• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    TLOUDEV:
    tak dalece to tedy nevim
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    HAWKS: v jakym formatu ti to vybleje ten certifikat? neni to naaahodou pkcs12?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    panove, poprosim o radu, potrebuji v jedne dislokaci (na chalupe), kde mam pres nejakeho mistniho providera internet, realizovat VPN klienta, abych tam mohl vzdalene ridit vytapeni apod. Provider mi nedava verejnou IP, musim tedy jit cestou VPN do sve domaci site v byte, kde verejnou IP mam. Zaroven tam mam zprovozneny VPN server na NAS Synology
    Pro tento ucel zvazuji vyuzit routerboard Mikrotik. Jenze narazim na jeden problem a tim je, ze SYnology generuje pro svoji VPN pouze certifikat a dale je prihlaseni do VPN pres login a heslo. a Router board vyzaduje jeste soubor key. Kamarad, ktery se mikrotikum venuje, rikal, ze s tim zkusenost nema, pokud je absence souboru "key".
    DOkazete mi nekdo poradit s nastavenim ? Diky
    NIX23
    NIX23 --- ---
    trochu doma uklizim tak kdzbz nahodou... http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=7840922
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MARECEK: imho standardni chovani. loguji se pokusy o wireless a pokusy o pripojeni ke sluzbam administrace. z hlavy ti ted ale zel nepovim, jak to zmenit.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    jak na mikrotiku logovat neuspesny pripojeni k ap? (kdyz nekdo zkouse heslo od wpa atd....)
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    PISTA1: a nepropalim to ani nejakou sektorovkou?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MARECEK: Nko přes 2 zdi neprotlačíš ať děláš co děláš.
    Zakaž N a nastav Gčko, to by mělo bejt stabilní

Pokud trváš v ložnici na Nkový síti tak přitáhnout kabel a nakonec třeba tohle http://www.alza.cz/tenda-w301a-d202335.htm

MARECEK
    MARECEK --- ---
    cau, potrebuju radu.. snad se neptam na blbym miste ale vim ze urcite tu jsou lidi co mi poradej...
    zrovna jsem se prestehoval a sadrokartonova pricka se zmenila v zelezobetonovy nosny zdi mezi mistnostma a situace je takova ze v loznici nemam pripojeni (jde to pres 2 zdi a neni moznost premisteni celyho ap)...
    mam rb433, v nem R52n-M miniPCI kartu a na ty 2 tyhle anteny http://wifi.aspa.cz/antena-pacific-vsesmer-duck-antena-8dbi-2-4ghz-rp-sma-konektor-z86880/

poradite mi nekdo co poridit abych doma ten signal zesilil?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    v pondeli zkusim - bohuzel to nepripojuji k mkt AP, ale to by snad nemel byt zasadni problem
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    AHARAZ: Aspon kdyz jsem potreboval bridge pres WIFI za pouziti dvou MK tak jedna strana byla v modu AP BRIDGE a druha STATION PSEUDOBRIDGE
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    VLASTIS: Jaky mas na tom Wifi klientovi MODE toho wifi rozhrani? Mam za to ze aby to fungovalo spravne jako bridge mezi LAN/WIFI musi byt mod STATION PSEUDOBRIDGE
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    AHARAZ:
    AHARAZ: dela pouze bridge
    nastaveni je default konfigurace, client AP, konfigurace wireless profilu, vytvoreni bridge, pridani LAN a WIFI iface.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    VLASTIS: Ten Mikrotik dela pouze bridge mezi WIFI a LAN? Nebo je to routovana sit?

VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TLOUDEV: jednosmerny provoz myslim opravdu na urovni "bridgingu"
    framy smerem "sit -> AP -> MKTjakoClient -> koncovePC" prochazeji
    opacne ne
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    VLASTIS: co na to /ip route print ?? zeby default gateway?
    Pricin muze byt hafo.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    muzete mi pls jeste poradit jak nastavit MTK jako client ? mam ho chyceny do wifi site, ale provoz do zarizeni za nim funguje pouze jednosmerne

pocitam, ze to bude nastaveni FW, ale nenasel jsem jak

diky
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    AQUARIUS: samo ze nepotrebuju nutne mikrotik, ale cokoli.. ale dneska by mel postou prijit, a navrch mam mikrotik docela rad :-)
    Bude to RB411U s miniPCI atherosem, klasika.. navrch to Ucko ma i slot pro simkartu ze zcela realne uvazuju o backupu konektivity.. ackoli to nebude 100% vzhledem k verejnym adresam.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    TLOUDEV: potrebujes na to nutne mikrotik? Hledal jsem nedavno podobny zarizeni a nasel jsem tenhle Trendnet, k dostani u nas treba v Pente za ~1300kc bez dane. Umi vsechno, co jsi pozadoval.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    NETWORK: Ja jsem o nich v ramci mesicu taky nevedel (posledni jsem z nich jsem kupoval cca pred rokem)... Ale tak jeden jsem ted resetoval a uvidim - mel asi nacaty OS, ten co ma problemy s porty se ted chova celkem slusne a ten posledni asi zkusim aktualizovat a uvidim zda se spravi jinak pujde na reklamaci...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    AHARAZ: hmm, ja mam 750 v siti 2 (u firem) a nevim o nich uz par mesicu... je pravda ze nevyuzivam vsechny LANy (max. 3), ale jinak to slouzi naprosto OK
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam