• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

    "in this car, you are watching where are you going.. through the side window"


    Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

    Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    NIGHTHUNTER: Jj, takhle nejak paranoidne pesimisticky si to predstavuju a resim to. Idealni teda bude fakt vsechno sjednotit na jeden rozmer. Coz bude velika zabava. Zimaky na odpis, takze vsechny novy, letňáky jsou uplne novy po puv. majiteli, ale on byl trochu dement a dal tam takovy ty desne "cool" gumy s profilem asi 5mm, takze mam pocit, ze jezdim po ráfku. Vlastne cely ty 18" kola mi prijdou trochu jako cypovina a mrknu do TP, ale mozna by bylo lepsi snizit na 17" a zvednout ten profil trochu. A jeste prozkoumat, jak je na tom rezerva a tu prizpusobit zmenam... Uff.

    SPM: Tak tyvole, nebudu si tady vymejšlet zcela fiktivni problem jentak, abych se nenudil, ne... Popisuju co jsem realne videl a zazil. To auto to poznalo skoro okamzite.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Když jsem si o tom dřív něco zjišťoval, tak všude upozorňovali, že nejen musí být vpředu i vzadu stejný rozměr pneu, ale i stejná výška vzorku (tzn. je průser, když se ke sjetým gumám koupí jen 2 nové) - pak i ten malý rozdíl v obvodu kola stačí na to, aby to po relativně krátké době zničilo mezinápravový diferenciál, protože ten bude stále vyrovnávat rozdíly mezi předkem a zadkem a za chvíli to v něm začne vařit...
    Takže s jiným rozměrem gumy na jednom kole bych fakt asi nikam daleko nejezdil :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    AXTHEB: JJ a komp vyhodi "Er 55" tusim. (You have a faulty speed sensor signal. The ER 55 code is coming from the Tranny.)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: splaší se ABS a vyhodí pečené kuře
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    SPM: Je to Legacy H6 s manulem MY 2005.

    Hele bylo to urcite tim, to auto se fakt zblaznilo jen pri tom, co jsem s tim potreboval hnout uprostred prezouvani, pred tim vse zhasnuto a po dopřezutí taky vse zhasnuto.
    SPM
    SPM --- ---
    BOB_GALLOWS: Tak že obě dvě sady jsou 215/60R16 a ta je v kufru taky ;-D

    Teď vážně: že se auto zbláznilo a vyhodilo hromadu kontrolek mi přijde divný a skoro bych neřekl, že za to může jiný typ gum na zadku. Pohonu to jinak vadí, ale zase záleží jak moc a kterému. Jenom za novodobější éru 21. století u subaru jsou 4 dost rozdílné typy pohonu. Nejméně tolerantní z nich na tohle je to, co se označuje snad Continous AWD, teda to, co v té novodobé éře měly krom STI všechna auta s manuálem. Druhý problém by to mohlo působit u problémů s LSD u aut, co ho měly, když se to hodí na zadek. Ve všech případech bych ale řekl, že pokud tu rezervu použiješ na nějaké dojetí (stovky km) a nebudeš na tom jezdit celou sezónu, tak to tomu autu nic zásadního neprovede (nebo ne horšího, než dělání pičovin ve sněhu, což s tím stejně 95% lidí dělá :-D). A jinak z úplně stejnýho pohledu je třeba potřeba hlídat tlak v pneu, eventuelně dofukovat zadek při nákladu :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Hele jak resite rezervu a jeji rozmer? Momentalne mam jinej rozmer zimáků a letňáků, zejtra budu zkoumat rezervu a špekulovat, jak to cely sjednotit.

    Dotaz smeruje k tomu, co se vlastne s autem a sAWD deje, kdyz se na kolech vyskytne nejaka asymetrie. Jednou jsem jel asi 500m se zimakama na zadku a letnakama vepredu kdyz jsem na dvorku prezouval. Auto se totalne zblaznilo, vypnulo veskerou elektroniku a hodilo chybovou hlasku.

    Muzu tim autu nejak ublizit, pokud bych nekdy musel dat rezervu a jet delsi trasu, pripadne resili jste to nejak a mate rozmery vsech kol na subo sjednoceny?
    TROOP
    TROOP --- ---
    Zdravíme z Pražského Rally Sprintu 2018 :-)

    6746
    6746 --- ---
    YARY: Taky jsem se tam zastavil na svolavačku a ten airbag objednavali pul roku, dvakrat mi rozebrali palubovku, aby rekli ze “jim zase neposlali” spravnej airbag. Silentblok na prevodovku to samy. Objednali to s tim, ze zavolaj az prijde. Po pul roce nic. Hrozivy tragedi.
    A videl jsem auto, ktery tam lakovali... Hruza pomerancova. Odstin jinej, priserny. Sice ten servis mam deset minut od kanclu, ale uz me tam nikdy neuvidej.
    Nakonec sem jel do prahy do awd.cz a vsechno na prvni dobrou a do druhyho dne.
    YARY
    YARY --- ---
    6746: co se stalo? jen pisu svoji zkusenost..byla to svolavacka,jinak bych treba mluvil kdybych potreboval neco resit za svoje..ale jsou pro me nejbliz,nebudu asi jezdit 100 km do super servisu v Praze..
    6746
    6746 --- ---
    YARY: Tam bych si uz nenechal ani nafouknout kola...
    YARY
    YARY --- ---
    LEHUOK: ILOS Liberec
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    Tak dnes s XV prvni serviska v Mija a naprosta spokojenost :) 5200,- se vsim vsudy (olej, filtry, diagnostika, ...), rano jsem tam privezl, za hodku bylo hotovo, tak jsem si na to pockal a hned zas jel do prace. Luxus.
    SPM
    SPM --- ---
    LEHUOK: klasicky na ty dosedaci plose, kdyz sundas kolo. mne treba kolikrat prislo, ze se to zhorsi za mokra, asi jak se ten bordel namocil a ztezkl. ale jo, ta poloosa to muze byt taky. specialni balancovani mio u rychlosti jako 100km/h prijde uz dost blbost.
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    SPM: Zajimavy, kde na tom naboji bys to hledal? Todle me taky napadlo neb to zacalo delat po praseni v pisku. Kola uz od ty doby byly sundany ale po bordelu jsem nekoukal. Jinak na forech je hromada veci, lidi mluvi i o specialnim balancovani kol a podobne hovadiny. Rikam si ale pokud by to byl bordel, proc to dela jen obcas? U te poloosy mi to docela dava smysl (a bavil jsem se s typem co vymenil poloosu a ma klid), tam staci jen mala vule.. Na novy rok to zacnu resit, uvidime co se z toho vyklube :)
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    YARY: Kde presne? Mati jezdi s legem do VJ Cars, a pry spokojenost..
    YARY
    YARY --- ---
    BOB_GALLOWS: je resil airbag v Liberci a uplna pohoda,objednali me,vymenili ,jeste mi seridily svetla a kdyz sem se ptal co budu doplacet,tak rekl,ze to napise na tu fakturu importerovi,tak sem podekoval a jel...
    SPM
    SPM --- ---
    LEHUOK: nemáš jenom napatlanej nějakej bordel uvnitř disků? Nevim jak lego, ale outback je na to zrovna háklivej celkem dost - prej mu kolikrát stačí i neočistěnej bordel na náboji. Já tim jednou projel bahnem, uvnitř disků se toho kousky nalepily (a jako když jsem ty kola sundal, tak jako úplně extra moc tam toho nebylo) a vibrovalo to jak prase...

    jinak klasicky jakejkoliv silentblok, ale to si psal, že jsi asi kontroloval...
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    tak jsme to rozlouskli. já pojedu řešit airbag na novej Zéland a Lehuok nápravu do AWD ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LEHUOK: Za cenu přepravy bys měl celou novou nápravu, ne? :)
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    AXTHEB: No ja mam takovyho gremlina co nemuzu rozlousknout. Kolem 110-120km/h se obcas chveje ovlant. V zatezi, na neutral, na tom nezalezi. A jenom obcas, chvilema to je citit, chvilema ne. Na NZ se stejne teoreticky vic jak 100 nikde nesmi ale i tak me to prudi. Dela to od jiste doby co jsem trochu s autem zaprasil (smyky, rucky apod na ujezdenem pisku na plazi).

    Vyvazeni kol - hotovo, kosti a vsechny prvky odpruzeni se aji ok, brzdy ok, pneumatiky jsem dokonce i daval novy od ty doby (to trochu pomohlo zda se, ale furt je to citit)... Posledni moznost co to muze byt jsou poloosy, a do tech se mi nechce, protoze jiny z vrakace muzou bejt stejne naprd jako ty co tam mam, ne-li horsi, a novy nejsou taky uplna lace, byt sly hodne dolu s cenou (kolem 5-6k czk myslim).. Tak ze bych to dovezl do AWD v kontejneru aby se na to mrkli? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam