• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    DICK85
    DICK85 --- ---
    No, já jsem zapomněl zavřít střešní okno :-(

    ZUBR
    ZUBR --- ---
    našel sem nakej navod https://www.youtube.com/watch?v=3eMPaG3zy1Q ale mam trochu vitr to kuchat možna tak nekde v garaži s pájkou a nějakym panem lorencem
    SPM
    SPM --- ---
    klika pátých dveří je takovej subaru evergreen už asi 30 let. I to libero jí má úplně stejně nahovno :-D Centrál na zadní dveře se na BL/BP taky řeší každou chvíli.
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    4PTO: jo stalo to 125tis nevim jestli je to moc nebo ne..
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    je to 2,5 121kw na lpg(gfi teleflex od noveho z DE),2005 , 236000km který dle reportu sedí teda mam jen servisku z de do 2008 pak hromadu papírů učtů a vypisy z stk co celkem sedí. sedlé to asi je protože to mam plný vercajku, včera sem dofoknul kola, přišlo mi že se ty vraníky v zatačkách moc hrnou, auto asi dlouho stalo a bylo tam jen1,6 bar tak sem dal 2,5? Trochu sem to hnedka protahl blatem a docela jsme v desti hledali pramen sázavy skončilo to asi 200m od cíle kde už byly koleje od traktoru moc hluboký:-) rozhodně to chce ocelovej kryt na spodek motoru) bude to sranda snad. Ma to taky par much třeba nezamyka centál zadní dveře, nešlo otevírat kufr, klička zarezlá, zatim pomoklo WDčko, neukazuje kolik je lpg v nádrži prý od 2016 co je jiná lpg nadrž což mi nevadí mam počitadlo na plnou 40l (500kč) to ujele lehce přes 300km, nejde bufík (nebo ho neumim pustit)nemá to tažný a končí stk a asi je třeba naky počateční servis rozvody, revizi plynu a zasahnout proti korozi atak dál... vevniř to bylo čistý což po tejdnu mého použití rozhodne neni..uvnitř me celkem vadí to originální radio co nema usb ani se neda pripojit k telefonu, aspon sem vytahl ze skříne starý kufr cd a posloucham to co sem mel před 15ti lety:-))
    4PTO
    4PTO --- ---
    ZUBR: co to teď stojí a jaké motor?
    SPM
    SPM --- ---
    To z tý fotky podle mě moc poznat nejde... ale jinak obecně outbackům (narozdíl od foresterů) prdel nepadala. Ty samoniveláky jsou konstrukčně jiný a nestávalo se to na nich (teda samozřejmě může tam rupnout pružina a kdesi cosi, ale není to jako u festra, kde maj padlou prdel prakticky všichni).
    DICK85
    DICK85 --- ---
    ZUBR: vice fotek :-). Také mi z teto fotky prijde přikrčený.
    NONSENSE
    NONSENSE --- ---
    ZUBR: neni nejakej sedlej?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    ZUBR: jakej motor?
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    tak nakonec jsem pořídil outback. snad se nebude moc závad..

    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    SPM: u aut puvodem z USA je jeste dobry si dat pozor, ze maji spravne homologace, hlavne u svetel... pokud na svetlech je jenom DOT a ne E v krouzku, policajtum se to moc nemusi libit. U chrysleru jsem pak zjistil, ze EU varianta prednich svetlometu byla cca 2x drazsi, nez US original (na druhou stranu RHD varianta pro Anglii byla proti US originalu dokonce 4x drazsi).
    NONSENSE
    NONSENSE --- ---
    Subaru kola (plecháče) 16 palců s gumama Michelin - zimní - Praha - západ - Bazoš.cz
    https://auto.bazos.cz/inzerat/126506726/plechace-subaru.php
    SPM
    SPM --- ---
    Já si osobně myslím, že ty rozdíly by tam být nemusely (vyjma budíků, světel, apod), když to vyjelo ze stejné fabriky, ale ruku do ohně bych za to nedal.

    Ohledně Subaru dovezených ze států bych si pak ještě dal pozor na to, že u nás to z drtivé většiny prodává ten autobazar v Nové Pace a ten většinou kupuje tamní totálky a pak opravuje. Takže v tomhle případě je ještě dobré zjistit co s tím autem vůbec bylo (pač občas je to třeba taky utopené auto... a to radši spíš vážně nechceš :-) ).

    S těma dílama: v autorizákách u nás mi přijde, že se celkem bez problémů dají objednat díly na auta, co se běžně v Evropě prodávali. Dobře, ty moje obě hračkou jsou z Japonska, ale předpokládám, že na Tribecu by ty díly mohli umět sehnat stejně. Z věcí co jsem kupoval, takové ty relativně běžnější věci šly obvykle ze skladu z Německa a byly tu během pár dnů. Občas některé ptákoviny snad šly až z Japonska a čekačku většinou inzerovali dva týdny, mnohdy to stihli rychleji (pro porovnání, kupoval jsem třeba ty T šrouby, kterými drží maska v kapotě, na 20 letého Outbacka, na ty jsem čekal. Štefty kol na libero byly za pár dní :-D ). Takže, hned k vyzvednutí to sice vždycky není... ale upřímně co vidím u kolegů s nabouraným autem, tak na úplně běžná konfekční auta, vyrobená v Evropě, kterých jezdí po ulici mraky, čekali mnohdy mnohem déle...
    ANAXYM
    ANAXYM --- ---
    jo, to máš asi pravdu, obojí je vyráběný v Americe, ale i tak by tam nějaký rozdíly bejt mohly, ne? zkusim se asi poptat ještě autorizovanejch servisů, jak sou na tom s dílama no...
    jinak Ascent by se mi taky líbil, ale ten je tak trochu mimo rozpočet :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANAXYM: možná naivně se zeptám... evropská i americká verze tohohle auta byla vyráběná v USA, je to starý auto, který se nejen v Evropě už dávno neprodává, takže co se týká dostupnosti náhradních dílů lze skutečně očekávat nějakej rozdíl mezi americkou a evropskou verzí?

    U Subaru je to prostě sázka na to, že obecně v servisu moc neparkujou, a pokud ti to někdo rozstřelí a budeš shánět nějaký zásadní díly, přijde mi, že je to skoro jedno.

    (Nicméně nerozumim tomu ani zbla. Osobně koukám spíš po Ascentu, narazil jsem na prodejce, kterej je vozí z USA... ale zatim mi přijde, že s tim bude moc sraní, právě proto, že se to v Evropě neprodává a udržovat relativně raritní model...)
    ANAXYM
    ANAXYM --- ---
    Čau, sem narazil na docela pěkný Subaru Tribeca, jen je to dovezený že států. Je to ročník 2009, 3,6l benzín.

    Nevíte jak moc se liší evropská a americká verze co se týče náhradních dílů? Nerad bych měl totiž auto zaparkovaný v servisu jen proto, že se musí čekat, než dojdou náhradní díly.

    Díky!
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    AXTHEB: byl sem to obhlédnout a není to ono.praskle okno docela orezle. spíš outback 2.5
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZUBR: Takový lego mám, má docela nízkej podvozek, jestli budeš jezdit terény tak si urveš přední nárazník ani nebudeš vědět jak.
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    co toto ?https://www.mamacar.cz/karta-vozu/subaru-legacy-2-0r-4x4-aut-cr-servisni-kn-15925708105796183
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam