• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

"in this car, you are watching where are you going.. through the side window"

Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GEKONZPRAHY: Muzu se jen zeptat o jake auto a rok jde?
    SPM
    SPM --- ---
    GEKONZPRAHY: No hele, za vytazeni merky nic nedas :-) pokud tam bude oleje malo, tak prevodovce jinak nejspis nic nebude, pokud s tim nebudes dal nasucho jezdit :-)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SPM: Ta kontrolka nesvítí, ale pouze na třeba desetinu vteřiny problikne v momentě, kdy ta převodovka zahapruje. Auto bylo před měsícem v autorizáku na celkovym check-upu, výměně všech náplní a filtrů (krom převodovky, ta byla v plánu teď v dubnu spolu s přetěsněním ventilovejch vík, výměnou svíček a jejich těsnění, a ventilu odvětrání klikový skříně.

Za ten měsíc jsem najel šest tisíc a dolil akorát asi čtyři deci oleje. Je pravda, že na AT oil jsem nekoukal, akorát vim že servisák řikal že je na první pohled do měrky vidět, že bejvá měněnej, že má hezkou růžovou/fialovou barvu.
    SPM
    SPM --- ---
    PIPLA: Chce to vycist tu chybu z ecu a podle toho co to hlasi to opravit. Ostatni jsou nasledky toho.
    SPM
    SPM --- ---
    GEKONZPRAHY: Jako taky je mozny ze tam proste nic neni. BL/BP myslim pise nejaky ciselny kody na budikach pri chybe v TCU, takze to proste muze blbnout kvuli necemu jinemu... samotna AT OIL Temp kontrolka ma svitit kdyz mas prehraty olej v prevodovce, coz behem normalniho jezdeni prakticky neni moc sance rozsvitit.

Tak me jeste napada, oleje v prevodovce mas dost? Je tam na to merka (bacha jsou tam dve, druha je na napln predniho diferaku), merit na rovine, nejlepe na poradne zahratem aute pri bezicim motoru a procvakat pred merenim volic tam a zpatky. Nicmene i za studena alespon odhadem neco uvidis - jestli ta merka bude sucha, tak je to blbe :-) )
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Prosím, mám Subaru Outback 2015 a mám na displeji diskotéku. Z ničeho nic mi začal blikat režim {S} - sport režim? a je vyplý Eye Sight + svítí kuře a vpravo (vykřičník v kolečku). Nevíte pls, co s tím?
    + teď už mi to dělá vlastně pořád, ale když stojím na semaforu, tak místo, abych si hezky stála a čekala, tak ten motor jakoby pořád vrní, vibruje, hrčí, v intervalech cca každé dvě, tři sekundy... je to dost otravný a ze začátku to nedělalo.
    Máte s tím pls někdo zkušenost? Jak vypnout ten S režim? (Mačkat I hned vedle nepomáhá.)
    Díík.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SPM: Díky, Nýřany už mi jeden místní kolega napsal do zprávy.
    Právě že to byla nějaká profi diagnostika, ptal jsem se co to stojí a řikal že vyšší desítky tisíc, plus tisíc euro roční licence.
    SPM
    SPM --- ---
    GEKONZPRAHY: Zkus Subaru Nyrany, jestli dopadnes lip.

Co se tyka diagnostiky, zalezi odkud se to vycita... takovy ty laciny veci typu ELM327 a podobne vycitaj akorat ecu, ve ktery to ulozeny nebude. Je potreba neco co se bude bavit primo s tou jednotkou prevodovky (origo diagnostika, ale asi i veci jako delphi a jeji klony to da taky)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Jo a teda neděje se to pokaždý, nicméně intenzita se pomalu a jistě stupňuje. Před třema tejdnama na Ukrajině to udělalo asi dvakrát za 4000 km, teď to udělá každý třeba pátý řazení mezi 4 a 5.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Tak už řešim první větší zámrd :) V rychlostech od cca 60 km/h, nejčastěji mezi čtyřkou a pětkou začne vibrovat celý auto, zakolísaj votáčky a jediný jak z toho ven je šlápnout jakoukoliv silou na plyn... Když se to stane, tak problikne AT OIL TEMP, což jak mi bylo vysvětleno je ukazatel že v převodovce je nějakej error, nicméně teď mi to nějaký úkáčka napíchli a nenapsalo to nic. Volal jsem do několika servisů, v jednom mi řekli že to bude v mechatronice, v dalšim že nějakej zamykací solenoid.

Poradíte mi kam mám tu hyjenu odvýzt, aby mě uplně nenatáhli, ale hlavně aby to vyřešili? Volal jsem do AWD a ty se s tim odmítli srát, že by prostě vyměnili celou mechatroniku a řekli si za to nejmíň 50k za materiál.
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    Doporucte mi prosim kam v Praze a okoli do servisu s Outbackem BP. Potrebuju asi poresit spis nejaky vule na podvozku, takze to nemusi byt primo specialka na Subaru, ale kdyz to bude nekdo, kdo ty auta aspon trochu zna, tak bych byl radsi. O AWD vim, ale prijdou mi dost drahy...
    SPM
    SPM --- ---
    D_B_M: jo, ty napínáky se serou... na druhou stranu do tohohle stavu se to většinou dostane, když na to někdo dlouho dlabe. Většinou to neodejde tak, že to rovnou skočí o zub, ale začne to dlouhou dobu před tím chrastit. A když se s tím neřeší a jezdí se s tím a jezdí...
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    SPM: 3,6 jsem měl v rukách jen jednou, kolem 210kkm se vysral právě ten napínák a skočilo to o zub..tak se ke mě to auto vlastně dostalo a já pak řešil ty následky..
    SPM
    SPM --- ---
    D_B_M: Nevím jestli u EZ36D něco "vylepšili" ale zrovna u EZ30D ten řetěz přežil všechny věci na autě; ta moje měla na originálním řetězu najeto 4 kila. Z rozvodů se tam vysírali akorát ty hydraulické napínáky řetězu a potom vůle ventilů, co se na tom nastavují podložkama. Nicméně u aut (a ne plynových sporáků) bylo obojí při 200kkm furt v pohodě a jelikož životnost těsnění je typicky někde mezi 200 - 300, tak to stačilo dělat při tom, když šel motor stejně ven :-D
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    GEKONZPRAHY: Tak jenom hlídat olej, měnit spíš časteji a hurá na dalších 200kkm :)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    D_B_M: Mělo to jedinýho majitele a ten si to auto docela hejčkal. Jezdil s tim celou dobu do autorizáku, poctivě měnil volej i v převodovce, při tý výměně rozvodů dělal i antikorozní nástřik a keramickou ochranu laku. Docela hračička...

Měnil i světlomety, protože původní byly vypálený paraboly. Že by ho ale napadlo dodělat tam nějaký denní svícení, aby ty xenony nejely nonstop, to ho nenapadlo :)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    D_B_M: Ve 170
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    D_B_M: je to sice retez, ale rozhodne ne na veky..
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    GEKONZPRAHY: a delal ze tu dobu nekdo rozvody?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Má to najeto 180k, to si myslim že je na tenhle motor pořád docela slušný číslo :)
    SPM
    SPM --- ---
    4PTO: H6 spis napred foukne :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam