AHARAZ: no v ceste k internetu je vic zarizeni a vsude qos. jenze pred tim, kdyz jsem mel ty nanostationy, tak to jelo. parametry site zustaly stejne
NETWORK: signal je rx/tx -50/-50, STN spojeni je 62dB, oba chainy zapnute, mam tam nv2 + nstreme.
rychlost jsem zkousel takhle, mam mikrotiky 1-2-3-4. 2 (cli) a 3 (ap) jsou sxt, poustel jsem bandwidth test z 1 na 4 recive udp. jelo to 60-70mbps, send podobne. takze spojenim to podle vseho nebude (asi). ale z pocitacu pred 1 to stahuje jen tech par megabitu, upload kolemb 20-25mbps. na 1 je klasicke pcq na global-in a global-out. na 4 pak jsou qos trees podle dscp. ale moje adresy se nijak neomezuji. mam pristup ke vsem zarizenim site.
jinak za 4 je nejaky nortel switch (s1), pak p2p spojeni 180mbps summitu pak zase switch (s2) a pak hranicni router. a prave uz na tom hranicnim routeru se porjevuje zpomaleni. jenze do s2 je pripojen dalsi mikrotik a na ten mi to jede pres test rychlosti v routeros vysokou rychlosti.
vypada to jako kdyby data mikrotiku pres to tekly bez problemu ale data pocitacu (hranicini server je pcko) se zpomaluji.
MARECEK: zkousel jsem i klasicke acko. ale asi to vecer vyzkousim jeste jednou.