• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

    "in this car, you are watching where are you going.. through the side window"


    Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

    Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    CHARVYBURGER: z toho co píše kamarád mi tam přijde jedna divná věc - ty kabely v tom konektoru, na kterých to máš nabastlený, jsou prý taky napájecí (CAN bus by měly být červená+modrá a fialová+růžová). Což mi teda nedává úplně moc smysl, proč by z toho brali další napájení, čekal bych, že se připojí spíš na ten CAN, aby zjistili, jestli to auto jede a podobně... Nicméně, když to máš rozholený, zkusil bych změřit, jestli na těch drátech je napětí (imho v tom OBD konektoru je napájení i při vypnutym klíčku). A případně podle modelu té jednotky se nedá dohledat nějaký manuál, jak se to zapojovalo? Jenom jestli tam není někde strčená ještě nějaká ptákovina nebo něco takového. (Kolega jinak kdysi při vyndavání ráda na fusionu vyndal/smahnul nějakou pojistku, která právě napájela ten OBD port... a všiml jsi toho až na STK, kde ho vyrazili, že to nejde připojit na diagnostiku :-D )
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Prosim hilfe, byvaly majitel toho 2012 Subaru Outback tam mel nainstalovanou gps na knihu jizd. Zapomnel ji vymontovat, tak jsem ji jako byvaly elektrotechnik (cti debil) zkusil vytahnout ja. Slo to celkem hladce - antena, 2 draty do pojistek, vypinac a samotna skrinka. Dva draty ale byly taky napojeny na OBD kabel. Ty jsem odpojil, ale od ty doby sviti check engine a nemuzu se na ten kabel pripojit, rika to, ze neni signal od ECU…

    Zkousel jsem se divat na ten OBD konektor, vsechny draty vypadaj zasunuty dobre, prosel jsem asi 20 pojistek vcetne cigar pojistky a vsechny dobry.

    Nemuzu precist kod chyby a zaroven nevim proc to nejde nacist. Nemel jste s tim nekdo zkusenost? Zapojeni navigace bylo takhle krasny…

    SPM
    SPM --- ---
    ZUBR: 11 kus ještě dobrý, na, teď nevim jestli předFL nebo poFL, stojí jeden asi 17 :-) Jinak se to kvůli ceně za ty obyčejné mění docela dost běžně...
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    Někdo zkušenosti s výměnu nivo tlumičů za obyčejné?Subaru outback bp9 nasel jsem sadu https://www.aircarsystem.cz/eshop/zbozi/zadni-tlumice-pedders-pro-subaru-outback-bp-set-s-pruzinami a nebo original nivo tlumič kus 11tis
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    ZUBR: Myslim, ze je to uz smazany. Najeto to ma 225kkm, byl jsem nekde v BMW servisu v Breclavi a zdalo se ze vse sedi, auto zatim jede dobre.
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    CHARVYBURGER: 600tis km už je dost..koukal bych má korozi lemy, prahy, misky tlumičů a další.stav / cena taky go motoru může být jen poloviční tzn hlavy ano blok ne.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: No, pro zábavu ne. Ale za ty dvě sezóny pasení je to poprvé (a podruhé:) ), co jsem zapadl. I když to, že jsem původně nekoupil Forestera nebo aspoň outbacka jsem oplakal už hodněkrát.
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: Jo, to je pravda, kdybych mel sebou akorat lopatu, tak tam ani nejedu :-D
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Zdar, zitra se jedu podivat na Outbacka do Breclavi. Neznate tam prosim nekoho okolo, kdo by se mi na to pred koupi podival? Zitra kolem 14h, diky!

    Subaru Outback 2.5 benzín, 4x4, AUTOMAT, KŮŽE, TAŽNÉ - Ostrava - Bazoš.cz
    https://auto.bazos.cz/inzerat/141078899/subaru-outback-25-benzin-4x4-automat-kuze-tazne.php
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: Jo no, ale vy jste tam jeli kravit v davu, my měli jedno auto :)
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: já tam zapadl asi 5x, ale mě stačilo se nechat vytáhnout někým jiným :-D Jsem to lano pak ani nesundaval (respektive jsem se pak doma divil, jakej hroznej oser je to zablácený bahno z toho mini oka sundat :-) )

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Jinak poslední den, kdy jsem už jen sklízel sítě a ostatní vybavení na pasení jsem to hodil na břicho znovu, ve všední den v sedm večer. Takže hezky rýč do ruky a snažit se. Trvalo to asi tři hodiny.

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: Jo, tak to je ono.
    Mávání z osobáku na BVPčka byla oblíbená zábava.
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: to je asi furt ono... teda, nemůžu teď najít na skále, ale já s tím byl tady: https://www.google.com/maps/place/Offroad+Milovice+tra%C5%A5/@50.2468725,14.873206,15.25z/data=!4m5!3m4!1s0x470bf9f020bc8e1d:0xee7352d4b3071651!8m2!3d50.251729!4d14.8873415

    Tankodrom mi to teď ukazuje někde ve městě, ale to je zas nějakej hotel nebo co :-)) (Taky nezapomenu, když jsme tam tenkrát byli, tak tam jezdili ty zážitkové jízdy s BVP a akorát jsem viděl, jak na střeše toho BVP sedí ta banda zážitkářů a nevěřícně kouká na ty idioty, co tam v bahně topí osobáky :-D )
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: Tak oprava mystifikace, tankodrom je zřejmě jinde. My byli Na Skále, tam co je offroad Milovice.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: My tam byli pracovně, žena pase ovce, takže s přívěsem.
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: měsíc? :-) Tam v tom bivaku je drsný bydlet i víkend :-))
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    AXTHEB: To vis - mestsky auto
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    My teď bydleli měsíc v Milovicích na tankodromu, docela dobrá škola. Pomoc jsem potřeboval jen jednou, uplně hloupě jsem to položil na břicho.

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LOOKASH: To máš nějaký čistý :)
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    Sme na vylete potkali brachu......

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam