• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    SPM
    SPM --- ---
    CUBEECHECK: WRX nebo atmo? Já taknějak doufal, že si s motorem dám chvíli pokoj po tom přetěsnění... No, musim vždycky mít něco extra :-) U H6 zrovna i ty ceny nejsou nejpříjemnější - v Liberu šel sice taky motor ven, ale celá ta generálka včetně nových ložisek na klice a podobně nejspíš stála míň, než samotný přetěsnění H6 :-D

    Na druhou stranu jsem se ze vzteku podíval na operativní leasingy... a když jsem zjistil, že kdybych vyházel celou sbírku šrotů doma a ten nájezd udělal jedním autem, tak můžu mít za krasných 15k měsíčně Octavii 1.0... tak to to snad radši budu přetěsňovat každej rok :-D
    CUBEECHECK
    CUBEECHECK --- ---
    SPM: Já už u Imprezy měnil klikovou hřídel, nedávno těsnění pod hlavou, který prdlo, čili motor mám defacto po 2 generálkách, najel jsem s tím 90K a upřímně až seženu nějakej dobrej kup tak to jde pryč protože svezení hezký, sedí to super, ale jak už tady někdo dřív zmiňoval, začíná se mi zajídat oblíbený sport subaristů - motor ven.
    SPM
    SPM --- ---
    ANAXYM: hele, nevim, je to divný... a je to úplně nahovno nájezd - moc málo na to, aby člověka bavilo dělat to znovu. A na druhou stranu když se to udělá blbě, tak se to zase obvykle posere o dost rychlejš (a dá se to reklamovat). Začínám se trochu bát toho, aby tam nebyl ještě nějaký větší průser... kamarád tu stejnou EZ30D taky zrušil, sem tam mu to misfajrovalo, až se to nakonec otevřelo... a výsledek byla prasklá hlava, přes kterou mu tekla voda do válce a ten válec vyreznul a vydřel se. Takže celej motor v hajzlu :-)

    A jinak úplně nejhorší je, že ani nevim co s tim a neni nic, za co by se mi líbilo to vyměnit. BL/BP jsou už dneska shnilý ludry a motor taky před repasí. BR 3.6ky jsou strašně hnusný a v nájezdech taky těsně před fouknutím min. těsnění (a prej 3.6 je ještě větší past na peníze). A všechno ostatní je ludra líná a nejede. Mám teď pár dnů půjčenýho naftovýho (zatim ještě pojízdnýho) SH Forestra. Jede to hůř, má to víc problémů než ten můj veterán a žere to o dva litry míň; to se vyplatí :-D
    ANAXYM
    ANAXYM --- ---
    SPM: teda 75k neni moc výdrž, to to tam nějak špatně vybrousili ne?
    SPM
    SPM --- ---
    Tak si jdu trochu pobrečet. Nechal jsem si vyměnit řízení za repas... milé autíčko se samozřejmě krátce po provedení rozhodlo posrat a s chybou snímače vačky začalo dělat problémy. Servis navíc při výměně řízení neměl úplně svůj den a úplně ho nevystředili (takže sice po srovnání geometrie to jezdilo normálně rovně, ale volant šel do jedné strany vytočit o něco víc než na druhou). No nic, tak jsem ho vrátil a vyreklamoval výměnu řízení. Přišli s tím, že to řízení je celý zeblitý olejem a nejspíš teče (po repasi). To už jsem chtěl mlátit hlavou o zeď. Tak jsem dovezl zpátky to svoje, které ještě jakžtakž fungovalo, ať se tam dá zpátky a že si pak vyreklamuju repas. Tak ho vyndali, rozmontovali, ... a zjistili, že to neteče z řízení. Po omytí podle všeho chčije olej z motoru pod hlavou (tak dobře, že to teče přesně do tý díry na nápravnici a na řízení). Takže těsnění pod hlavou... H6... není to poprvé. Vydrželo mi asi 75.000km a 5 let. Hajzl jeden nevděčnej :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: Aha, dobrý no.
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: Ale hádám, že ne v 3.0R / 3.6. U těhlech motorů to byl vždycky jenom kalkul o tom, jestli úspora za PHM vydělá na novej motor... a jelikož těch motorů je míň a míň, tak bych řekl, že už nevydělá :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já teda mám plyn a jsem tomu velmi rád :)
    SPM
    SPM --- ---
    ANAXYM: v AWD je jedna 3.6ka po klubákovi za 170. Ale má teda o něco víc nalítáno (ale zase není zkurvená plynem :-DDD ).

    Jinak jsem dnes poprvé jel (z donucení, potřeboval jsem kombíka a nic jiného na půjčení nebylo :-D ) boxer dieselem. Jako kdyby ty motory nepadaly jak hrušky a byl v tom automat, tak by to tak blbý nebylo. Proti tomu vlhkému českému snu, co mám bohužel doma taky (1.9TDI), je to absolutně tichý a prostý vibrací.
    ANAXYM
    ANAXYM --- ---
    tak do tý Tribecy se 3 sedačky vedle sebe vejdou v klidu, o víkendu sem to shodou okolností úspěšně otestoval :)

    jinak sem s tim autem spokojenej, jezdíme s tim spíš dálky než terén, ale co sem s tim v zimě jezdil na horách ve sněhu, tak sem byl překvapenej co všechno to zvládne, takže bych se s tim na polňačku nebál. Je to velký a pohodlný auto s velkym kufrem, má to sedm míst, což se občas taky hodí, akorát ty poslední dvě sou fakt spíš pro děti.

    Jediný co je trochu odstrašující je spotřeba, když jedu hodně opatrně, tak se asi pod 10 dostanu, ale většinou mám tu nohu spíš těžkou, takže je to spíš za 13l/100km, jenže to pak jede moc hezky a to mě baví :)

    tu ji máš dokonce za 180k:
    Subaru Tribeca 3,6 LPG tažný, původ ČR - Plzeň - Bazoš.cz
    https://auto.bazos.cz/inzerat/137950243/subaru-tribeca-36-lpg-tazny.php
    jen je tam LPG, to bych asi nechtěl, nicméně je to jedna z mála 3,6l co tu je no, do tý 3.0 bych nešel, to už je prej líný a žere to ještě víc
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    já teď vozil v legu 2 podsedáky a Isofix sedačku a šlo to, tři podsedáky IMHO musí jít také. Jen ne to opruz a strašně špatně se tam ty děti zapínají.
    ANAXYM
    ANAXYM --- ---
    Myslím, že kdybych se snažil, tak se mi do Tribecy vejdou i dvě sedačky a podsedák. Zkoušel sem 3 sedačky a asi by to šlo, kdybych našel o trochu užší.
    1023
    1023 --- ---
    SPM: Hele do outbacka ty tři podsedaky dám. Nevím teda jak to bude u novějších.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    SPM: Jmenuje se to Multimac. Google napoví.
    SPM
    SPM --- ---
    Někde se nedávno řešila nějaká homologovaná lavice v celku pro děti. To se pak snad vešlo i do Subaru (3 podsedáky se podle mě nevejdou ani do outbacka a kdo ví jestli to tribecy). Ale stálo to nějakou šílenou raketu teda...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Tři děti do Forestra na podsedácích… to jestli někdo dovede, chtěl bych tip na ty podsedáky.
    1023
    1023 --- ---
    QNEDLEEQ: A pardon, menší doplnění. Starého si nechám, tohle je pro ženu. Dle jejich slov chce nové auto, které bude mít víc čudlíků a nebude vypadat jak popelnice. Otitk párkrát boural když jsme se snazili dojet domů a z domů a pak nás taky dvakrát nabourali na parkovišti.
    1023
    1023 --- ---
    Zdravím vespolek, prosím o radu. Mám Outback 2001, manuál, 2,5l Benzín a hledám za něj náhradu. Koukám jak na Outbacky, tak na Forestry. Rozpočet je do 250 000. Bude to jezdit kromě silnic i po naší příjezdový cestě připomínající tankodrom (brody, díry, rozbahněný kopec, sníh, hodně sněhu...) A to nejdůležitější, potřebuju dozadu narvat tři děti na podsedácích. Poradil by někdo po čem se koukat, popřípadě čemu se rovnou vyhnout? Děkuji předem za rady.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Narazil jsem náhodou tady na toho týpka, má zajímavej povoz. :-]
    ALNSM Overland - Overlanding the World in a Subaru Forester
    https://alnsmoverland.com
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: nadšenci :-) uvidíme jak to vyjde finálně. Plus teda na ty pro auto nepodstatný ptákoviny taky padne ne úplně málo (jenom to plesnivý webasto, který už má připravenou montáž, mně stálo 20 a teď jsem ještě objednával nějaký elektro ptákoviny, u jejichž faktury se dusím ještě teď :-) ).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam