• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    zdravim,

pouzivate nekdo u mikrotiku uspesne prenaseni 802.1q ramcu pres ethernet a wireless rozhrani (bridgovani 802.1q ramcu mezi wireless a ethernet - znacka se musi prenest jak pres wll rozhrani tak eth, ktery je obou koncich PtP WLL zapojen do switche (trunk portu))?
    nasel jsem pa navodou s pouzitim budto VirtualAP a nebo WDS ve spojeni s bridgem, ale bohuzel mi nefunguji (zrejme nastavuji neco spatne).
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    sem tu u nich v labu v Bethesde, chudak zil v domeni ze sme propichli vlan a ne public/public :p
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CHOROBA: at amik posle "example config", tim ho na chvili zamestnas :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jo, uz zda se chape
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: vysvetli mu ze pres nat neprotahnes vic nez jedno zarizeni a at se dle toho zaridi.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no tyve ja to prave honim pres ipsec normalne, ale amik na me vali takovydle srouby, tak se nska holt pobavime znova
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    LEXXA: pokud dokazes nejak zjistit, kam se to ma poslat, cesta zpet uz je celkem jednoducha, staci maskarada
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    sice na mikrotiku jsem to nedelal a hovno vim jak snmp pakety v ty aplikaci vypadaji ale neco podobneho jsem resil na jednom radoby voip reseni. tam mi master blaster udelal dst nat na dummy ip z toho pres regexp vykoumal ktere zarizeni je volano a soupal to tam. jak ale vypadala logika cesty zpet jsem ale nejak nepobral. tak ci tak vpn je jednodussi, levnejsi a blbuvzdornejsi.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    Muze si (nejlepe pres jinej port) udelat VPN a to snmp pak tlacit pres ni... ale pokud tohle nechce, tak hodne stesti :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak dik, ze nejsem debil. Ja uz sem si rikal ze je nejaka novinka ve svete routovani/natovani o ktere nemam ani sajnu
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: neudela. napada me leda tak nejaky p2p tunel ale point to multipoint pres nat proste neprotahnes.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: v tom pripade nechapu jak jinak to udelat.. pokud chce vzdalene pristupovat na nejakou IP a port - jak potom ten router muze vedet kam packet poslat, kdyz se bude jednat o 3 ruzna zarizeni?

jina situace by byla kdyby ta zarizeni posilala neco k nemu a on po Tobe chtel aby Ti to lezlo vse z jedne IP a portu (asi kvuli nejakemu whitelistu....) takhle by to smysl melo
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no to on prave nechce.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    NETWORK: ten port 11111 je uveden pro priklad - muze byt libovolny
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: nene, takhle to nepujde... otevrit diru. a pak (v podstate libovolny) port 11111 Tve verejne IP smerovat na port 161 vnitrni IP (pro kazde zarizeni jedno pravidlo)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ze mi to nefunguje
    tgze otevrit diru na 161 a dstnat na celou range?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: ajoo 161 je snmp.. no tak v cem je problem? :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    snmp neasi
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: no je to prinejmensim divne teda... moc nevim co pres udp chce monitorovat (pokud na tech zarizenich nebezi nejaka specificka sluzba....)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    NETWORK: Americky dohled(cizi ip) muj mkrvotik(moje IP) a za mrvotikem ve VLAN101 4 zarizeni na danym rozsahu vnitrnich IP
    a amik mi tvrdi ze mu musim otevrit UDP 161 aby je mohl vsechny monitorovat....? nechapu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam