• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Nepotřebujete někdo volant na Forestera? Tak za tisícovku.

    ZUBR
    ZUBR --- ---
    AXTHEB: horší než Vrány to nebude..Je to celkem tichý..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZUBR: V zime byly ok, mne sraly celorocne na mokru.
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    AXTHEB: u jsou tam Michelin cross climate 2 uvidíme v zimě
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZUBR: Já jezdil na michelin crossclimate a pak goodyear vector 4seasons. Ty micheliny blbě brzdily na vlhku, dost nevypočitatelně, to bylo hodně špatný. Ty goodyeary byly super (jezdím v hodně různých podmínkách - město, dálnice, okresky, valašská zima, Milovcký tankodrom), s klidem doporučím.
    SPM
    SPM --- ---
    MOZEK: Tady je nějaká zkušenost s dovozem z Kanady (myšlenkový pochod majitele byl, že chtěl 2.4T, ale u ty Kanadské verze jsou trochu více podobné evropským, takže se tam nemusí předělávat až tolik věcí): https://subarufanclub.cz/forum/viewtopic.php?t=9853
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ANAXYM: Slušný, aktuálně mají skladem Outback Wilderness, který mi učaroval. Zajímavá je taky jejich online kalkulačka dovozu, koukám, že takový dovoz přijde na půl mega..
    ANAXYM
    ANAXYM --- ---
    MOZEK: třeba ostravská Impexta. Zkušenosti s nima ale nemám
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    Zdravím vespolek, tušíte, jestli někdo v ČR umí dovážet USA verze Subaru? Konkrétně Outback? Letmým googlením jsem nic nenašel.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Zdravim,
    prosim nevite jak na MacOS zjistit chybovy kody pres OBD VAG kabel modrej? Zkusil jsem OBD Autodoctor a EOBD Facile, ale zadny z nich neumi s timhle kabelem. Jsem v polsku, mam tu jen svuj Mac a rozsvitil se mi check engine...
    SPM
    SPM --- ---
    ZUBR: S tim najezdem bys ty dve sady asi ojezdil, ale na to co pises ty celorocky budou asi ok. I na tu sem tam polni cestu budou lepsi, nez ciste letni guma (porad na to jeste lepsi jsou nejaky AT, ale ty jsou zase tragicky na silnici)
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    SPM: Jezdim spíš po silnici sem tam polní cesta, nížiny a do hor moc ne. Na vraníkach jsem auto koupil byli skoro nový 2019. Asi by bylo teda lepší koupit nejaké lepší třeba ty nokian nebo continental, michelin než mít dvě sady co dřív zestárnou než aby se ojely
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ZUBR: mám celoročky od Nokian Seasonproof C, už jedou druhou sezónu a zatím bezva - přes léto se nebojím jezdit po trávě ani s 2t přívěsem a v zimě přezouvám jen do hor, jinak i na lehce namrzlém sněhu stačí snížit tlak a jede zase v pohodě (a to nemám 4x4)

    Pokud v zimě neplánuješ jezdit na 5 cm sněhu nebo na ledu, tak celoročky stačí. V opačném případě bych si nechal 2 sady. Výrobci doporučují maximálně 6 let staré pneu, 8 let a starší už jsou tak ztvrdlé nebo sjeté, že je to stejně o hubu, ale pokud bys ty zimáky ujezdil třeba za 3 sezóny, tak asi má smysl pořídit celoročky a většinu naší zimy jezdit na nich. Já měl tuhle zimu přezuto na zimáky asi 3 týdny ;)
    SPM
    SPM --- ---
    ZUBR: Záleží kde jezdíš, to jsi nenapsal. Obecně vzato kvalitní celoročky (kde je teda otázka, jestli na ně koukáš, protože vrány a barumky patří mezi spíše ty levné gumy) dneska budou fungovat už celkem dobře a s nějakým městským sněhem, který se tam navíc objeví tak 1 den v roce, pokud vůbec, si poradí. Takže jestli jezdíš silnice, spíš nížiny, asi bych se toho nebál. Jestli s tím naopak v zimě furt lítáš po horách, šel bych spíš do zimáků.

    Že si s tím poradí 4x4 bych taky netvrdil. Mít trakci na gumách je základ. Když není trakce, můžeš mít klidně poháněných 10 náprav a je to k hovnu :-)
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    Mate tu někdo zkušenost s celoročníma pneu na outback nebo i jinde? Má stale smysl mít dvě sady a měnit nebo už jsou ty celoroční použitelné? Mám jednu sadu zimní 16" protektor vrány( hlučne ,nejdou vyvážit a spotreba o 2l/100 větší a letni 17" barum bravuris3 který už jsem teď jedno zničil a už se nevyrábí. Najedu tak 30tis/rok všude píšou že ty celoroční jsou pro ty co moc nejezdí a spíš do města sníh a led je čím dál méně a 4x4 to jístí Kdyby ty nové celoroční daly 2 roky nebo aspoň 50tis tak by to šlo.
    SPM
    SPM --- ---
    EDAK: Ne ze bych mel tip na lakyrnika, ale jestli mas opupinkovany blatniky a zbytek jsi neresil, tak bych se podival na zadni hrnce tlumicu z kufru, jestli uz nevidis skrz.... abys nepotreboval primarne svarece :-)
    EDAK
    EDAK --- ---
    Doporuceni na klempire/lakyrnika v Praze nebo blizsim okoli? nekoho s dobrým pomerem cena/vykon? blatniky na mem foresterovi uz jsou pomalu na odpis.
    1N7RUD3R
    1N7RUD3R --- ---
    SPM: Diky, diky:) Ja mel chvilku jiny starosti takze jsem reakci odlozil na neurcito :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    1N7RUD3R: U takovýho nájezdu je výhoda, že inzerent asi nekecá a není to stočený. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam