• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    Zdravim, mám problém s deskou Supermicro X7SLM-L http://supermicro.com/products/motherboard/Core2Duo/945/X7SLM-L.cfm?typ=C2
    Jako OS je použit systém MikroTik (zkoušel jsem snad skoro všechny verze 3).
    O co se jedná:
    Integrované ethernetu fungují, ale občas ether1 (vždy jen eth1) přestane přijímat packety... Když ho disablu, pak enabluju tak zase funguje dále. Děje se to nepravidelně. Nevíte kde by mohl být problém? Nesetkal se s tím někdo?

Děkuji moc za odpovědi.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    YAPLIK: jo to vypada pouzitelne.. skoda ze to neni na 2.9.27 :-(
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    TLOUDEV: /tool fetch
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    zdravim, nevite nekdo jak naechovat na Mikrotiku retezec do souboru? jde mi o to, ze potrebuju rozdistribuovat DSA klice na vetsi nez male mnozstvi mikrotiku, ale perlovska Net:SCP knihovna si rika o heslo, tedy automatizace tohoto kroku trochu kulha. tedy bych tam chtel pres ssh naechovat (:put) dsa klice primo do fajlu a nasledne opet pres ssh je naimportovat. ale :put do souboru mikrotik jaksi neresi :-( nejaka rada??
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    YAPLIK: skvele - diky
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    VLASTIS: muzes mit az 8 essidu (virtual ap) na jedne wifi, konkretne rb450 nema minipci sloty pro wifi

neni problem z wlan udelat trunk a tahat pres nej libovolne mnozstvi vlanu
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    YAPLIK: myslel jsem to v ramci jednoho SSID
    popripade je mozne pres jeden rb450 vysilat vice SSID?

nemam moznost tuto platformu vyzkouset/otestovat a ani ted nemam moc cas studovat technologii abych zjistil, ze to, co potrebuji, nepujde

a co poterbuji? maji v soucasne dobe dve lokality spojene pomoci microtiku pres wifi bridge - a do budoucna bude potreba dalsi VLAN - a z duvodu krize je tlak na nakup ..
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    VLASTIS: na wifi rozhrani si navesis vlany, ktery nasledne pripojis jako porty do bridgu
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    pls dotaz na platformu microtik/routeros
    podporuje multiple vlan bridging?
    tj. pod jednim ssid prenaset vice virtualnich lan?
    A pokud ano, tak pod cim to hledat?
    diky
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    na AP na ktere jsem se pripojoval mam wpa2 a v mikrotiku jsem security nastavil ,,otazka ,,kdyz bych blbe nastavil security chovalo by se to tak, ze by se po kliknuti na connect nic nedelo ? zkusim jeste odebrat zabezpeceni
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    BOHOUR: wep/wpa ?
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    ahojky ,,mam lami dotazek ,,koupil jsme mikrotika rb 411 zkousel dle tohoto navodu nastavit klienta a kdyz sem si dal vyhledat svou domaci sit a dal connect, tak se proste nic nedelo. pouzil jsem winbox

tak me tak napadlo na asusu pouzivam firmware openWRT a mel by jit o do tohodle jestli s tim ma nekdo zkusenosti atd. diky

http://wiki.pvfree.net/index.php/Mikrotik_RB411_-_Nastaveni_v_modu_klient_-_NAT

popripade me nakopnout co delam blbe
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    2BFREE: na obrazcich neni nikde rsma konektor
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    2BFREE: lol to je prekvapeni , to bych opravdu necekal . vzdyt na kazdym obrazku a v kazdym popisu pisou ze to nema minipci
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    YAPLIK: ted jestli si nezapomel k tomu koupit i napajeci zdroj :)
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    2BFREE: stahni si winbox a vedle connect to zmackni tlacitko s treba teckama
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    hlavne do te desky nedavej R52... jedine CM9.... konkretne R52 v tehle desce vubec nefunguji - PC se nahodne restartuje... Mam tuto desku (PDSMA+) s 6xCM9 a naprosta spokojenost....
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    jojo cm9 jsou fakt dobry a tos jeste nevidel jak pekne blikaj :)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    NIX23: R52 - je podle mě horší než CM9 s kterýma já naopak zkušenosti dobrý mám..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam