• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ELPASO: musis si uvedomit ze i s "vlajkovou lodi" R52N dostanes 1x1 (nema to na WNDR3700 s 4x4) ale i tak si stojim za to, ze to z toho vytahnes.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    NIX23:
    NETWORK: co vim od lidi tak jim bezne jede 90Mbit... samozrejme na idealni vzdalenost.

ano eth port to brzdit bude, ale mam jen 100kovy cisco jako adsl modem s nastavenejma vlanama, takze gigabitove rozvody vubec neresim :)

a co se rychlosti tyce, spokojim se stim co bude... jedine co nechci je, ABY TO BRZDIL CPU MIKROTIKU :)) proto tu rozvadim celou diskuzi. a ty jestli 433 nebo 433AH.

no az to bude dam vedet, pocitam ze do vanoc :P precejen clovek se musi na svatky na neco tesit, tak si to prece nekoupim hned :D
    NIX23
    NIX23 --- ---
    NETWORK: to jsem na tech 100mbps zvedavej, dejte report
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ELPASO: uprime s tim Nkem na routerboardu nemam moc zkusenosti.. ale teoreticky by ti to na kratsi vzdalenosti melo udelat vice nez 100M a pak ti to bude brzdit ETH port... chtel jsem napsat ze by nebylo na skodu priplatit za neco s gigovym portem, ale jak se tak divam tak jediny co ma gigo porty a miniPCI slot na kartu je RB600 a ten uz je cenove jinde.... Takze bych to neresil a koupil obych 433....
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    PACHOLEQ: no pockej, ale 30Mbit je trosku malo... ja pocitam s rychlosti alespon dvojnasobnou
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    problemy mit nebudes , ja na tom samym taham cca 30Mbit (na 5Ghz)
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    PACHOLEQ: to ze bude vetsinu doby nevytizen naprosto beru... jen nechci, aby kdyz budu neco kopirovat a delat ve vetsim tak se mi wifi odpojovala nebo dochazelo dokonce k packetlossu. to bych si radsi litr priplatil abych nemel pri spickovem vykonu problemy... uplne stejne to plati o rychlosti
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    ELPASO: bude stacit uplne v pohode a stejne bude vetsinu doby nevytizen.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    NETWORK: na wifi domaci pouziti 2-3 lidi jen web... a potom 1-2 lidi sem tam obcasneho kopirovani z/na server (co mozna nejvyssi rychlosti) taktez skrz wifi. eth nic moc spis jen na domaci media box. z meho pohledu proste trafik velmi maly a byl jsem presvedcen o rb433 nez me kolega nahlodal :)
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ELPASO: zalezi kolik tam pujde trafficu?
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    dotaz: na domaci pouziti pouze WIFI AP WPA2-ent s radiusem na jinem serveru, 3x eth i wlan v bridge.

bude mi vykonove staci rb433 nebo byste radeji sli do rb433AH. wifi kartu rozhodne R52N.

ThX!
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    nix23
    NIX23
    NIX23 --- ---
    Mam doma nekolik RB532A s nastavbou i bez ni, s CM9 (4x) a ruzny pigtaily a krabice, kdyby mel nekdo zajem...
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    Nemate nekdo home ADSL 2+ modem nejakej navic dik moc
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    LEXXA: uplne jednoduse..... /tool/netwatch - jako hosta dej nejakou IP z netu (pokud mozno spolehlivou ;);) ) a pak do down nebo up dej to co chces provest - tedy napriklad /tool/e-mail/send ............... a muzou ti z toho chodit klidne maily/sms na mobil..... enjoy ;)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    no na voyage je hping, to umi skoro vse co si usmyslis. Jinak obycejny ping s presmerovanym vystpuem staci ne?
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    dude je fajn vec a nebere moc prostredku.
    jinak my tu mame ping ven na nix,seznam a nasi domenu na pipni. v pripade ze vsechny nejsou tak se vse ven presmeruje na vypadkovy server, je to /tools/netwatch
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    prosimvas. jsem asi uplne blbej (nebo jsem se blbe vyspal) ale nemuzu najit zadny nastroj ktery by mi hlidal jestli je wan linka ziva. do SNMP se mi jit nechce protoze bych na tom zarizeni musel mit nejaky collector. spis nekonecny httping (jestli je ta aplikace portovana do rOSu) s priznakem casu a boolean odpovedi zije/nezije.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    NIX23: presne tak ;);) moje nejoblibenejsi reseni ;);)
    NIX23
    NIX23 --- ---
    NETWORK: červenej puntik + mikrotik = super reseni, mame to v siti jako hranicni router a pohodicka, uptime skoro 500dni
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: to jsem nevedel. v tom pripade neni co resit. dekuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam