• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ELPASO: zalezi kolik tam pujde trafficu?
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    dotaz: na domaci pouziti pouze WIFI AP WPA2-ent s radiusem na jinem serveru, 3x eth i wlan v bridge.

bude mi vykonove staci rb433 nebo byste radeji sli do rb433AH. wifi kartu rozhodne R52N.

ThX!
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    nix23
    NIX23
    NIX23 --- ---
    Mam doma nekolik RB532A s nastavbou i bez ni, s CM9 (4x) a ruzny pigtaily a krabice, kdyby mel nekdo zajem...
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    Nemate nekdo home ADSL 2+ modem nejakej navic dik moc
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    LEXXA: uplne jednoduse..... /tool/netwatch - jako hosta dej nejakou IP z netu (pokud mozno spolehlivou ;);) ) a pak do down nebo up dej to co chces provest - tedy napriklad /tool/e-mail/send ............... a muzou ti z toho chodit klidne maily/sms na mobil..... enjoy ;)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    no na voyage je hping, to umi skoro vse co si usmyslis. Jinak obycejny ping s presmerovanym vystpuem staci ne?
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    dude je fajn vec a nebere moc prostredku.
    jinak my tu mame ping ven na nix,seznam a nasi domenu na pipni. v pripade ze vsechny nejsou tak se vse ven presmeruje na vypadkovy server, je to /tools/netwatch
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    prosimvas. jsem asi uplne blbej (nebo jsem se blbe vyspal) ale nemuzu najit zadny nastroj ktery by mi hlidal jestli je wan linka ziva. do SNMP se mi jit nechce protoze bych na tom zarizeni musel mit nejaky collector. spis nekonecny httping (jestli je ta aplikace portovana do rOSu) s priznakem casu a boolean odpovedi zije/nezije.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    NIX23: presne tak ;);) moje nejoblibenejsi reseni ;);)
    NIX23
    NIX23 --- ---
    NETWORK: červenej puntik + mikrotik = super reseni, mame to v siti jako hranicni router a pohodicka, uptime skoro 500dni
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: to jsem nevedel. v tom pripade neni co resit. dekuji.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    LEXXA: no pockej - trosku si to tady ujasnime - pises ze RB se pekne nastavuje... RB je ale ciste jen PLATFORMA... to co na tom bezi je MikroTik a tu licenci si muzes zakoupit i zvlast a nainstalovat na jakoukoliv jinou x86 platformu (treba mnou zminovane SuperMicro)....
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: to ze mam nejake pripojeni neznamena, ze si ho platim.
    SMC me nenapadlo.
    na RB se mi libi jednoduche nastaveni. samozrejme, muzu si v praci rict o nejakou cisco bestii ale stejne ji budu muset konfigurovat sam a IOS jsem videl naposled pred asi peti lety...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    LEXXA: o tom se nikdo nezminil ;)

LEXXA: mno nevim jestli bych 150M garantovany konekt resil na RBcku O_O pokud si platis takovy konekt, tak mi nerikej ze nemas na nejake pekne 1U supermicro??
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LEXXA: sou tam i routerboardy s az 1333Mhz :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    AQUARIUS: aspon podle smlouvy je tam 99,9% spolehlivost linky a stejna garance rychlosti.
    switch me nenapadl. to mi jakz-takz vyresi problemy. i kdyz nevim jak pak posilat to co mi doda isp dal do site. urcite ale na neco prijdu.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    NETWORK: 150Mb asi bezi po jednom kabelu, takze nejspis dat do cesty jeden switch, co umi trunk...

LEXXA: jak moc je ta rychlost garantovana?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: 450 vypadla z vyberu, protoze nema miniPCI.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    Na ten RB600 vicemene zapomen... Pokud na tom teda nedelas jen ciste NAT, tak ti nebude stihat CPUcko. Ver mi, mluvim z vlastnich zkusenosti.....
    Doporucuji tohle:
    http://routerboard.com/pricelist.php?showProduct=52
    je to vykonejsi nez powerPC ktery je v RB600 a nestoji to moc......

Jinak nevim o zadnem (realnem) zpusobu jak hodit 2 porty do trunku - vzdy musi byt na druhe strane neco co ty packety slozi.....

jedinne co me teda napada, ze by slo ten konekt rozdelit na 100 a 50mbit a pak jednotlive sluzby posilat na jednotlive porty toho RBcka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam