Mám takový zajímavý příběh zažitý na vlastní kůži.
Koupil jsem Subaru Outback 2.5l z USA od Auto Jase. Rok 2019, 14k na tacháku, maximální výbava, bourané na čumák. Jejich slovy šlo jen o plechařinu. Nechal sem si auto před koupí prohlednout servisákem, vše bylo opravené dobře, tak jsem do toho šel. Nicméně je tu pár věcí, které má americká verze jinak a sraly mě. Rádio neladí adekvátně - ladí jen liché nebo sudé frekvence (jedno z toho, už nevím) což v praxi znamená že ho neubudete používat. Auto nemá režim S/I, nejspíš jede furt na S což s sebou nese vyšší spotřebu než mají Evropské modely. S ultra lehkou nohou sem se dostal na 9.7, jinak přes 10. Má to dobastlené mlhovky a nemá to LED světla. Ale co je hlavní, strašně to v interieru začalo vrzat. To mě donutilo pátrat víc, jestli za to třeba nemůže ta bouračka. Investigací, kterou sem měl udělat už před koupí, sem zjistil že auto bylo na předek bouchlé o dost víc než přiznali - motor venku, předek rozbořenej fakt fest. Začala se srát klima, kterou nedokázali opravit a úplně zbytečně sem k nim dvakrát jel a prostě spousta takových drobných divností.
Nebudu napínat, long story short, poslal sem je do prdele a auto jim vrátil, abych si obratem koupil jiného Outbacka, evropská verze, nižší výbava a vše skvěle funguje, nic nevrže a i mi přijde, že auto jede líp.
Takže ano, jsem imbecil co se nechal od Auto Jase obalamutit, naštěstí to dobře dopadlo. Už jim asi pár lidí pohrozilo právníkama, tak se ani moc necukají, když se někdo nespokojeně ozve a konfrontuje je se zamlčenou skutečností.
A teď jedna čerstvá věc a dotaz zároveň.
Můj nový Outback, rv. 2020 2.5, ne ten úplně nový model dal trasu Praha - Trutnov (160Km - 100km dálnice, 20km okruh v Praze, 40km okresky) za 7.7l . Hodnota, kterou jsem u toho US nikdy ani vzdáleně neviděl. Posléze s tím pár městských tras a výjezd na chalupu udělal své a jsem někde na 8.5l Furt supr. Můj dotaz zní, jak s Outbackem jezdit? Je lepší se pozvolna plynule doploužit na požadovanou rychlost 90km/h nebo je lepši na to šlápnout, dostat tam devade co nejrychleji a dal jet plynule? Jezdil jsem teď 5 let s naftou a tuším, že návyky nemusím mít úplně ok. Co je nejhorší způsob jízdy s atmosferou v outbacku?
Díky a sorry za delší čtení!