• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    LEXXA: no pockej - trosku si to tady ujasnime - pises ze RB se pekne nastavuje... RB je ale ciste jen PLATFORMA... to co na tom bezi je MikroTik a tu licenci si muzes zakoupit i zvlast a nainstalovat na jakoukoliv jinou x86 platformu (treba mnou zminovane SuperMicro)....
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: to ze mam nejake pripojeni neznamena, ze si ho platim.
    SMC me nenapadlo.
    na RB se mi libi jednoduche nastaveni. samozrejme, muzu si v praci rict o nejakou cisco bestii ale stejne ji budu muset konfigurovat sam a IOS jsem videl naposled pred asi peti lety...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    LEXXA: o tom se nikdo nezminil ;)

LEXXA: mno nevim jestli bych 150M garantovany konekt resil na RBcku O_O pokud si platis takovy konekt, tak mi nerikej ze nemas na nejake pekne 1U supermicro??
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LEXXA: sou tam i routerboardy s az 1333Mhz :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    AQUARIUS: aspon podle smlouvy je tam 99,9% spolehlivost linky a stejna garance rychlosti.
    switch me nenapadl. to mi jakz-takz vyresi problemy. i kdyz nevim jak pak posilat to co mi doda isp dal do site. urcite ale na neco prijdu.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    NETWORK: 150Mb asi bezi po jednom kabelu, takze nejspis dat do cesty jeden switch, co umi trunk...

LEXXA: jak moc je ta rychlost garantovana?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: 450 vypadla z vyberu, protoze nema miniPCI.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    Na ten RB600 vicemene zapomen... Pokud na tom teda nedelas jen ciste NAT, tak ti nebude stihat CPUcko. Ver mi, mluvim z vlastnich zkusenosti.....
    Doporucuji tohle:
    http://routerboard.com/pricelist.php?showProduct=52
    je to vykonejsi nez powerPC ktery je v RB600 a nestoji to moc......

Jinak nevim o zadnem (realnem) zpusobu jak hodit 2 porty do trunku - vzdy musi byt na druhe strane neco co ty packety slozi.....

jedinne co me teda napada, ze by slo ten konekt rozdelit na 100 a 50mbit a pak jednotlive sluzby posilat na jednotlive porty toho RBcka...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    prosimvas. mam RB433AH a ISP mi do domu privedl 150mbps linku. je nejaka sance ze bych nastavil dva porty do trunku abych to vyuzil nebo po 3tydnech budu kupivat RB6xx
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PACHOLEQ: mam. sice jen od vcerejska ale i to se pocita :) mam RB433AH, R52N a ROS 4.0b4.
    link mi to sice udela na 150mbps ale nejak se na rychlosti nepodepsalo. (tim myslim CIFS server (eth) a CIFS klient (wlan))
    nasel jsem nejake navody jak toto odladit ale zatim jsem nemel moc cas si s tim hrat.
    jo, a mam to nasazene doma. kdyby se nekdo divil jak muzu posted CISF do internetu :)
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NIX23: super , dik moc, uz je objednavam
    NIX23
    NIX23 --- ---
    respektive dva kanaly...
    NIX23
    NIX23 --- ---
    skoro sedum kilaku signal je zhuba -65 pri 25dBm a rychlosti 48mbit. chodi to tak kolem 20-25mbit FD zadny turbo normalne 20MHz kanal
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NIX23: no my cekame az se bude dat routeros4 pouzivat, tzn tak pul roku po vydani jako stable :)
    takze ses s tou antenou spokojenej? kolik z toho spoje vytahnes(symetricky FD nebo to lita)? na jakou vzdalenost? je to opaleny v turbu ?
    ted sme zrovna ziskali jeden komin, pridelali konstrukci a zjistili ze po zacloumani lita cela strecha a prave jsme tam meli naplanovany 2x60cm parabolky tak todle by mohla bejt zachrana, jen je pruser vzdalenost cca 6 km ...
    NIX23
    NIX23 --- ---
    http://cz.jirous.com/anteny-5ghz/jrc-24-duplex - chodi docela pekne i kdyz dva pary DCOM parabol to nejsou... :)
    N-ko jsme zkouseli ale jen na 433AH proti sobe a nic moc, chce to PC a stejne je vysledek nejisty
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    uz nekdo mate routeros4 a nkovy karty ?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    MAJA: Vetsina nastaveni je zrejma z http://www.i4wifi.cz/?inc=inc/_doc/Promo/mikrotik/Ukazka-Mikrotiku.html, ale neni to primo to nastaveni co potrebujes je to pro funkci routeru s ap pripojene k UPC.
    Ale rozdil je snad jen v nastaveni wifi do modu klient. Dhcp klienta a nat nastavis stejne jako v navodu jen na ten wifi interface...

Je tam priapdne i nastaveni DHCP serveru pro vnitrek...
    MAJA
    MAJA --- ---
    Mám RouterBoard 411 s wifi minipci síťovkou a MikrotikOS.

Poraďte mi prosím někdo, jak to přes Winbox nastavit, aby z toho byl obyčejný tupý wifi klient s NAT (na wlan DHCP) ... nebo odkaz na nějaký tutorial.
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    monitorujete nekdo ccq , popr tx/rx rate ? pouzivam cacti a the dude
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam