• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: ten dump mi moc nepomuze - potreboval bych videt ruzne parametry v zavislosti na prenosu atp... nemuzes forwardovat porty aspon?
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: ma to neverejne adresy, tak nemam jak. ale muzu dumpnout aspon nastaveni obou zarizeni.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: hmm, tak to tezko radit - demo mi tam nemuzes dat, ze bych se na to mrknul?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: nedopsal jsem, ze latence spojeni je tak 1-3ms.
    ATAN
    ATAN --- ---
    jako kdyby na me palilo "megawattove" delo na vsech frekvencich. jinak jsem take o dost snizil vykon. ted mam misto vychozich 17 jenom 7db. protoze pry u dvojspoju se pak vysilac prebudi a rusi sam sebe.
    ATAN
    ATAN --- ---
    jo, ted jsem dokonce zkusil superchannel a pres nej nastavit 5480Mhz, ktery je trochu mimo kanaly. A mam tohle. Fakt k nasrani. :)
    Pricemz latence spojeni.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: me to prijde na zarusenou jednu stranu... kanaly si zkousel menit?
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: vypnul jsem nv2 a nechal Only-N a nstreme. sice je download lepsi az 10mbps (ale porad na hovno u 300 metru) a kolisa, ale upload spadl take na nejakych 10mbps. latence, ale koukam take nicmoc.

NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: nezajimaji me latence do netu (to muze ovlivnit spousta faktoru) zajimaji me latence toho spoje... osobne si myslim ze tim spojem to nebude..
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: dle toho obrazku 27ms. coz mi prijde mozna trochu moc.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: jakou mas latenci behem toho testu?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    TLOUDEV:
    zkusim zjistit
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: nastavil jsem jen nv2, signal jsem snizil na -56, CCQ nad 90%, only N mam. conntrack tak jsem mel vypnuty. jinak ty zmeny mi jen zvysili upload, ted ho mam 36mbps, ale download stale kolem 3.

TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hmm... tak to nevim.. divny.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    TLOUDEV: karta ma 2 vystupy tak ze 2
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MARECEK: kolik anten pouzivas?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    HAWKS: no on totiz certifikat ve formatu pkcs12 v sobe obsahuje i klic.. tak ze bys to z nej mohl vyparat.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: nv2 a nstreme kombinovat nejde. bud jedno nebo druhe. -50 je uz docela dost silne - zkusil bych zmensit na obou stranach vykon - ideal nekde kolem -60.. co CCQ?
    k modu - dej only N.
    jinak na vsech mikroticich, ktere s packetami nic nedelaji (zadny fw, sq, qt) tak vypni connection tracking.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    ATAN: me funguje g only bez problemu ale kombinovanej n mode stoji proste porad celkem za prd....
    ATAN
    ATAN --- ---
    AHARAZ: no v ceste k internetu je vic zarizeni a vsude qos. jenze pred tim, kdyz jsem mel ty nanostationy, tak to jelo. parametry site zustaly stejne
    NETWORK: signal je rx/tx -50/-50, STN spojeni je 62dB, oba chainy zapnute, mam tam nv2 + nstreme.

rychlost jsem zkousel takhle, mam mikrotiky 1-2-3-4. 2 (cli) a 3 (ap) jsou sxt, poustel jsem bandwidth test z 1 na 4 recive udp. jelo to 60-70mbps, send podobne. takze spojenim to podle vseho nebude (asi). ale z pocitacu pred 1 to stahuje jen tech par megabitu, upload kolemb 20-25mbps. na 1 je klasicke pcq na global-in a global-out. na 4 pak jsou qos trees podle dscp. ale moje adresy se nijak neomezuji. mam pristup ke vsem zarizenim site.

jinak za 4 je nejaky nortel switch (s1), pak p2p spojeni 180mbps summitu pak zase switch (s2) a pak hranicni router. a prave uz na tom hranicnim routeru se porjevuje zpomaleni. jenze do s2 je pripojen dalsi mikrotik a na ten mi to jede pres test rychlosti v routeros vysokou rychlosti.

vypada to jako kdyby data mikrotiku pres to tekly bez problemu ale data pocitacu (hranicini server je pcko) se zpomaluji.

MARECEK: zkousel jsem i klasicke acko. ale asi to vecer vyzkousim jeste jednou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam