BOB_GALLOWS: Já ti neřikám, že ti nevěřim... spíš je otázka, jestli tam nemáš načatý ještě něco, že tomu stačí tak málo...
Namátkou mě nějaký dobrý kutil vyhodil od brzdových destiček ty vymezovací plíšky. Což jsem postupně řešil, pač mě to začínalo dost zvukově iritovat. Jako první začaly rachtat zadní desky a to tak, že to na nerovnostech vydávalo zvuk jak nájezd osmanských turků na železářství. Přední pro změnu začaly klapat při sešlápnutí brzdy. A oboje desky odešly celkem dost brzo. Postupně se to vyřešilo tak, že na zadek se koupily originální desky, u kterých je ten plech přibalený, na předek se pak vyhrabaly někde z vrakáče. A reálně - stávalo se mi, že při brždění na nějaké nerovnosti, se aktivovalo ABS/VDC. Ono to na autě nebylo prakticky poznat, ale ozval se takový ten prdící zvuk, když si ta VDC jednotka začne vyrábět podtlak do zásoby. A po tom uvedení brzd do správnýho stavu tohle úplně zmizelo (respektive ozve se to až když se fakt při velkém brždění vlítne do velké díry). A přitom taková úplná blbost... takže by mě nepřekvapilo, že ten systém rozhodí kombinace blbých gum + nějaká hovadina. Ono je teda ještě otázka, jaké jsi měl přesně rozměry těch gum. Pokud se jejich obvodový rozměr nějak hodně zásadně liší, tak pak asi jo. Ale min. co jsem viděl u sebe povolené alternativní rozměry, tak ten obvod bývá vždycky dost podobný... (menší ráfek, o to větší profil gumy).