zle, historii auta mam fakt hodně proklepnutou a vlastně jsem i trochu rád, že to tak trvalo, že netlačili na prodej - evidentně si toho auta nějak vážej a nesnažej se ho zbavit za každou cenu. Ta nehoda za 4181 EUR nakonec byla banalita - 1. majiteli někdo odřel bok a byly měněný 2x dveře a zadní nárazník (+ lakování atd... Ono je to u takovýdleho auta fakt hned, 100 litrů oprava).

    Tak mi zítra držte palce a budu se těšit na srazy, zatím jsem celkem nadšenej ze soudržnosti Subaru komunity, jsou to fakt auta pro nadšence. To se s Fordem (doteď jsem se považoval za Fordaře) fakt nedá srovnat.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: Tak prej az ve ctvrtek.

    Kazdopadne musim rict, ze si uzivam pocit auto nepotrebovat, ale chtit. Jako jasne, emoce po testovaci jizde byly trochu rozpumpovany, ale jinak je chladna hlava docela dulezita u tehle srdcovejch zalezitosti :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    tak já přidám,zatím jezdím chvilku ale Forester SH, 2.0 žere 9,0l, optimum na spotřebu jsem zjistil má tak 90km/h,při dlouhých trasách, to jsem se dostal i na 8,4l.
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    K te spotrebe - s 2.0R v Legacy jezdim dlouhodobe tak za 9.5 v zime, v lete cca 9.0 (ale v letnim provozu jsem s nim jeste moc nenajel) cca 70% mimo mesto, 30% mesto. S forestrem SG 2.0 jsem mel prumer tak cca 10.5-11. Oboji LPG, takze pocitam ze u benzinu by to slo niz. Ale nejsem zadny drak, po dalnici 110 tempomat (opet realna rychlost podle GPS, vychazi to na 120 tachometrovych), mimo dalnici tak 80-100 na okreskach a 50-60 mesto, obcas pri nejakem predjizdeni to samozrejme prislapnu, ale nepotrebuju v zatackach zbytecne brousit gumy, takze vetsinou jezdim hezky vklidu :)
    A je to spotreba ne podle palubaku, ale realne podle tankovani a ujetych km.
    DBR
    DBR --- ---
    KODEXX: zase takovej problem podivat se na nejaky auto asi neni, to se da domluvit
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    A ja se dozvim resultat od tlustoprda majitele v pondeli, po ty cely etude pozaduju slevu pouze 15 tisic, od ted mi rikejte Ó Wildenbury Milosrdný.
    KODEXX
    KODEXX --- ---
    DBR: takovyho brachu bych chtel taky.. :)) ale ja bych chtel forestra XT
    DBR
    DBR --- ---
    KODEXX: jojo to me taky, ale kamos to chtel pro brachu tak se na nej byli podivat prohlidli ho docela dukladne
    KODEXX
    KODEXX --- ---
    DBR: to jenom ze jsem na to narazil a libilo se mi...
    DBR
    DBR --- ---
    KODEXX: na to trochu bacha
    tlumice jsou po smrti ( jsou tam jine tlumice s atypickym zavesenim) nejsou letni neu ani disky postupne podruhe dolakovane ( pred tim bylo hodne otukane) realne na ofiko dilech cca 27 tlumice + pneu
    KODEXX
    KODEXX --- ---
    IKSIK: me to ani nezacne topit, dokud to neni na "provozni teplote".. jedine kdyz zapnu klimu
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    IKSIK: tohle auto bude ze zurnalu uz jen v pripade ze koupim uplne novy narazniky, tu plastovou listu spojujici zadni svetla, novej interier a hodim to cely do matne cerne barvy a postavim to na ty hliny :)

    coz me stale trochu laka :P
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    KODEXX:
    JESSE_MORENO: On spíš ten ukazatel funguje hodně nelineárně. Sice mi to i v zimě vyskočí na provozní teplotu asi po 2km, ale na teplotě vzduchu z topení to skoro není znát. Navíc se mi to z benzínu na LPG přepíná při dosažení teploty 40°C a to se stane až když je ta ručička skoro na provozní teplotě.

    Až někdy budu mít málo práce, tak tam snad vrazím skutečnej teploměr vody i oleje, ať vím jak to je doopravdy. :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    JESSE_MORENO: Tak ono když to umeješ a dáš čistý kola a novou žárovku H7 ;-) a srovnáš ten nárazník, tak z toho bude auto jak ze žurnálu. :-)))
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    AXTHEB: No...taky mi přijde, že mi to žere víc než by mělo. Na benzín jsem se málokdy dostal pod 11. Teď na plyn jezdíme skoro konstantně za 12 bez ohledu na trasu a styl jízdy.
    Rekord mám 9,5 na trase Praha-Chrudim-Praha když jsem natankoval Vervu 100 a pedálu jsem se sotva dotýkal.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    IKSIK: To mně překvapuje, sem myslel že ten automat bude víc poznat (jezdím dlouhodobě kolem deseti - jedenácti)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    IKSIK: jezis ja se tesim az na to obuju ty letnaky pekny, to auto tak prokoukne!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam